Monday, January 4, 2010

Salmon + Lampu + Katil + Gulam = New Year!

Perap citer brape hari dah...sekarang kalau hujung minggu habit kumpul citer plak...malas nak update hari2...tunggu isnin cam ni baru buat entry :-p

Setelah celebrate new year dgn acara bunga api yg dilihat hanya kat balkoni rumah...diikiuti tido pada pukul 4.30 pagi sebab hubby time tu baru sampai rumah dari kedah....pas tu 6am dah bangun buat rutin harian...kononnyer nak dapat feel tahun baru dgn azam2 yg baru...tapi tak rasa beza pun....rasa biasa jek...ehhh...bukan riak kan statement nih hahaha....just follow the flow....day by day kita cuba capai azam kita kan...slow & steady...tapi kalau nak pulun ikut suka la :-D Azam eynda takde dateline kekekeke....


Ok....bangun pagi 1/1/10 (cantiknyer number) eynda siap2 keluar ada dating dgn blogger tokey salmon....bawak hannah je ...sape2 nak order salmon murah boleh order kat mama feesa . Jauh dekat sila la tanya dia boleh pos ke...kurier ke....hantar depan pintu rumah ke..... eynda jumpa kat area giant shah alam tu...lepas tu tuju restoran tapau lauk utk lunch....new year kena la coti memasak :-p




Tadaaaaa.....besar ikan ni... 3 jengkal panjang...tak ukur lak brape inci/cm :-p
Sekilo RM30 kot...yg eynda beli ni RM32....eynda kira2 boleh potong dlm 8-10 keping.

Murah sangat ni sebab eynda selalu beli yg dah siap potong2 tu....200gm RM11!!




Petang2 kami keluar pegi Kota Damansara survey barang utk rumah. Tengok lampu2 pulak....abang ipar ada suggest pegi kedai ni....sebab lampu2 dia semua beli kat sini...




Adam & Hannah teruja tengok lampu2 ni...masing2 berangan nak letak dlm bilik tido masing2....Hannah tu punnn...
"nak heyyo kitty...buh biyek Hannah..." :-p



Banyak jugak yg kami berkenan tapi sebab nak survey2 lagi tak beli pun....pegi lagi beberapa buah kedai kat situ.....design lebih kurang je...eynda rasa satu supplier la....


Masuk kedai perabot Bahagia....pernah dengar tak kedai perabot ni?? Kedai biasa2 je asalnyer tapi sekarang dahbanyak cawangan....


Berkenan perabot kaler putih....tapi rasa2 macam tak beli kaler putih je nanti :-D



Anak dara yg lasak...susah bawak Adam & Hannah ni kalau window shopping...diaorg excited sangat nak explore apa yg ada dlm kedai...kami takleh nak kosentrate tengok barang huhu....
Tengok tu pipi dia...semenjak jadi "hantu eskrem" :-D



Oleh kerana kami keluar pun lepas asar...tak banyak tempat boleh survey....balik rumah je la...singgah GULAM MEE lagi hahaha....hubby eynda dah jatuh suka dgn mee goreng kat situ...haiihh...apa depa letak dlm mee tu haaa? :-D
Tapi takleh nak makan2 kat situ sebab takut Hannah takmo duduk diam....tapau aje...







Nasi ayam 2 tapau....mee goreng 1....kueteow sup 1...rojak buah 2....cendol 2....meriah!! :-D

Tau takkk...kat situ ada gerai yg jual ikan bakar UMBAI! Tak tau la rasa sebijik macam kat Melaka atau tak...tapi next time boleh la nak makan kat situ....

Cemana nak ke GULAM MEE??
Eynda tak brape sure...dah tanya hubby...kalau dari Shah alam...ikut jalan kampung melayu subang...ke sungai buloh yg ada jual pokok2 kiri kanan jalan tu...nanti ada signboard kat kiri jalan tulis "simpang ke kota damansara 500 meter"....ada trafficlight belok ke kanan utk ke kota damansara.....terus je nanti u all nampak sebelah kiri jalan ada kilang ke apa ntah tulis NIPPON Paint besaaarrr....nampak je tulisan tu standby je coz dlm 100 meter sebelah kiri tu ada kawasan kedai2....masuk area kedai2 tu...Gulam Mee ni boleh nampak dari jalan besar tu...bangunan kaler biru...boleh dikatakan semua serba biru la kedai tu :-D

Selamat mencari sesape yg nak try makan kat situ...kalau tak paham jugak korang google je la :-p

29 comments:

Lady of Leisure said...

meriahnya ngan makanan hehehe... lady pun kalau weekend ni diet entah ke mana lah kak hehe..
to adam, welcome back to school..
:)

BULLET said...

sedapnye makan2...ni yang buat lapar ni...mau lari jap g kafe dalam 3 - 4 jam...hehehhe

Shariz said...

hehehe....sekarang dah tau camne nak gi Gulam Mee lepas baca instruction eynda. Rasanya nak pujuk hubby pi sana, kalau dia tak mau...Shariz sendiri la pi sana...hehehe

tifa said...

Bestnyay ...boleh la nanti tifa pi jalan jalan cari makan

aNa SuZaNa said...

wahhh kak eynda..
nmpaknya kita pegi kedai lampu yg sama la..sama citarasa nmpkkk..hehehe

yangyuyu said...

dengan ngan umah sy le eyndaa..direction senang ke kota damansara ialah melalui nkve keluar kota damansara/mutiara damansara..atau kalau dari ldp lalu ikea..terus...sampai la nampak sunway damansara

ammi said...

Kak, kalau dah masak salmon tu nanti tayang ler kat sini.

adikmanje@ellyazarmilia said...

adikpun perasan semenjak dua menjak ni pipi hannah makin tembam...hhehe....

Ena said...

tembam2 tu yg makin tomeyy kan kak eynda.. hi3x..

IdzaLia said...

cutenya lampu lady bird tu..

eynda said...

Lady...memang pun..actually akak ni sejak kawin payah nak diet kikiki...sebab dapat hubby yg suka makan2...dulu masa anak dara tak reti makan sangat...banyak jenis makanan akak tak pernah try...terhad je akak makan...sekarang haaaa... :-D

eynda said...

Bullet....lari jangan tak lari... :-D

eynda said...

Shariz...senang je nak pi situ tapi eynda ni jenis blur jalan hehe..pi banyak kali pun still tak tau direction :-p

eynda said...

tifa..dipersilakan :-)

eynda said...

yangyuyu...ha'ah itu kalau dari IKEA punya direction...terus je kan sampai nampak simpang ke shah alam/sungai buloh....yg direction eynda bagi ni dari shah alam :-D

eynda said...

Mi..insyaallah :-)

eynda said...

adik....tu la kan haha...mudah je nak cobit pipi dia sekarang...ramai yg perasan cam tu gak :-D

eynda said...

Ena...hehe...lama tak tengok pipi dia cam tu...masa baby2 dulu jek :-p

eynda said...

ana...macam perasan haritu ana pun pegi situ kan...ni baru survey2 je tapi ok jugak la design/harga kat situ...

eynda said...

Lia...Hannah dok suka yg heyyo kitty :-D

Mrs. Aiza (Nis) said...

eynda, kalau nak beli lampu cantik2 dan murah2 pergi bukit tinggi klang. I dah survey byk tempat tapi kat situ harga memang unbeatable. kedai sederet hongleong bank, alfo dan opposite rumah corner lot. semua belakang giant bukit tinggi.

Mrs. Aiza (Nis) said...

eynda, kalau nak beli lampu cantik2 dan murah2 pergi bukit tinggi klang. I dah survey byk tempat tapi kat situ harga memang unbeatable. kedai sederet hongleong bank, alfo dan opposite rumah corner lot. semua belakang giant bukit tinggi.

eynda said...

Nis...thanks nanti eynda cakap kat hubby...cuma hubby ni la setengah tempat dia malas nak terjah...eynda tak kisah mana2 pun bukan eynda yg bawak kete :-p

shabiela said...

lawonya lampu kartun tu.. nk cr gak lah.. he he..

LiAnA said...

betullah pipi hannah dh tembam.. kami pun kdg kalau dh puas jalan.. bila mkn just tapau je balik umah.. mmg tak senang nk mkn kalau Aqil asik nak merayau je keje buat inspection kat restoren tu kekeke

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

btol ke hannah pelat mcm tue...
ke mama nye saje wat...
hahahahaha...

zailamohamad said...

Banyaknya lampuuuu..kalo zaila mesti rambang mata nak pilih!!

dawood said...

ya lor ghulam mee tu memang best,sy dengan family memang suka p makan kat situ,pekerja dia semua org kedah,tu laa sebabnya masakan semua citarasa utara,paling best mee goreng dia,sama dengan mee goreng Derga..
tapi kalau kak eynda perasan,pelangan pun ramai org utara,agaknya depa nak lepaskan rindu masakan utara kut..

Zana said...

mee grg gulam mmg best...dah lama tak mkn situ, nak pegi jugaklah...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails