Monday, January 4, 2010

Aktiviti Hari Ke2 Dalam Tahun 2010.

Sejak dah dapat kunci rumah ni aktiviti kami lebih kurang je setiap minggu....hari sabtu lepas bangun pagi je bersiap-siap pegi tengok rumah kat Cahaya SPK. Sebenarnyer ada inspection. Sempat jugak la skodeng beberapa buah rumah deretan belakang rumah kami yg dah pindah masuk. Rasanyer lorong tu je yg dah ada penghuni kot....lorong lain belum lagi....

Lepas tu kami pegi Bukit Jelutong sebab nak survey grill. Boleh tahan murah gak harga kat kedai tu tapi kami belum temui grill yg berkenan di hati....dah cakap kat hubby senang2 lukis je apa yg kita nak pas tu suruh custom made hihi....



Sebelum naik ke kedai grill ni kebetulan member hubby yg stay kat BJ parking kete dia depan kedai tu...bawah tu kedai DIY...maybe nak beli sesuatu....owwhh...alang2 dah berjumpa dia ajak pegi rumah dia...kebetulan dia pun baru pindah masuk kat BJ tu hari terakhir 2009.




Wow!! Sangat teruja bila kami sampai ke rumah dia....cantik betul....semi-d rasanyer keluasan anggaran dlm 4K-5K sqft ...eynda takde la nak snap gambar rumah member hubby kan...nanti nampak macam takde adab pulak pepandai nak snap gambar rumah orang....nak mintak izin snap gambar pun segan....so eynda snap je gambar rumah kat belakang rumah dia....apa daaaa snap gambar ada tiang kat tengah2 hihi.....lebih kurang gitu la design...harga sudah tentu million2....bertuah la sape yg boleh stay kat rumah macam tu....

On the way balik rumah singgah Giant...hubby & adam gunting rambut.... tapau makanan..balikkkk.....

The end.



**actually macam ingat2 lupa dah aktiviti harian bila perap citer 2-3 hari hihi.....



7 comments:

Lady of Leisure said...

cantik umah tu.. syoknya nak pindah umah baru kan.. esp part pi survey barang2... ehehe.. :)
lady gunting rambut gak hari ni kat subang.. imagine dari cheras pi subang semata2 nak gunting rambut, sbb salun tu salun kegemaran..

tifa said...

Sangat excited tengok eynda cari idea untuk mendeco rumah. Tifa bila la pula nak beli umah sendiri ni:)

Teika Kawashi said...

Wah..eynda..sempat lagi dia skodeng rumah org..cute je..Happy surveying for your new house..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis kene wat nota pendek..
baru ingat...
hehehehehe...

Shariz said...

rumah2 kat bukit jelutong memang cantik2...harga pun sgt cantik2....tapi sgt puas hati kan...org yg membelinya la :)

tak sabar nak tgk rumah Linda...mesti cantik punya especially lepas tgk design Bali tu :)

zailamohamad said...

cantiknya rumah kawan hubby eynda tu, umah eynda pon cantik juga!!

superheroes' mom said...

eynda, member kat BJ ni anak dia nama Idris and Zach ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails