Monday, January 18, 2010

Sabtu @ Cheng Ngai....

Cheng Ngai???
Tersilap dengar macam Chiang Mai pulak kan....
Itu la tempat kami tuju sabtu lepas...
Pepagi tak pegi mana jsut tapau breakfast, makan kat rumah...lepak2...
Lepas zohor keluar lunch...makan kat mcd...
1st time eynda makan prosperity burger padahal menu tu dah lama kat mcd kan....
Boleh la tahan...sedap jugak...tapi eynda prefer quarter pounder...see...lagi lazat lagi ku minat :-D


Lepas lunch tuju ke Cheng Ngai....tengok quotation utk rumah kami...plaster ceiling....kitchen cabinet...TV pillar...wardrobe utk 3 bilik....



Sambil kami berbincang Hannah tengok dvd....ni kali kedua pegi situ & kali kedua jugak pasang dvd utk dia...dah buat macam rumah sendiri pulak....kalau tak, tak siap la keje kami....tu pun jenuh kepung sebab tak nak duduk diam...Adam tu muka boring je....sekarang ni dah pandai mama & ayah pegi mana pun takmo ikut....seronok nak main2 dgn member kat rumah....eynda dah agak perkara macam ni akan jadi jugak sebab dok tengok anak2 cousin semua cam tu...bila dah besar "ikut mama & ayah dah tak cool ler"...sorry....kena ikut jugak....ada time main...ada time dgn family...eynda takmo bila dia besar nanti dia akan lebih pentingkan kawan dari keluarga...biar dia masam je muka....


Minggu ni beli dvd strawberry shortcake.....minggu lepas pasang dvd lagu2 barbie....Sara tu yg offer nak pasangkan....bukan kami mintak :-p



Ice cream time....



Adam tak habis2 nak ajak balik rumah....padahal dia yg sibuk dok tanya bila nak pindah rumah baru....cemana nak pindah kalau adam asyik ajak balik je masa ayah & mama nak settlekan keje... :-D




Perbincangan kami ambik masa dlm 3 jam....Sejam last tu Hannah dah mula lasak....nak bincang pun takleh tumpu betul2 sebab dia lari sana sini....eynda pun dah mula sakit dada tahan sabar hehe....last2 hannah ngantuk.....eynda riba dia....lama gak dia tido....dengan kerusi takde tempat sandar....dengan posture badan senget sebab nak selesakan hannah tido....backpain datang balik.....hubby offer nak ribakan hannah eynda takmo sebab nanti hannah terjaga dia lagi moody....tapi last2 eynda pas jugak kat hubby....sebab tak tahan dgn backpain.....hannah merengek nak tido atas riba eynda pun eynda buat tak tau.....eynda balik rumah malam tu sapu losyen halia satu badan ....plus angin gastrik masih ada....nasib baik losyen tu membantu....siap minum ENO halia nak keluarkan angin....heran la cemana angin terperangkap takleh keluar....ada baca jugak kaitan dgn sistem penghadaman....

Lepas ni tunggu Sara siapkan gambar 3D berwarna....Insyaallah renovation/pemasangan semua start lepas chinese new year...









16 comments:

Softtouch [Hanim] said...

yeay yeay dah nak start reno rumah..mesti lg meletop umah sis...dahlah umah yg belum reno pun dah cntik lepas reno lg lah cantik...

zarin said...

bestnya nak pindah umah baru...i pulak tk sabar tk tunggu eynda punya citer :)

Azmiezas said...

Selalunya kalau anak2 ni rasa dah besar sikit, mcm ni lah..tak nak ikut kita..anak kita pun sama, memang susah sangat nak ikut..kadang2 sampai pening nak bagi alasan..

tifa said...

Sronok nye ..tak sabar tengok hasil nya:)

KV said...

wah, tak sabar nak tengok!!!

sisdee said...

eynda...i agreed!!
masa main..main
ngan family..ngan family..
selalu marah syahmi kalau lebihkan kawan dari family...

tak sabar tggu umah eynda..mesti the boom :)

W..A..H said...

rambut hana perang, cute.

Rinna said...

Betul laa Eynda..sama laa perangai Adam ngan Haiqal.. Dah tak suka nak ikut kalau weols nak pergi mana2. Sibuk aje nak main2 ngan kawan2 dia dari ikut weols jalan2..kdg geram gak ngan perangai dia..tuh.. :)

LiAnA said...

ku pun ada back pain.. kena masa lepas pantang.. sakit sgt.. sampai sekrg pun still ada lg.. kalau kurang minum air kosong atau berdiri terlalu lama mulalah sakit.. time tu rasa nk baring atas katil jer :(

teringin nk pegi spa buat urutan.. tp hubby kena bantulah jagakan Aqil kat umah heheh

Zana said...

kak eynda dah byk buat survey kan utk pilih contractor, so diorang ni yg plg ok ke compare tu mama kitchen, kian classic & so on...? harga dia ok ke? ingat nak try gak nego ngan depa ni...

shabiela said...

x sabar nk tgk umah akak lepas reno.. umah asal pon dh meletop.. kalo dh reno.. bertambah2 ler meletopnya nnti.. :)

Cik Emi said...

hoho.. emi kecik2 pon suka tanya.. bila nak balik.. bila nak balik.. sudahnya bila besar.. malas nak ikot pegi rumah sedara mara.. * huh sangat tidak bagus ok*

Mrs. Zuki said...

Fuhhh mesti cun ler umah Eynda nanti.
Tak sabat nak tengok..(hehe..dah sama mcm Adam ni..tak sabar nak balik umah).

sesemutku said...

tak sabaq ni...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

istana la umah sis aku nanti...
hehehehe...

zailamohamad said...

Eynda, ada contact no. tak?? leh kasi zaila juga?? ok tak harga diorang kasi??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails