Thursday, January 14, 2010

Rutin Harian Di Tengahari....

Apalagi ambik adam kat sekolah la....
Hari ni sempat snap skit gambar sambil tunggu bunyi loceng sekolah tamat....




Hannah memang tak duduk diam kalau time tunggu kat bus stop sekolah ni....kat tepi tu ada longkang dalam....risau jugak la dia dok lari2...penat nak menegur *sigh*

Today Hannah bagi salam kat pokok tu...
"Assalamualaikum....assalamualaikum..."

Eynda tanya dia...bagi salam kat sape??
Dia kata "makcik...makcik...tu makcik..." sambil tunjuk kat pokok tu...uikksss heheheh....
Imaginasi dia je kot kan....adakah dia nampak sesuatu?
Jeng jeng jenggggg.....


Kalau sape yg tau eynda bawak kete apa, boleh nampak kat mana eynda parking....tu pun keluar dari rumah 12.30pm...10 minit dah sampai....dapat parking skit punya jauh....sekolah tamat 1.05pm....

Exercise....exercise....tak kisah parking jauh hehe...



Ehhh...gedik plak anak dara ni....semenjak pandai posing2 nih kemain lagi dia....




Dah penat dlm panas terik dok menggedik...lari sana sini...mama dia tak larat nak kejar dgn anak mata....lenguh mata ni tengok dia ke sana ke sini...ye la kita risau kan...ada longkang besar....ada tong sampah terbiar....tepi jalan banyak kete....so kena alert je dgn apa yg dia buat....

Suruh dia duduk diam2...sogok kopok lekor...feveret dia la...selalu jugak la lepas parking kete cross jalan pi beli kopok lekor utk adam & hannah....mama dia pun kalau teringin beli jugak la goreng pisang ke....cempedak goreng ke...atau kuih2 lain....kekadang lunch dgn kuih2 tu je....



Hhhmmm...baru nampak batang hidung....mak2 lain dah balik sebab anak keluar awal....kekadang nampak kete eynda nunnnn tinggal sebijik kat tepi jalan sebab tunggu anak teruna ni lambat benor...bukan lambat keluar dari kelas....tapi dia singgah beli eskrem dulu....minuman dulu....sabar je la...

Tali leher pun dah senget time balik sekolah ...


Ni la aktiviti hari2....kalau cuaca cerah tunggu kat bus stop ni...kalau hannah tertido dlm kete eynda tunggu dlm kete je...kalau hujan lebat hhmmm...haru jugak la nak pi ambik adam...suruh dia tunggu kat pak guard je sampai eynda datang...lambat cepat pun tunggu je la sebab mesti jem kalau hujan lebat....nak turun bawak payung pun kekadang payah sebab usung hannah sekali kan...kesian kat hannah...tapi redah jugak la :-D




42 comments:

LiAnA said...

nanti pindah.. adam sekolah yg sama ke atau kena tukar??.. lepas ni antar hannah lak hik hik.. kemain anak dara posing kat pokok keke

BULLET said...

hannah bagi salam kat makcik atas pokok? sungguh mistik ni...hehehhehe...kot makcik majlis perbandaran ke kan tengah cantas dahan pokok tu...positip2..hahahhaa...adam ngan muke rilek je makan eskrem...agak2 dia bagi x kat hannah skit?

quezul said...

comei nyer hannah..mesti comei bila dia bercakap dgn pokok tu..
tp mistirei tul dia kata pokok tu makcik..hehehhe
jauhnyer kena parking kete.....

IdzaLia said...

mcm2 kan gelagat anak ni.. nanti turn Lia hantar khalid ni ntah mcm manalah baju sekolah dia time abis sesi sekolah ye...

sisdee said...

mcm2 budak2 kan...sarah pun klu tunggu abg kat sekolah asyik le tanya napa abg lambat nie..napa abg lambat nie..huhuhu tak leh sabo tul abg dia lmbt kuar..

sempat g singgah mbeli ek adam..hehehe..nsb kat area skolah nie tak de jual2 camtu..klu tak..sah ibu dia terlebih beli :p

Azmiezas said...

Pandai hannah posing,..nampaknya macam Hannah dah tembam sikit..lalu makan yer??..bagus lah tu..cubby gitu..geramm...tengok dia...!!muahss...

Softtouch [Hanim] said...

pndainya hannah posing..hannah suka kopok lekor yer, bleh geng ngan untie..suka kopok lekor...

Ena said...

Kak, betul kate akak aritu.. Hannah tu cam anak sy gak la.. ader la iras2.. tp Hannah lg putih & berisi.. anak sy tu kurus jer.. hu3x.. pandai posong lak tu!! suke la tgk.. :)

ira_kecik said...

comel jer hannah posing, ada tokoh jadi model tu nanti....

m said...

salam eynda,

hari ni gambar tersangat la cantiknya. camne eynda dapat efek camni??

tifa said...

Seronoknya tengok hannah .Sunggu cute.Rasa nak cubit ubit pipi dia:)

Lady of Leisure said...

hehehe... sempat lagi adam pi beli eskrem... tapi teringat masa sekolah dulu tengah berpeluh2 melekit2 tu pekena eskrem mmg lega rasa hehe..

rosma said...

bg salam kt pokok?ha!kene siasat n soal selidik kt hanna tu..he3

shabiela said...

cutenya anak dara posing.. adam2.. smpai senget tali leher dia.. ekekek...

hans said...

hi kak eynda... comel hannah... my niece pon nama hannah & muka bulat + curly hair sama! (lebih kurang hihihi). nanti if bkesempatan hans post pic dia...

Mia-Ina said...

eeei sukenya tgk hannah,,,mcm dh besar sikit le kak...dah tembam pipi dia...hehe

noradzlina.kamdani said...

wa..takutnyer..ntah2 dia mmg nmpk x?

Ikram klu tgu Syaza blk skul de jek yg dia nk pow..tp kite cuba alihkan pandangan dia...klu ari2 sakit gak...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah...
u memang comel sgt²...
geraaammm....

Ray said...

Hadeehhh..bolatnya pipi anak dara tu!!Hihihi...hantu eskrem lagi takk?

zailamohamad said...

Zaila ingat nanti bila anak Zaila dah masuk sekolah, Zaila nak berhenti dah..senang nak jemput ambik anak di sekolah kan, Zaila tak harap ah nak suruh anak2 naik bas sekolah..huhuhuhu
suka tengok Adam pakai tie ke sekolah, nampak encem;)

iNa said...

alahai minah salleh kecik ni...
cute sgt.... :)

eynda said...

Liana....rasanyer sekolah tu jugak...jauh skit la....tapi nak try dapatkan sekolah paling dekat kalau boleh...lepas ni hantar/ambik 2 orang anak la pulak :-)

eynda said...

Bullet....kat pokok tu takde sape...akak dok bayang hannah nampak nenek tua jek hahaha..kuat betul berangan :-p 2-3 hari ni hannah tak bising lak bila nampak adam makan eskrem....selalunyer beli kat dia jugak...

eynda said...

Que...agak misteri jugak la...budak kecik2 ni kan kekadang nampak macam2 hehe...parking jauh...depan bus stop tu ada yg buat double parking...terus jem...

eynda said...

Lia...memang kena ready baju & kasut banyak especially kalau darjah satu....sehari je dah hitam kasut...berdaki baju...ni darjah 3 dah nampak macam dah pandai skit jaga kebersihan :-)

eynda said...

sisdee...hannah ni asyik main sampai tak sedar abang dia dah keluar dari sekolah....depan sekolah ada jual eskrem...cross jalan ada cucur goreng2...ada jual buah2 dgn serbuk aam tu....ada restoren....kat kantin pun kekadang boleh beli macam2 hihihi....kena bawak duit sikit je so tak perabih kat macam2 :-p

eynda said...

Azmiezas....ha'ah dah chubby skit..dok pujuk naik atas penimbang dia takmo...dia suka makan eskrem sekarang ni...sebab tu kot nampak chubby :-D

eynda said...

Hanim...ha'ah dia suka kopok lekor yg tebal tu...kopok lekor yg nipis2 abang dia pulak yg suka....boleh geng ek :-D

eynda said...

Ena...kannn...ada iras anak Ena skit...baru pandai posing je tu...belajar mana ntah...takkan dari mama dia?? kekekeke...

eynda said...

ira....model utk kamera mama dia je boleh la kot :-p

eynda said...

M...eynda guna henpon je tu...pas tu edit kat iMac...kalau edit guna picasa 3 pun boleh... try la download picasa 3 ... boleh upload terus gambar ke blog...lagi cepat dari upload direct pc ke blog...

eynda said...

tifa...kalau ada depan mata eynda kasi peluang cubit pipi dia...kalau dia cry kena belanja eskrem k :-D

eynda said...

Lady...ha'ah kita dulu2 pun sama jugak kan... :-)

eynda said...

rosma...agak2 hannah tahu tak nak describe makcik tu cemana rupa? hihihi...

eynda said...

shabiela....pagi tu dia ada pendidikan jasmani...kena pakai tie sendiri jadi gitu la :-p

eynda said...

Hi Hans...ye ke...nanti boleh tengok :-)

eynda said...

Mia...dah besar pun...tahun ni kira 4 yrs dah walaupun dia lahir hujung tahun...

eynda said...

Nor...ntah2 betul nampak kan hehe...akak pun selalu gak buat macam tu...takde la hari2 nak beli...kena bagi alasan yg hannah percaya so takyah beli apa-apa :-p

eynda said...

meniti senja...tq...terharu :-)

eynda said...

Ray...masih hantu eskrem :-D

eynda said...

Zaila...akak niat dari adam baby lagi...anak2 semua akak yg akan hantar/ambik kat sekolah....akak memang tak harap diaorg naik bas atau van....tengok budak2 naik van kesian...bersesak-sesak terlebih muatan....pas tu kekadang nampak van tinggalkan bebudak tepi jalan je...sangat bahaya!!

eynda said...

ina...tq :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails