Monday, January 4, 2010

Puchong + Damansara Utama + Shah Alam = Letih!!

Jom pegi Puchong!!
Wahh...kalau bab berjalan memang eynda sukak :-D
Pepagi lagi hubby ajak pegi Puchong....nak tengok lampu utk rumah baru....kedai2 bath & kitchen....sebab member dia ada rekomen beberapa kedai kat Puchong yg katanyer murah la jugak....
Lepas breakfast kat restoran berdekatan rumah (actually 11.30am dah so kira lunch terus) kami ke Puchong....cari kedai lampu area Tesco...banyak kedai kat situ tapi nak tuju satu kedai je dulu...Top Ten nama kedai tu....pusing2 akhirnyer jumpa bila dah hampir putus asa....
Memang betul cakap member hubby...kedai tu sentiasa ramai dgn customer....jadi sesak kat dlm tu....lampu2 bergantungan sampai tak tau mana satu mata ni nak fokus....bila dah terlampau banyak lampu gantung2 dgn orang ramai maka tak dapat la kami nak buat pilihan betul2....dah le Adam & Hannah sibuk nak explore lampu2 yg ala-ala menan kat situ...ada lampu gantung bentuk kapal terbang...bentuk kete....bla bla bla...lampu aquarium ikan...macam2 ler...sampai mama & ayah diaorg takleh cari apa pun...last2 keluar cam tu jek...


Pegi pulak kedai bath & kitchen kat area IOI Mall...bangunan baru...masuk situ pun sama la anak2 ku itu....ada je benda nak explore....kuciwa betul...tengok2 gitu je pas tu keluar dari kedai dgn perasaan tak puas hati...ajak hubby gi IOI Mall....sambil memasang niat nak shopping la...tapi hubby lak tanya...ada kedai jual barang utk rumah tak...kalau takde takyah pegi...uwaaaaa...takde peluang nak jalankan terapi minda....takpe la lengkali...tapi dah terbayang kedai NICHII kat situ uwaaaaa....what to do...cakap suami kena ikut kan :-D



Sambil hubby drive tak tau hala tuju tetiba dia ajak gi Damansara Utama pulak....



Ada banyak kedai lampu jugak....semua kedai lampu kat deretan rumah kedai tu eynda ajak masuk...alang2 dah sampai kan... kat situ jugak kami dapat satu idea utk rumah kami...takleh citer lagi haaa hehe....



Pas tu on the way balik rumah hubby ajak singgah giant shah alam lagi...hari sabtu dia gunting rambut kat kedai RM12 (kalau ada yg tahu)...dia tak puas hati...katanyer style macam zaman kumpulan Duran Duran femes dulu je kekekeke....memang betul pun haha....
So pegi pulak giant gunting rambut kat kedai mamak ...baru la nampak ok :-D



Sambil duduk minum2 & makan kuih kat foodcourt kami usha kedai itu....dan akhirnyer kami terjebak lepak kat kedai Cheng Ngai itu hampir 2 jam!!
Jangan pandang senget kat kedai itu walaupun tak seglemer kedai2 lain....staff kat situ amat la berpengetahuan tentang apa yg diaorg jual & tak lokek idea serta ilmu....banyak benda yg kami belajar dari diaorg tentang plaster ceiling....material utk cabinets....etc...yg mana kedai2 lain atau kontraktor2 lain tak explain pun kat kami.....
Tak mustahil kalau kedai ini yg kami pilih nanti :-D
Apa-apa pun tunggu je la kan...banyak sangat pilihan....banyak sangat yg perlu kami survey....nak pindah pun lambat lagi :-p




** entry weekend kali ni tak banyak gambar tuan belog & family kan...macam takde mood coz letih nak kawal anak2 huhu...







26 comments:

Lady of Leisure said...

hehe.. tak puas tgk sbb tak banyak pic family..
hehe.. camno akka tau lady pi salun kat subang eks?
:D

Lady of Leisure said...

btw,salun tu kat deret2 gerai makan.. dekat tu ada kedai akuarium ikan2 cantik ngan klinik sumer tuh.. dia salun chinese biasa n kecik je.. tapi lady suka sbb dia terer gunting...

Mama Azlina said...

wah...orang nak masuk umah baru...mesti excited sesgt kan...happy reiki..n hope u jumpa apa yg u ingatkan yea...

LiAnA said...

haa tu dia entry peram.. tak terkejar ku nak baca wakaka... dulu penah gak gi survey kedai lampu kat puchong tu.. mmg famous ler area situ.. tp tak beli apa pun..

last2 kami beli kat trust lighting area rumah ni gak wakaka.. cari merata alam last yg dekat gak amik..

Alida Ali said...

Kat puchong mmg byk kedai lampu yg murah2...dulu pun masa pindah umah saya beli kat sana juga...

sisdee said...

eynda kdg2 kedai yg tak glam tu yg bagus tau service dia...

cam kat jb nie..ada yg GRAND ngan deco semua kedainya tp pkerja hampeh!! ada lak kedai dia biase2 jek tp semua PAKAR dlm bidang masing2

besnya org nk pindah umah baru..msti xcited!!!

neezareef said...

baik pg kdai yg npk cikai tp diorg rajin dan sudi membantu kan..

btw..happy new year eynda

Some1...somewhere...somehow... said...

org Nilai ni pn shopping kt top ten kak...heheh

KC tu klau kedai senget tu morah n quality sama ngan brand gah baik hired kedai tu jer...bajet lebih leh salurkn utk lain2 lak...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

anak² kan anugerah sis...
tak nak kasi hannah kat i la...
i jaga...
cumel...
hehehehehe...

zarin said...

betul tu..tk semestinya kedai tk glemer tu tk bagus:)

eynda said...

Lady...ada lady tulis dlm komen sebelum ni hehe..macam akak le salon cikai je kat kondo ni tapi akak puas hati :-)

eynda said...

Mama azlina...memang excited nak masuk rumah baru tapi bab $$$ ni susah hati jugak mana nak korek banyak2 :-p

eynda said...

liana...lagi peram lagi banyak nak tulis kekeke....tu la survey jauh2 ntah2 yg dekat ni jugak kami beli :-p

eynda said...

Alida...owwhh beli kat puchong jugak ek...memang harga murah2 kan...

IdzaLia said...

kedai lampu ni guling mata2 kalau masuk.. semua rasanya nak beli kan..
samalah lia pun salon cikai kat umah ni aja. dari kecik mak lia bwk g potong situ dan smpai sekarng cina tu jugaklah yg potong rambut lia ni.. hihi

eynda said...

sisdee....tu la..ada jugak kedai yg macam layan tak layan je sebab kami pakai tak glemer....

eynda said...

neeza... betul tu...happy new year :-)

eynda said...

wyra...femes ek top ten tu...masuk2 terkejut sebab sesak dgn org hehe...betul la...kami actually tengah survey yg lagi murah & berbaloi sebab tu la lambat skit pindah rumah...

eynda said...

meniti senja...uikkss...takde la sampai nak kasi kat org...akak ni nak berenggang sejam dua dgn anak pun rasa seksa dah :-p Normal la sesape pun yg ada anak mesti kekadang hilang sabar dgn sikap anak...tapi sape yg tak sayang anak kan...ada ler yg tak sayang anak sampai buang2 tuh...tu bukan manusia :-p

eynda said...

zarin...sebab tu kena rajin survey...pikir banyak2 sampai pening kepala hehe...kalau ikut hati nak cepat siap semua jenuh la rugi bayar mahal2 kan...

Nana said...

nana pon tak larat nak update kat blog ni..heheh.dah lama rehat! nway semangat nak pindah umah baru kan. kdg2 kedai yang biase2 je tapi idea n quality brg tip top. kedai yang ade nama ni pon kdg2 harap nama aje. nway survey elok2 k untuk kepuasan nnt!

eynda said...

Lia...akak ada feveret salon kat SP....satu kat SP Plaza satu lagi kat central square....dari habis sekolah menengah suka pegi kat diaorg...kekadang balik SP pun masih pegi salon diaorg :-)

eynda said...

Nana...ye la kan...kekadang produk sama tapi sebab kedai ada nama so jadi mahal...

razmanta said...

eynda..kalau samapi puchong..bolehla singgah rumah raz..kat puchong gak kira IOI Mall tu mmg tmpt selalu lepakla..
itu je pun yg nearest..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

itu sah² bukan manusia la sis...
itu HAIWAN name nye...

Mr PenyuBiru said...

kat DU tu mmg banyak kedai,tapi bila pikir tang nak cari parking tu yg sakit jiwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails