Saturday, January 16, 2010

Curves Rule!!

Jom kita tengok mereka-mereka ini...
Pernah berangan ada body seperti mereka??



Kate Winslet



Beyonce


Megan Fox



Victoria Bekcham




Kate Moss




THE MOST DESIRABLE CELEBRITY BODIES


The percentage of women polled that aspire to each celebrity's body shape.

1. Kate Winslet - 16 per cent
2. Kelly Brook - 15 per cent
3. Halle Berry - 12 per cent
4. Cheryl Cole - 10 per cent
5. Beyonce - six per cent
6. Megan Fox - Five per cent
7. Lily Allen - Four per cent
8. Keeley Hazell - Two per cent
9. Kate Moss - One per cent
9. Katie Price - One per cent
9. Victoria Beckham - One per cent





Yeaaayyy....ada sedikit kelegaan di sini...
Menurut dailymail kajian menunjukkan sekarang ni orang lebih suka body yg ada bentuk... bukan lagi skinny seperti Posh Beckham & Kate Moss!!
Poll tertinggi utk the most desirable celebrity bodies adalah milik Kate Winslet ;-)
Malah kat europe pun skinny models dah lama dibanned utk bercatwalk....ada yg kena belajar makan lebih healthy hehe...


Kawan-kawan....jom sesama kita pikir....actually entry ni lebih ditujukan utk tuan belog sendiri muahahaha.....

Eynda rasa body eynda ada skit2 macam Kate Winslet la *uweeeeekkkk* (sila cari tempat yg sesuai utk muntah)
Walaupun dalam hati masih menaruh impian utk dapat body seperti Megan Fox uwaaaaa....dia sungguh sexy!! Walaupun ada gossip panas yg mengatakan dia seorang lelaki *huh* tapi body dia sungguh hot kan....i loiikkeee.....




So kawan-kawanku yg selalu rendah diri sebab body tak skinny tu patut rasa gembira sekarang....skinny memang la pakai baju nampak lawa....kalau tak pakai baju?? Muahahaha....bayangkan la sendiri :-p



** Sorry to those yg semulajadi skinny....ni bukan entry berbentuk bias...skinny dlm ertikata minda eynda ialah mereka yg sengaja mengskinnykan diri...harap takde yg terasa... ;-)




33 comments:

Softtouch [Hanim] said...

kuruih sangat pun xcantik kak eynda...wa body kak eynda mcm kate winsletlah..cayalah..tp sy suka bdn yg sedap2 lah tp bdn sy ni terlebih2 plak...he he he

eynda said...

Hanim....toksah percaya kata-kata akak yg perasan tu hehe....gurau2 jek...akak ni banyak lomak tepu :-p

Lady of Leisure said...

betul2 kurus sangat tak cun.. biar slin tapi gebu skit baru sexy hehe..

Mr. Bambino said...

betul3x, tanyalah mana2 lelaki, sapa suka yg tinggal tulang..:)

seriusly sy rasa eynda dah tak perlu diet yg teruk, eynda cuma kena mkn makanan seimbang dan exercise..jadi kecantikan akan balance dgn kesihatan..:)

Mr Bam sedang mencari ahli Kelab Diet skang,kepada visitor eynnda kalau nak join visit my belog ok

http://mrbam5.blogspot.com/2010/01/kelab-diet-mr-bam-2010.html

opps eynda tumpang buat iklan kejap

mr bam yg tembam:P

Mr. Bambino said...

eh lupa bg tau, the biggest loser akan terima hadiah, jom join kelab diet mr bam hokey:)

Cik Adek Manes said...

bodilicious.. ! aummm.. ske.. !

bkn takat kt hollywood je kak eynda, kt korea ke memane jela pon sme stock retis dorang bdn curvy² smexy.. yg keding² mmg takde pon.. toned tue yg best.. ! mantaps.. !

tpi paha selambak nie nak wat cane..?? uhukss.. !

sisdee said...

i suke body beyonce ngan megan fox..heheheheh..kate pun i suke..tp more pd beyonce le...

skinny ni tak bes le..takut mlayang ditipu angin hahahaha tipu tul i..

bes tul dpt body cam dorg..dah le tinggi..huhuhu..i ni rendah jek (syukur Allah jadikan sempurna) :D

yea kot eynda body eynda cam kate..
dia mmg nmpk cam berisi tp mantap beb!!

Azmiezas said...

kalau mengikut pendapat bapak2...

"mereka berkehendakkan ibu-ibu/isteri2 yg ada dagingnya sedikit berbanding yg tinggal tulang2 nya..."..

So..ibu Azmiezas sokong ibu eynda 100%..(la..apa loghat la yg kita pakai ni..)

Ray said...

Be proud of your curves ladies!!!Huhuu semangat jitu la..;)..

Syukur body ada curves;)..Tambah2 baru 2-3 hari lepas dlm paper ckp ada kajian menunjukkan wanita yg berbontot dan berpaha besar (ahem..ahemm...) kurang risiko mendapat penyakit jantung dan ada lagi satu..lupa lak..diabetes kalo tak silap (sapa tau tolong betulkan yer...). So..jgn risau kalau ada montot hebat ok:)

leeja said...

eynda,
mmg jelous nengok depa yang body cun. jauh lagi perjalananku... sama2 lah kite mengejar impian

maya amir said...

ya ampun..body2 mereka.. perghh mcm kerengga pun ade tapi i definitely tak suke mcm kate moss..kurus giler;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis mcm kate winslet???
erm...
kat mane nak buang nie eh???
hehehehe...

IdzaLia said...

tak lawa kan posh kurus sgt.. dulu badan dia cantik je masa zaman spice girl dulu. tak sexy tau kurus2 sgt ni.. kate winslet cantik kan..

sue said...

Huuuu...jeles tgk body depa kak..
body Megan Fox..mantap..Huu..huu..dapek ker kita body cam tu kak..heee

LiAnA said...

bdn mcm zizie tu ramai lelaki yg suka tgk.. ala2 montok gituu.. bdn berisi tp jenis mantap tu yg best..

tp meleleh air liur tgk body megan fox... kalaulah dpt body cam tu perghhh.. silap2 tak bleh kuar rumah wakakaka

Teika Kawashi said...

Eynda, I think your body is just nice.. Body Kate Winslet actually yg paling cantik. Whatever, jgn jadi macam Victoria Beckham and Kate Moss..please..

eynda said...

Lady...betul kan :-)

eynda said...

Mr. Bam...eynda pun ingat macam tu jugak la...cuma perlu tonekan beberapa bahagian badan ni je...banyak lebihan lemak :-p

eynda said...

ienaz....masalah kita sama kan...lemak peha sungguh degil...

eynda said...

sisdee...eynda gurau je hehe...body kate tu mantap...takleh banding dgn eynda...syukur la dgn apa yg kita ada kan...tapi nak jugak body cun cam tu...macam le boleh main2 magic terus cun kan...haha...

eynda said...

Azmiezas...ye betul kot hehe...

eynda said...

Ray...yess eynda pun pernah dengar...lagi satu kalau kurus sangat pun boleh jejaskan period & kesuburan....bahaya jugak tu....so biar la yg sederhana....

eynda said...

leeja....jom sama2 berjuang :-D

eynda said...

maya amir....eynda pun tak suka body macam skinny nampak tulang tu...gerun kan..

eynda said...

meniti senja....nak buang apa...nak uweeek ekkk...sila pegi toilet hehe...

eynda said...

Lia...skinny sangat bila pegang rasa tulang...tak feel langsung kan haha...

eynda said...

sue...boleh kalau kita usaha....boleh jugak kalau nak berangan aje hehe...

eynda said...

Liana...body zizie tu gebu kan...montok...geram org tengok hihi....kalau body cam megan tu agaknyer hubby suruh pakai jubah terus kot haha...

eynda said...

Teika....maybe dah ok...cuma perlu tonekan skit :-p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak uwekkk la sis...
hehehehehe...

zailamohamad said...

Body zaila ni bentuk buah pear, kecik kat "atas" besar kat bawah, sungguh susah bila nak cari jeans!!

Mia-Ina said...

betul la kak..rasanya nak badan yg sedang2 je pun ok..yg ptg berisi ala2 skininy mcm kate ...

Lybeau said...

Eynda... I pon rasa body camtu... he he he..same same kita perasan kan... ahaks.... miss u :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails