Friday, January 15, 2010

Ada Sedikit Boring....

Baru lepas blogwalking separa...
Rata-rata blog eynda masuk citer mereka keboringan hari ni....
Agaknyer sebab esok weekend kot hehe...
Eynda pun boring skit la...sampai tertido sekejap tadi....


Last night hubby cakap malam ni (jumaat) takyah prepare dinner utk dia...coz seminggu ni dia ada tugasan so last day ni ada makan2 la....kalau tak jadi pun nanti dia tapau le apa-apa bawak balik rumah....yeaayyy...takyah masak hihi...bukan tak suka masak ye...

Hari ni kira memang plan takmo masak langsung la...nak relaks je...lunch tadi singgah cafe bawah ni...adam suka ayam goreng yg cafe tu jual sampai eynda jadi jeles kat ayam goreng tu tau....naper eynda goreng tak sedap...ayam goreng kat cafe sedap....tapi tadi ayam goreng habis...laku betul sebab memang sedap giler...so balik rumah...on pc google pizza hut & dominos.....last2 pilih dominos....sebab service cepat dari pizza hut....



Ni utk lunch & dinner....senang citer...anak2 eynda memang suka pizza....eynda tak kisah janji diaorg berselera makan...sebab diaorg ni tak macam anak orang lain....agak memilih kalau bab makan...nanti tak cukup zat pulak kan....ada sebotol air free tak snap...terus masuk fridge....




Teruk tak eynda...setiap kali order dominos mesti berdoa harap2 diaorg datang lewat kikiki....hari ni menjadi! Dapat le kupon free pizza utk next order :-p


Pas tu dlm 3pm eynda keluar masuk balkoni rumah....sebab nak tengok gerhana matahari...alahai cuaca mendung je...awan kelabu tebal...gelap je...mana nak nampak kan....agak frust...duduk baring2 sambil tengok tv tak sedar pun tertido :-p

Sambil tido boleh dengar pulak anak2 dok bising main2...kejap bergaduh...kejap gelak...tetiba..."ting tong"....bunyi loceng rumah tanda kawan2 adam datang dah nak ajak dia keluar main....eynda pun bangun je tido...sebelum adam keluar tanya dia mana Hannah sebab sunyi sepi....tido rupanyer dlm bilik tido eynda....ok takpe la biar dia tido....
Eynda bangun cari getah rambut & cekak (memang sentiasa pakai kat rumah) sebab masa nak baring memang tanggalkan....cari2 jumpa cekak rambut je...alaaa mana getah rambut...dah le getah rambut feveret....rumah kecik tapi nak cari barang susah...apatah lagi kalau termasuk dlm box menan anak2 huhu.....

Eynda try cari dlm bilik tido sebab dok rasa mesti Hannah ambik main...

Hhhmmm...tepat sekali....siap jadi gelang tangan dia...dia dah bangun baru eynda ambik balik....




The end....
Ehhh tergantung tak entry ni hahaha....




28 comments:

Cik Emi said...

huih.. teringin la aih nak makan domino.. sedey btoi orang perlis ni.. hahaha

dilaOHdila said...

suka tengok photo Hannah tido tuh, comel nya. bila nak jalan ke bangi erk Nyda. teringin nak shoot Hannah tu:-)

Lady of Leisure said...

hehe.. lady pun tak masak hari ni kak eynda...
tengah kemaruk nandos skrg... :D
asyik mengorder jer.. kalau order dominos lady tak makan pizzanya, lady makan chicken wing..
lepas ni nak order laksa shack lak.. depa pun ada wat delivery kan.. boleh pekena laksa pulak...hihi..

zarin said...

hahaha...i pun sama kalau order domino tu, slalu doa they all dtg lambat sbb nak coupon free :)

noradzlina.kamdani said...

cute nyer ank dara akk tdo...

iNa said...

lame gile x mkn domino...
tp ayam domino ni mmg sedap..suke sgt....

kak..
ina pun x nmpk sgt gerhana....
huhu..mendung je nk ujan...

hhe...comelnye hannah tido dgn cekak mama... :)

rosma said...

rosma mmg boring hr ni...lg2 pg tadi kene layan EN LI..xpat lg till now!geram..

monreo said...

syoknya domino boleh buat delivery kat sana.. sini bayang domino pun tak nampak kekeke...
mesti anak dara tu boring gak sampai tertido..
gerhana bulan tu kalau ada negatif filem boleh nampak tu.. tp skang ssh nk dpt negatif tu lg hehe

zailamohamad said...

zaila sempat tengok tadi tapi kena tengok melalui film tu kalo tak rosak mata, cuma nampak kejap aje then dah terlindung di balik awan;)

Softtouch [Hanim] said...

xpernah plak order delivery domino..bestnye dpt kupn free...

cutenya hannah tido..siap bwk getah rambut sis lg konon2 akak dah tido ngan dia lah...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tergantung di mane eh???
ok je i bace sis...
hehehehe...
hannah²...

shabiela said...

cutenya hannah tdo.. geram ngn pipi dia..:)

IdzaLia said...

duduk area sana best le.. ada domino bagai le tp kat sini tak de... uwaa..

Mia-Ina said...

sedapnya dpt makan domino..

eynda said...

Emi...paling dekat kat mana...rugi...kena rasa gak walau sekali kikiki...

eynda said...

dila....eynda tak konfiden la hannah boleh buat photoshoot....depan kamera mama dia je dia ok...biasa kot budak2 ni ikut mood jugak kan :-D

eynda said...

Lady...ada satu company online buat delivery utk banyak restoren...lupa dah websitenyer....akak pernah buat entry dulu....

eynda said...

zarin...kaannn...suka sangat kalau diaorg terlewat :-p

eynda said...

Nor...thanks :-)

eynda said...

Ina...sedap kan...tapi akak lagi suka chicken wings :-)

eynda said...

rosma...jenuh berperang la dgn en.Li tu ye :-D

eynda said...

monreo aka liana...kena merantau la kalau nak makan dominos :-)

eynda said...

zaila...betul la kena tengok dgn film kan...teringat zaman dulu2 bakar cermin pas tu ada asap so cermin tu jadi hitam...boleh la tengok gerhana :-D

eynda said...

Hanim....agaknyer la kan...dapat getah rambut akak pun boleh janji ada bau mama dia :-D

eynda said...

meniti senja....tak tergantung ek...sebab rasa macam kurang idea skit nak menulis :-p

eynda said...

shabiela...thanks :-)

eynda said...

Lia...bebila kalau pegi mana2 ternampak dominos boleh la try...

eynda said...

Mia...sekali sekala ok la :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails