Monday, December 7, 2009

Weekend ~ Sabtu....

Sebelum bukak citer eynda nak ucap tima kasih kat  ME  sebab sudi bantu cara2 nak besarkan gambar ...tq yer...muahhhss :-)



Okeh...baru nak citer pasal weekend.....citer yg hari sabtu dulu....bangun pagi hubby gi jogging kat Bukit Cerakah....pas tu kami breakfast kat rumah tapi tapau hehe...eynda makan meehoon goreng...yg lelain biasa le mesti ada nasi lemak... :-D

Pas tu kami bersiap, bawak kete apple green eynda gi service....kali ni buat major service....pegi 2 kete...lepas hantar naik kete hubby la....terus gi SACC Mall....sampai SACC Mall pun dah tengahari so lunch dulu kat Asiari....actually snap gambar makanan yg lain tapi semua tak menjadi...guna coolpix pas tu snap pun kelam kabut jek...eynda tepek gambar yg eynda makan je la...




Noodles nama apa tak ingat tapi ada chicken balls...adam & hannah makan nasi goreng....hubby makan nasi putih & kari itik....


Lepas mamam, kami masuk kedai letrik SEN-q.Tujuan utama nak pi tengok fridge...coz staff kitchen cabinet mintak dimension fridge utk masukkan dlm lakaran dia...so kami pun pegi la usha-usha....hajat besar kemain...nak beli yg 2 pintu kikiki....



"Saya nak yg 2 pintu...pas tu ada cermin yer...supaya masa saya memasak saya boleh jadi model depan fridge" hihihi...poyo kaannn....nak jugak yg bercermin tuh....kita tunggu dan lihat nanti dapat ke tak :-p




Cik adik ni tertido...senang mama & ayah tengok2 barang....majalah barbie tu beli masa nak lunch...dia takmo duduk diam kat dalam restoran....terpaksa beli sesuatu utk bagi dia duduk diam....tu pun takmau jugak duduk dlm baby chair....jenuh kepung....iskkk...




Abang Adam lak sibuk jadi QC....check itu check ini...cakap kat dia kalau rosak boleh keje kat SEN-q :-p

Nak keluar dari SEN-q eynda sempat usha notebook....netbook actually....kecik kan boleh bawak merata  letak dlm handbag Doremon eynda tuh....hubby kata brand ACER bagus....hampir2 nak beli tapi ada sesuatu yg buat hubby cakap tak payah beli lagi...dia tengok kat PC Fair KLCC kot banyak choice....lagipun yg kat SEN-q tu jenis lama....eynda ni kan jenis suka yg new arrival muahahaha....ayat tak tahannn :-D





Dah ada ukuran fridge kami pegi Kian Classic....bagi ukuran fridge yg bakal kami beli....pas tu dah tukar2 design kc plakkk...jenuh la staff tu melayan.....design dah ada...kaler je tak sure lagi...wet kitchen kaler apa....dry kitchen kaler apa....tunggu betul2 siap lakaran 3D baru kami nak tengok kaler apa yg best.....eynda nak wet kaler putih tapi hubby kata nanti susah jaga....dah le eynda ni jenis "rajin" mengemas kekekeke....





Kat situ jugak ada Festival Anggerik....banyak bunga orkid...ada yg for sale...ada yg utk contest...macam2 kaler ada....yg kaler oren cantik sangat :-) Nak beli pun,  eynda tak reti jaga la....yg ada sekarang ni pun jaga selagi hidup je....cian dia dapat tuan macam eynda.....





Kat ruang legar SACC Mall....kat luar bangunan ada pre-school fair pulak....tapi tak sempat jenguk sebab tak nak lama2 kat situ....meriah sungguh nampak dari dlm kete masa nak masuk basement parking....kalau hannah ada kat situ mesti dia seronok tengok baya2 dia ramai kat luar tu...




Dah settle keje kat SACC Mall kami pegi Shah Alam Mall pulak....pegi Floor Depot ambik quotation....ni tengah tengok contoh2 woodflooring dlm facebook Floor Depot.





Hannah yg keboringan. Pakai mini skirt habis terselak...ni idea baru dia....berdiri pas tu jalan slow2....dia kata "horsie" hehe....sabar je la :-D





Sebelum pukul 5.30 petang kami kena pegi ambik kete apple green eynda yg dah siap diservice.....pas tu balik rumah....hubby singgah Giant dgn adam pas tu diaorg tapau nasi tomato hmmm...yummyyyy.....eynda plak balik dulu dgn hannah ...dinner eynda makan noodles macam day 34....ada lebihan so panaskan aje...kalau tak, sape nak habiskan kannn....rezeki tak baik buang macam tu jek :-) Sambil makan sambil tengok Sehati Berdansa...kagum betul la yg nak diundi masuk semua bagus2....mesti tercabar yg top 4 tu kan.... :-)


Ok tu je citer hari sabtu....nanti free citer kisah hari ahad plak...

15 comments:

IxoR@ said...

nak besarkan gambar....kita adjust ukuran dia time wat entri ok gak kan.. html kena adjust la...

puas skit nak tatap gambar hannah. hehehe....

eynda said...

Ixora...ha'ah...tapi blog akak yg b4, space utk gambar kecik...terpaksa akak besarkan margin...pilih layout yg 3 column..pas tu ada masuk lagi tambahan kat html...tapi puas hati la berbaloi pening2 kepala tahan geram depan pc hehe...dapat gak besarkan image :-D Akak ni jenis yg selagi tak puas hati selagi tu la akak pulun kikiki....

Farra Dhelina said...

comey tul ank dr akk ni..gerammm!!

sisdee said...

eynda tudung eynda lawa le hahahaah (ke tudung lak)

hannah sgt comei..hbag eynda pun lawaaaaaaaaaaaaaaaaaa le sgt!!! (mata napa ke situ ko nmpk???)

IdzaLia said...

fridge tu lawa le kak eynda. siap blh pose lg.. tembam nye pipi cik hannah tu masa tido.. auntie cubit cikit..

noradzlina.kamdani said...

kak best nye ade fridge beso yek..mcm2 bende ble stuff into it..tp tu le 1 prob..nk bersihkan fridge nnt bnyk keje...

zarin said...

cute la hannah ngan horsie tuh...kikiki

superheroes' mom said...

Nak masuk umah baru mmg memenatkan betul kan? Tapi bila semua dah siap nanti senyum lega puas hati :)

Lady of Leisure said...

kak eynda.. lady pun suka fridge yg side by side tu... esp yg ada cermin mcm akak tunjuk tu.. wah kagum la.. lady tgk akak dalam gambar kat cermin peti ais u dah slim melim...
:)

LiAnA said...

kelakar hannah buat aksi horsie tu hehehe...

ku cukup seronok jln2 kat area brg elektronik.. cuci mata heheh

Mia-Ina said...

best betul kak eynda..dpt fridge big big gi...

Some1...somewhere...somehow... said...

kak...saya ada rm500 sen Q voucher
utk
*side by side fridge SAM-RS21HNEWS & HTC-RS8000GMGBK...valid till 31.12.09...*utk slim tv lak voucher rm750 tv SHP-LC46A66M & LG-50PQ30R & PIO-KRP500P
* 500 voucher ELBA built in kitchen package ELB-953/90...ELB-EBH9930...ELB-6101SS
* BOSCH built in kitchen package BOS-DKE908PTI...BOS-PED7250AX...BOS-HBN411EO
mau ka...? :)

aNa SuZaNa said...

kak y..
nak jugakkkk..hahaharun..

babyluv_ayang said...

seronot tgk umah baru eynda....kalo ler ada design mcm gitu kat ipoh ni...mmg ada plan nak jual umah skrg ni...tapi bila fikir balik tahap kerajinan fara ni dalam tahap ala2 cipan kan...heheheeh...rasanyer...condo pun dah memandai....hehehheheeh.....

nona said...

kak eynda..nona pun pg gk kt sacc mall haritu..
cutenye hannah.klaka la idea horsie die tu.hanna dh nmpak kaughty ek skang...makin naughty makin comel muke die.hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails