Tuesday, December 8, 2009

Weekend ~ Ahad

Hari Ahad kami ada appointment dgn kontraktor pulak. So bangun pagi siap-siap dlm 10am keluar gi breakfast dulu....eynda makan kueteow goreng kat Rafi Bistro seksyen 13. Appointment pukul 11 pagi...






Lakonan semula oleh pelakon bidan terjun....tengah tengok katalog grill...plaster ceiling....patio...etc...





Sorang asyik dengan henpon.....sorang lagi asyik dgn tangga....anak dara tu naik sampai atas skit, sambil duduk dia turun tangga one by one....habih seluar kat punggong tu kotor...tangga tu kan masih berhabuk...




Ni masa tengah bincang2 nak buat patio la...grill la...bla bla bla....tapi adakah menjadi patio itu?? Wait & see ;-) Minah tu ada gaya macam PA tak? Kekekekeke......



Sape punya keje tu?? Bersepah batu kat atas rumput.....Hannah buat2 tak mengaku.....buat2 heran...sape buat ye??





Haaaa...gotchaaaa!! Dia yg buat *memang dia yg buat pun saje nak bagi dramatik* heheheh....gini la kalau takde pengalaman duduk rumah bertanah...




Gaya bila tertangkap sebab main batu..."ehhh takde la...mana hannah main batu...hannah cekak pinggang jek..."





Close-up skit....berpeluh kan!! Dia main tengah panas relaks je...bukan macam mama dia...puteri lilin wahhh!! Takde laa...eynda pun macam hannah....hannah tu tiru eynda :-p




Adam sekarang suka try mode2 yg ada kat coolpix....sekarang dia suka ambik gambar black & white....gambar ni eynda tak sedar pun dia ambik...memang candid habis...takde lakonan semula okey....ke mana tumpahnyer air kalau tak ke karpet kan....






Dari 11am kami berada di cahaya SPK *ayat skema*...bila tiba 2pm masing-masing dah muka cam ni dah.....mama diaorg pun....nasib baik takde gambar...dok tunggu masa nak balik rumah je....




Tetiba ada sorang lagi kontraktor lak datang....memang ada 2 appointment pun tapi dia ni datang masa kami dah keletihan so tak lama la bincang2....next week jumpa lagi 2 kontraktor ni utk quotation lagi coz banyak plan berubah....cemana la rumah kami nanti kan....eynda pun tak sabar nak tengok ending bila dah settle nanti....tapi percaya lah.....rumah eynda nanti teramatlah simple....konsep minimalise*betul ke eja cam ni?*




Yang sorang tu siap gantung banner dah.....tau tak....bila sampai rumah salah sorang kontraktor call...diaorg dok berebut kami!! Haaa...pandai-pandai korang la...sape quote harga murah dia menang hehe.....




Settle pasal rumah kami pun balik terus la...masing2 dah letih sangat...dekat 3pm gak la baru settle....lunch pun lewat....oleh kerana malas nak singgah makan kat kedai, hannah pun tido dlm kete, kami pegi drive thru Burger King je....Long & Beefy hehe....boleh la tahan....eynda prefer Whopper lagik....

Dinner lak yg lelain makan nasi....eynda perabih Chicken Tenders Adam. 4 ketoi...dia tak suka....pelik la anak eynda sorang ni...ayam KFC dia kata tak sedap....ayam goreng cafe bawah ni jugak menjadi pujaan hati dia hehe....4 ketoi je mana cukup...kelaparan la eynda malam itu....boleh je nak makan benda lain tapi dah ingat petang makan long & beefy tu...bawak-bawak bertenang la eynda...kalori dah melebihi had kekekeke....


Sekian laporan eynda...nak tido dah...zzzzzzzzz.....ada citer lagi tapi esok la taip....mata pun dah separuh tutup ni kekekek...nite nite...ehhh morning dah ler :-p

9 comments:

zarin said...

banyak kejer kan bila nak masuk rumah baru...penat rasanya tapi bila dah siap nanti puas hati...:)

Mia-Ina said...

dah siap nanti,kak eynda pasti tersenyum....

ibu damia said...

macam tu lah kalau nak naik rumah baru...semuanya nak buat....saya pun cam tu gak dulu2....nasib baik masa tu tak de anak lagi...ke hulu ke hilir pilih design, survey kabinet, gi show house nak tgk idea, cari kontraktor alarm yg betul2 bagus and so on...yg penting masuk rumah nanti memang berbaloi2....

Ena said...

Nak masuk umah baru ye.. mcm2 nak kene uruskan.. penat memang penat tapi berbaloi2 dan rase x sabar je nak tunggu semua nyer siap kan.. :)

Softtouch [Hanim] said...

mesti umah kak eynda cntik bila dah renovate2 nie...hannah berpeluh2 pun cantik..comel jer..

Azmiezas said...

Selagi tak masuk, selagi tu la rasa ini tak kena itu tak kena, ini nak buat itu nak buat(berckp dari pengalaman..)..n esok2 kalau dah masuk baru la lega sikit..

Tak ke gitu Pn Eynda...??.??..wakaka..

Just Call Me Bitt said...

dah start buzy erk... pejam celik esok kejap jek siap tu coz masa tu akak mesti lagi buzy so sedar tak sedar semua dah settle ;)

Lady of Leisure said...

tak sabar nak tunggu kak eynda masuk umah ni..

wien said...

wah!! umah baru..best nyer..kat mana? area shah alam gak ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails