Tuesday, December 29, 2009

Umpama Di Bali......

Jom kita berangan sebentar....
Kalau la kita ada rumah sebegini...
Memang la nanti ada yg cakap....rumah cemana rupa pun tetap rumah kita kan...
Rumahku Syurgaku...


Tapi letak ketepi jap jawapan macam tu...
Jom la berangan hihi....


Hari tu hubby beli buku nih...RM150++ sebuah!
Nak deco punya pasal...sanggup...tu pun kalau ikut hati dia nak beli 2 !
Mungkin ini la konsep rumah kami nanti....walaupun takkan sama...mana mampu hias rumah sebegini cantik....dah tak nampak macam rumah tapi nampak macam kat resort la pulak....

Kami cuma mencari idea....kalau hasil pencarian perabot serta landskap yg cantik, insyaallah cantik la rumah kami....kalau tidak....biasa2 je la rumah kami.... :-)



Konsep Bali Modern....



Sesuai utk patio....




Ruang tamu yg minimalis.....
Mudah utk kemas2 kan...



Bilik tido pun simple....







Sofa buatan rotan.....





Eynda selalu cakap rumah kami nanti simple habisss...so korang dah dapat bayangkan cemana rupa rumah eynda nanti kan hehe....gabungan perabot kayu jati tapi bukan design yg berlekuk-lekuk tuh....pas tu ada perabot rotan...mungkin ada sofa fabrik....pendek citer deco rumah eynda nanti kurang la lekuk sana sini sebab mengikut pelan rumah kami yg berbentuk kotak2 :-p

Buat kawan2 yg tak sabar nak tunggu eynda pindah rumah baru, sabar yer....lambat lagi hihi...rasanyer February baru kami start reno rumah tu...bukan major punya reno...skit je terutama utk landskap....


Aduhhhh...nak citer pasal deco rumah ni eynda agak nerves....sebab angan2 tu begitu tinggi....takut hasilnyer tak seberapa pun.....



Dan sebenarnyer *bak kata Yuna*....
Eynda tak sabar jugak nak pindah rumah baru & invite korang semua hihi.....






37 comments:

sisdee said...

wah..........cantiknya..sejuk mata memandangkan klu dpt bilik tido camtu :)

::i.e.r.a:: said...

hye eynda...rindunya dah lama x jengah & tinggalkan jejak kat blog eynda..heheee, iera bz giler la sejak dok kat HR, kena plak bah Employee Relations nih, balik lambat jer tiap ari.. huhu.. dah x terlarat dah baca nih.. tp iera nak baca jugak.. citer eynda makin byk makin bestla..hurmmm so kesimpulan yg iera dapat eynda nih dah nak pindah umah kan.. tgh survey tuk umah baru lah nih..bagus2..iera mmg suka konsep bali tuh..tengok pd rekabentuk umah eynda mmg sesuai ngan konsep nih.. aper2 pun credit to you coz rajin tau..

dilaOHdila said...

mesti shuntek umah eynda nanti nih....

Kaseh said...

konsep ala bali mmg pilihan yg tepat.. sgt tenang n cantik... kalau ada rezeki buat private pool lagi besh eynda...

LiAnA said...

dtg umah eynda mcm duk kat spa je hehe.. takpe buat skit2 dulu.. lelama jd cantik ler.. pelan-pelan kayuh.. yg penting dpt hias umah sendirikan :D

Lady of Leisure said...

wah best tu kak eynda mcm spa... i like... nak kemas rumah pun senang kan... lady pun suka straight line...
:) nampak modern..

iswatie "colours of life" said...

Eynda..umah u dah lawaaaaaaaaaaaa sgt...so agreed with concept bali nih..cantik n so relax.

nanti buat hse warming jgn lupa yer..

superheroes' mom said...

contemporary balinese theme... ala resort style... nice!

jgn lupa ajak kita ;) hehe

zailamohamad said...

memang cantik!!

Syikin said...

insyallah impian akak akan jadik nyata.. mmg tak sabar tengok akak hias umah akak...:)

illa said...

Nak jugak berangan jap..;p
Saya nk berangan ada bilik tido mcm tu..kalau la..xnak kuar bilik ah..hihik..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis...
u deco mcm tue la...
nanti i datang dinner umah u...
hehehehe...

Shariz said...

Wow...cantik sgt2x :D

Bestnyer kalau rumah macam ala2x resort...gerenti nak duduk rumah aje kan sbb cozy and seriously cantik ! :)

I want to be the first friend to be invited to your house...hahaha...boleh ke cenggitu?

Anonymous said...

eynda invite sha tak dtg rumah baru tu nnt???hehhehe

~ashsha~

suhainini said...

good idea eynda for balinese concept:)

E.L.I.Z.A said...

wahhh cantek sgt kak!
akak beli umah kt mane tu?
syiokkk nye kalu umah eli pun mcm tu...eli suka..simple but nice ☺

Teika Kawashi said...

Nice deco..Really my taste..simple but smart..

dawood said...

ya lor,kalau umah kita hias simple,dia akan nampak luas dan kemas.senang nak kemas umah.
umah kak einda yg baru tu berjiran la dgn umah saya(jiran kaw perumahan),sy kat villa alam suria,ala sebelah SPK tu la,tapi sy baru jual la,la ni tengah proses jual beli..tapi SPK memang lagi best kaw tu...harga pun best gak la...

sesemutku said...

mut kenan bilik tdq...tak melampau kan impian gue...ekekeke...simple but nice mata memandang...i likeeee semua laa kiranya....

Aktif Mama (Sal) said...

Wah...cantik betul gambar2 tu. Sal suka umah yg open to natural light. takyah susah nak pasang byk lampu.

razmanta said...

betul la eynda i pun suka rumah ala resort dan balik nikan..sejuk mata memandang..
psssttt buat house warming jgn lupa panggil ye..

Nana said...

cantek! sukee sangat...nak jugak umah deco cenggini...sedap mata memandang ala-ala dok resort gitu!

yangyuyu said...

co sy punya property pun balinese concept..armanee terrace condo

bagua la taste eynda. klik like

KV said...

mmg excited nak masuk rumah baru. Mesti lawa deco nya nanti.;)

Mrs. Zuki said...

Woww best...nanti kalau rasa nak pegi Bali tapi duit tak cukup, bleh la pegi Umah Eynda kan?Serius cantikk..

Softtouch [Hanim] said...

sejuk je rumah kak eynda nnti..lepas ni conform kak eynda duk je umah..yelah umah ala2 resort nnti...

Chik Na said...

hmmm..bestnya jamu mata pagi-pagi ni..kalulah Chik Na dapat rumah macam tu...tak jalan mana dah..lepak je kat rumah..

Chik Na pun suka minimalis konsep...tengah berangan lagi ...

ana said...

tak salah nak berangan...lagipun kalau tak dak angan2....cemana nak plan..

apa pun, tak sabar jugak nak tgk rumah eynda dah siap mekap nnt...:)

m@ said...

canteeeekkkk
konsep resort bali mmg cun
perabot rotan..kayu jati..wah....
x sabar lah!
ma lak yg x sabar nk tunggu kak masuk umh:-p

rash said...

best bye eynda... xsabar nk tgk hasilnye nnti ^^

iNa said...

cun konsep bali..
klau kak eynda buat konsep bali...wah..mmg cun la kak....eee..best...best......
seronoknye nk pindah dh...x lama lg tu...

shabiela said...

kak, mmg cntik n simple.. x serabut n senang nk kemas kan.. x sbr nk tgk umah akak.. :)

Zana said...

dah siap nnt sure cantik rmh kak eynda ni, rumah byk tingkap so cerah je dpt cahaya semulajadi kan...
bestnyeee...

tifa said...

Syoknya ..nak nak dapat rumah baru ..Rumah sendiri pulak tu..Happy berdeco :)

Ena said...

cantek sgt.. sejuk, tenang & mendamaikan hati jer bile memandang.. klu la umah ena camtu..

IdzaLia said...

memang bestkan bali punya design.. xyah g spa dah kan..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

kak eynda wajib ajak dami utk house warming tak kire tak kire.tak malu betol aku neh haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails