Monday, December 28, 2009

Shopping.... Makan Lagi...


Hari Ahad kami cool down skit setelah "kelupoq" merata cari perabot kan...
Tapi kira "kelupoq" jugak la ni..."kelupoq" cari baju/kasut sekolah adam pulak...last minit punya keje...

Mula2 kami pegi SACC Mall....ada appointment dgn staff KianClassic....dah ada pulak yg kami nak cancel...tak jadi buat dry kitchen....so kami nak tumpu kat wet kitchen aje....berpeluang jugak la eynda nak memperindahkan wet kitchen tu hehe...sebelum ni nak bagi dry kitchen je lawa....wet kitchen ala kadar jek sebab tempat memasak kan...
Dry kitchen ganti dgn apa??
Rahsia duluuu ;-)


Pas tu rupanyer kat ruang legar SACC Mall dok promote sales handabags baju bagai...kami cari baju sekolah....terpaksa la melintas jalan menuju ke PKNS...shopping barang2 adam kat PKNS aje...


On the way nak pegi kat kete dlm SACC Mall terserempak dgn Shariz (member blogger sila cari link di bloglist eynda) aka jiran tingkat 6 eynda jugak hehe....dgn anak sulung dia & adik ipar dia...


Pas tu perut lapar kena la cari makanan....hubby ngidam nasi daun pisang pulak dahhh....memang payah nak kontrol makan kalau keluar dgn hubby coz kami share minat yg sama...MAKAN!! :-p
Terus ke Jalan Gasing PJ....masa tu baru habis hujan lebat....tak dapat la nak makan kat bawah pokok di restoran RAJU....suruh diaorg lap kerusi sampai ke sudah diaorg takmau...suruh duduk tepi longkang yg kotor & lalat berterbangan...uewwwww....suruh duduk dlm kedai kami pulak yg  takmau....sesak pas tu udara bauan dlm tu paham2 aje la...boleh bawak balik sampai ke rumah sebab bau melekat kat baju kan heheh...

So hubby ajak pegi restoran 1 lagi..alahai yg ni eynda tak ingat nama restoran tu...walaupun dlm restoran tapi udara keluar masuk ok....restoran ni berhadapan dgn EPF kata hubbyku walaupun eynda ni tak perasan langsung ada bangunan EPF ke kat depan tu....??

Yg tak bestnyer...duduk aje...hannah moody....dah tu pekerja kat situ jenis nak terpa usik2 dia...Hannah ni jinak bak burung merpati....cantik dipandang tapi jangan cuba nak tangkap....nanti terbang la dia...ehhh...betul ke pepatah ni?? Lebih kurang la....dekat 15 minit jugak dia buat drama kat restoran tu...sambil makan sambil riba dia sebab dia takmo duduk dlm highchair....


Owwhh yer eynda tak snap pun gambar makanan....eynda dapat idea baru....eynda makan tosai dgn lauk nasi daun pisang sebab kat Raju sebelum tu nampak sorang ahmoi makan macam tu....kat restoran yg kami makan ni pun ada sorang chinese lady makan dgn tosai jugak....sedap & mengenyangkan tau...


Lepas makan kami balik rumah la...lalu kat padang letak kete depan stadium melawati yg ada funfair & pameran pertanian ke apa ntah....geram betul sebab takleh pegi tempat tu padahal 2 minggu kan pameran ada kat situ.....tunggu tahun depan la pulak kalau buat lagi....


Sekian citer hari ahad....

20 comments:

Shariz said...

hahaha....dah lama tak dgr perkataan "kelupoq" tu...funfair tu ok la...biasa je...baca entry shariz ada jugak citer pasal terserempak dgn Linda...hehehe...

ok jugak idea makan tosai dgn lauk nasi kan. ramai jugak yg ckp utk sesapa yg nak diet, jgn makan roti canai tapi ganti dgn tosai. tapi shariz suka roti canai...hehehe...

LiAnA said...

ku suka makan tosai dgn kuah cam kelapa parut kaler hijau2 skit.. tak tau nak sebut apa.. sedappp

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis memang update by day kan...
hehehehehe...

illa said...

alaa xder pic dak comel tuh lak kali nie..hihik..

mamaaerish : said...

Kian Classic?... hm... eb wat wardrobe thn 2008... sdari mula kal diorg lik sampai la raya lps 2009... srg pn x amik endah nk dtg tgk.... srh betulkan... x dilayan... hmmmmm... mmg pangkah dh diorg tuh.... bknnyer buat murah... grrrrrr...

p/s : u keje mana yer?

eynda said...

Shariz...dah baca entry tu hehe...eynda suka tosai dari roti canai...capati pun sedap...roti naan pun sedap...eeiii...semua sedap hihi...

eynda said...

Liana..ha'ah kuah tu sedap kan...tapi setengah kedai tak buat la...jarang jumpa...

eynda said...

meniti senja...ha'ah hehe...setiap hari adalah cerita hidup kita tapi tak semua yg boleh kita tulis kan ;-)

eynda said...

illa...mula2 lupa nak snap2 gambar...masa makan dia moody terus malas nak keluarkan kamera...nak jugak snap gambar restoran nasi daun pisang :-p

eynda said...

mamaaerish....eynda SAHM ;-) Eynda rasa tak semua pembeli ada pengalaman macam tu kot..sebab salah sorang jiran ada buat dgn kianclassic so far ok...kalau ada problem & diaorg buat tak tau, memang diaorg cari pasal la hehe...kan ku kejar sampai ke lubang cacing :-p

Azmiezas said...

Hari Ahad, ari tu pun kita dok kelupoq cari baju sek anak, biasa la suka beli last minute, org kata kalau beli last minut boleh dapat murah sikit...kita tgk sama saja..

adha said...

eynda

samo la.. da penat jalan... isi perut.. jalan lg, isi perut lg.. mana tak muka bulat jek kalau cuti lama sket.. hihihihi

adha said...

eynda

samo la.. da penat jalan... isi perut.. jalan lg, isi perut lg.. mana tak muka bulat jek kalau cuti lama sket.. hihihihi

Chik Na said...

Nasib baik Chik Na dah beli awal-awal baju sekolah Faiz...dah basuh, tinggal nak gosok je ..

Lady of Leisure said...

back to school ye adam... study smart ye..
:)

adikmanje said...

eynda...kasut kiter sama...tapi memang kasut tu cam org tua sket..pakai dgn seluar tak cantik...dengan baju kurung ok...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang tak semua leh...
kalau tak, tak best la...
hehehehee...

dawood said...

ooo padan la ramai org ari ahad tu,semua org p shopping baju sekolah..nasib baik saya p shopping baju sek ari sabtu,ari sabtu pun ramai org gak,pas penat shoping singgah makan kat restoran sari ratu kota damansara,kat situ pun ramai gak org p makan...kami pun kaki JJCM gak..pantang tengok restoran baru ,semua nak singgah...

IdzaLia said...

adam back to school ye.. study elok2 ye...

Anonymous said...

belajar banyak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails