Monday, December 28, 2009

Jalan-jalan Di Hari Sabtu....

Hari Sabtu banyak sungguh plan kami...
Orang lain maybe sibuk dgn Y.E.S. kan....shopping baju bajan...kasut2...handbags...bla bla bla....
Kami pulak sibuk shopping perabot hehe....



Destinasi pertama kami ialah Tiga Concept kat Bandar Pinggiran Subang....
Hanya berpandukan google maps kami try cari kedai ni...pusing skit punya jauh...rupanyer dekat je dgn jalan besar....tapi ok la bagi kami yg 1st time terjah kedai tu kan..
Kami agak blur dgn konsep rumah kami nanti...
Bali kontemporari?? Modern Kontemporari??
Ntah ler....




Kedai itu....



Unik kan hasil buatan rotan ni...




Lepas tu kami ke Glenmarie pulak...





Ada berkenan meja makan di sini....hampir2 nak letak deposit....tapi nasib baik kami ambik keputusan utk jalan2 survey tempat lain dulu....





Dari Glenmarie terus ke IKANO!! Bestnyer jalan2 kan hehe....eynda ni tak kisah...hubby nak ajak gi mana pun eynda ngekor jek...bukan eynda yg drive :-p


Kami suka parking kat Cineleasure coz parking tak penuh selalunyer....orang asyik pulun parking kat IKEA/IKANO & The Curve je....antara Cineleasure & The Curve ada hiasan Krismas....cantik jugak....




Masuk kedai ni kat IKANO....dah pernah pegi dulu....ada sofa & meja makan yg kami berkenan di sini....dan kami datang lagi utk cari perabot2 itu hihi...



Cantik tak sofa bed ni?? Tapi kami tak beli ini tau....yg kami beli adalah....rahsia la hehe....bikin suspen bila masuk rumah baru nanti ;-)
Sudah letak deposit 40%......simpan di situ paling lama 6 bulan kikiki....tak tau bila nak pindah masuk rumah baru tu :-p




Lepas shopping perabot kami kelaparan....ingat nak makan kat IKEA...teringin meatballsnyer yg sedap itu tapi boleh agak mesti sesak kan IKEA....so makan kat A&W IKANO aje...sambil lalu ke IKEA pandang2 jeling2 kedai baju LOVE IT sudah pindah ke kedai berhadapan dgn kedai lamanyer....dan makin luas macam ambik 2 pintu terus....makin maju ye kedai baju tu...baju lawa2...uwaaaaa....nak shopping baju bajan jugakkk... :-(
Tapi tak sempat la...banyak masa habis cari perabot je...takpe kuberkorban dulu walaupun dah boring pakai baju2 lama :-D



Dalam IKEA yg sesak...
Jalan2 tengok sofa....wardrobe....katil adam & hannah...
Rumah tu nanti tingkat bawah konsep lain...naik atas konsep lain pulak hihi...




Karpet kulit lembu....mau beli???



Pas tu jalan2 lagi kat IKANO.....masuk MACY pulak...takde apa yg berkenan...



Masuk The Curve pulak...

Hubby nak beli buku deco rumah....so eynda temankan anak2 kat bahagian kids...hubby pi cari buku sorang2....



Ntah brape jam la kami jalan2 hari sabtu...sampai lenguh kaki nih...
On the way nak ke Cineleasure lalu balik kat hiasan Krismas awal tadi....cantiknyer pemandangan waktu malam dgn lampu2 terang benderang...tetiba terbaca ada snow akan turun @ 8.30pm....kebetulan ada kat situ dlm 8.20pm....tunggu aje la...



Dan hero ini amat gumbira sebab boleh bermain dgn snow.....snow sabun!! :-D
Pemandangan bahagian atas amat le tak cantik sebab nampak alat yg keluarkan snow tu....pelik jugak tengok orang semua macam seronok terlampau bila snow2 tu keluar hihi...sabun wehh...baik pegi snow world kat genting :-p

Eynda usik adam...adam main sabun basuh baju ler kekekekek....dia kata sabun mandi la mama hahaha....


Pas habis pertunjukan snow tu kami pun balik rumah....sampai kat rumah dah mandi solat semua sudah kelembikan...kaki sudah lenguh2....dan kami pun ketiduran....


The End...

34 comments:

iNa said...

perabot tuk umah baru ya kak eynda??
bestnye...lame dh ina x p shopping2 perabot.......

Lady of Leisure said...

hehe... kat pavillion haritu pun depa buat snow gak.. lady tak main tgk dari atas jer... depa sembur snow ikut tepi.. :)
nampak mcm turun dari atas je kan..

authenteak tu lawa2 lady pun suka masuk situ... kat ngan authenteak tu lagi satu ada harvey norman... cun jugak... staff HN kasitau nov haritu harvey norman ada buat sale besar besaran tapi frust gak sbb masa tu lady tgh travel... huhu..

tak sabar nak tunggu akak masuk umah baru ni..
:)

KV said...

lawa2 nya perabut!!!!

Drama Mama said...

wahhh semangat ya. i can imagine mesti cantik punya all the sets ang u beli. can't wait to see! ;-)

bila nak pindah sebenarnya?

-iLLa- said...

kak eynda,mak illa peminat tegar kayu jati..umh dia sumer perabot kayu jati..tmasuk laa katil dia..ekkee..tp anaknyaa ini x bp nk minat...kwang3..

biler tsepak ngn kaki kita..amatlaahh sakitt..ekekee

eynda said...

iNa...ha'ah utk rumah baru :-)

eynda said...

Lady...ha'ah hari tu HN ada buat sales tapi masa tu kami tak plan nak shopping pun :-)

eynda said...

KV...harga pun lawa huwaaaa...

sisdee said...

lawanya sofa bed tu..huhuhu..cam selesa jek tgk...

wah ada surprise ek eynda nk pndah nnt..mesti perabot nya pun lawa2 kan..syoknya!!!

eynda said...

Drama mama...plannyer bulan 3 tahun depan...tapi tukar pulak jadi bulan 6 hihi...ntah2 hujung tahun depan :-p

eynda said...

iLLa...rumah akak nanti bukan 100% kayu jati...sebab takmau cepat boring...nanti ala-ala resort la jugak...ada kayu...rotan...sofa....ntah ler..tunggu dan lihat... :-D

eynda said...

sisdee...eynda pun suka sofabed tu...duduk memang malas bangun dah haha...mesti la suprise...eynda takkan citer semua dlm blog sehingga rumah siap perabot! ;-)

-iLLa- said...

atleast akak ada minat kayu jati..hehee...yerlaa nanti borink..mak ila tuh np x borink2..org tua nyaa selera kot eh kak..kakaa..

kak sofa bed tuh tilam dia best kan..umh mak yg cm tuh gak tp ada tiang..

ee x sbr nk tgk umh kak eynda..

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq! vote lg.. hehe tq!

Azmiezas said...

Ini baru namanya betul survey ni..sana-sini pegi..bagus la eynda ni, bagi kita cuci mata sekali..lawa2..perabutnya..n yg paling i suka perabut rotan yg unik tu..cantek sangat..

LiAnA said...

wahh tak sabar nk tunggu eynda masuk umah.. :)

eynda said...

iLLa....perabot jati ni tak telan dek zaman....perabot modern ni kekadang ada season....rumah akak nanti simple je...perabot tak banyak pung hehe...

eynda said...

Azmiezas....betul2 survey kan..letih tapi best...boleh cuci mata...bila survey banyak tempat banyak jugak ilmu yg kami dapat pasal perabot & konsep hehe...

eynda said...

Liana...lambat lagi ler :-p

sweets said...

eynda nape hannah tu cekak pinggang..
mesti merry go round x pusing ni..heh..x pun x puas main...

eynda said...

sweets....saje je dia cekak pinggang...gaya ala-ala model muahahaha....dia takmo kalau kuda tu bergerak...ada sorang mummy nak letak coins coz anak dia nak main kuda tu...offer hannah naik sekali...kelam kabut anak dara ni turun dari merry go round tu haha..."takmau...takmau..." penakut :-D

Ella said...

wah eynda berjalan shopping brg2 rumah.
mmg semangat kan rumahbaru..

tak sbr nk tgk rumah baru eynda lepas deco nti..

eynda said...

Ella...semangat pun kena tengok $$$ gak hehe...pening kepala nak korek2 duit dlm tabung utk masuk rumah :-p Jangan terkejut nanti tengok rumah eynda simple habisss....konsep minimalis ;-)

illa said...

Bestnyer banyak kedai bleh wat banyak pilihan ek..kt melaka xder ler banyak kedai perabot huhu..
Eh ada buaian impian saya la..saya carik kt melaka xder pun huhu..

eynda said...

illa...buaian tu adam pun suka...kami bz tengok perabot, dia bersantai atas buaian tu hehe....

Cik Emi said...

suspen nak tgk concept deco!

eynda said...

Cik Emi...dari gambar2 dan cerita boleh agak kot nanti rupa paras rumah akak kekekek...

Nana said...

tak sabar nak tengok umah baru akak. tapi betul la akak, better akak deco sendiri puas hati sebab idea kite kan. ganbare!! semua tu cantek2 belaka..excited nengok.

HN ade wat sale kan ari tu, hasben nana beli plasma tv. murah!

noradzlina.kamdani said...

wa...akk g jejalan smbil snap gambo..dpt gak kite tumpang cuci mata

Rinna said...

Cantik2nya perabot yang Eynda gi tengok tu yer.. mesti rambang mata nak memilihkan :)

Chik Na said...

he he he...Chik Na nih baru balik ikea, ikano, the curve jugak ... satu hari jalan-jalan ngan kengkawan...penat sungguh kaki Chik Na nih :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sambut new year ngan perabot baru...
hehehehehe...

sesemutku said...

alaaaa..bila eynda nk masuk umh baru nie...x sabaq tau...
mut lak yg excited...cam aku ja nk pndah....hahahaha...

Zana said...

waa...bestnye survey2 perabot utk rumah baru, zana pn insyaallah nnt nak masuk rumah baru gak, selalu refer blog kat eynda ni sbb kak eynda selalu tunjuk tempat mana nak beli...heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails