Tuesday, December 29, 2009

Hari Isnin Punya Story..

Ada citer makan2 jugak tau....bosan kah?? Kihkihkih.....
Pagi semalam eynda pegi beli barang dapur ...cari hypermarket paling dekat dgn rumah & ada banyak bahan utk mencuci mata...mana lagi kalau bukan Giant :-p

Asalnyer nak singgah Killiney Kopitiam yg baru bukak kat sini tapi tengok2 dah 10am......eynda plan nak balik rumah b4 1pm....sudah malas nak berhenti banyak tempat (eynda bukan seorang driver yg rajin) so terus je ke Giant & breakfast di sana....bukan breakfast kot...lunch terus daaaa....


Kita ke The Chicken Rice Shoppppp....


Candid...payah betul nak suruh diaorg posing...last2 yg candid jugak jadi elok...yg posing2 semua merapu jek...

Adam : Mama ni nak makan pun kena ambik gambar....

Mama : Eehhh..mesti la..mama kan blogger...


Apakah definasi blogger??
Blogger adalah mereka yg akan mengambil gambar apa saje tak kira spontan mahupun lakonan semula ataupun diposing-posingkan....dan mereka akan bercerita tentang apa sahaja janji blog mereka hari2 ada citer....

*pendefinasi : eynda :-p



Ok...jom tengok gambar makanan eynda...gambar makanan anak2 takde hehe...diaorg makan nasi ayam...itu je feveret diaorg kat situ....


Demam Mee kari!!

Baru je makan mee kari kat old town white coffee kan....kat The Chicken Rice Shop pun eynda makan curry laksa....kalori oh kalori....tapi selalunyer makanan berkuah ni eynda makan bahan2 je...kuah eynda tak hirup pun :-D


Sebelum masuk giant anak2 mintak tax...Hannah sticker barbie RM3....Adam wall bricks game RM10....dah diaorg lawan bergaduh plak dlm giant sebab berebut game yg eynda beli kat adam tuh....pening kepala eynda nak beli barang pun payah.....masing2 takmo beralah....rasa macam nak suruh diaorg tunggu tepi pak guard je masa eynda shopping :-p


Pas tu masa utk cuci mataaaaa....
Jalan2 tengok baju kat gerai2 luar tu....blouse/top tak banyak la...ada pun eynda tak berkenan....baju kurung banyak la...


Ini je hasil belian eynda....tak seberapa pun....
Kasut BATA!

Beli la kasut semahal mana pun...brand gah mana pun....eynda tetap selesa dgn kasut BATA....bukan sekadar utk basahan....pegi mana pun eynda dgn kasut BATA jugak....kalau orang tengok gaya macam sengkek takde duit nak beli kasut mahal2 kekekeke....dah beli yg RM300-RM400 tapi buat hiasan kat rumah je....ada jugak rasa segan terlebih bergaya kalau pakai kasut canggih2...gitu la pulak....ntah apa-apa...

Nampak macam kasut makcik2 tak??
Eynda tak kisah la makcik ke kakak ke...atok ker...kaki eynda yg nak pakai bukan kaki orang lain :-p
Murah je....RM39.99....boleh beli 10  pasang kalau nak :-D




Pas tu berkenan shawl pulak....trend baru kain tak licin....kain apa ntah....

Sehelai RM15 lepas diskaun....beli 2.
Shawl kat rumah berlambak tak pernah pakai sebab kain licin tak brape suka la...actually tak reti pakai pun :-p


Setiap petang isnin eynda jadi mem besar selama 4 jam sebab part time cleaner datang cuci rumah....lepas dia balik eynda masak2 utk dinner...



Dinner eynda & hubby malam tadi....kenyang sampai pagi :-)





33 comments:

Liyana said...

I pun setia dgn Bata, especially yang Comfit (ke Comfort?) range. Tapi design dia not bad la now ni.

BULLET said...

dulu mase kecik2 kalau dapat brick game..mmg xmakan pun xpe...main la sampai malam...hehehe..

illa said...

pic makanan yg last tu menyelerakan..;)

Softtouch [Hanim] said...

mee kari tu sedap..tp byk2 sy suka mee kari kat OTWC..sedap pekat gitu..he he he..alal kak rindu xhirup kuah ker?bg sy kuah dialah yg sedap selain ayam2 dia tu...he he he

ala kak eynda, brand ape pun ok sajer janji kita selesa pakai n kaki xsakit..untuk kaki saje maaa....

Lady of Leisure said...

kak eynda.. kasut bata ok kan...
jangan terkezut, ada satu kedai bata sikit punya besar berdiri gah dekat bahnhofstrasse in zurich switzerland.. ikutkan bahnhofstrasse ni tanahnya paling mahal di switzerland.. kira ok ape kasut bata ni... hidup bata..!
:)

JiEjAh_DeEn said...

eynda
sedap ekkkk curry laksa kat TCRS tu??
selalu nak cuba tp asyik risau mcm x sedap hahahaha
nak yg sedap ajek ekekeke

eynda said...

Liyana...ha'ah sekarang design bata dah cun2 :-)

eynda said...

Bullet..sama la kita hehe....leka kan main bricks nih...bagus utk otak jugak..

eynda said...

illa...sedap tau salmon :-)

eynda said...

Hanim...akak suka bata sebab jalan le brape jam pun kaki tak sakit sangat & tak melecet....sangat comfortable...akak memang dari kecik tak suka hirup kuah....tomyam pun akak ambik isi je hehe...makan dgn nasi kuah tomyam ok pulak...

eynda said...

Lady...akak ada citer kat hubby bata ada kat switzerland...dia kata bata memang asal dari sana...huh!?? Ye ke??

eynda said...

jiejah...tekak eynda ni semua ok haha...jiejah kena rasa sendiri baru tau sedap ke tak...eynda memang selalu order curry laksa tuh...tapi pilih wantan mee bukan mee kuning biasa.... :-)

iNa said...

dulu mase preggy beli kasut bata..
yg comfort tu.selasa gile bile pakai....best..

kak eynda..
dinner tu betul2 menyelerakan.....

Nana said...

Bata pon ok la kak. Tapi nana tak pernah try lagik. design die pon dah cantek2 kan la ni. so, ape kisah kan dengan org kata..betul tak kak? yang akak beli tu pon cantik ala-ala scholl (betul ke spelling nih..belasah aje..hikhik)

mee kari sedap nye...lunch ni nak pi OTWC la nak makan mee kari die yang sedap tuh.

Azmiezas said...

Eynda sama mcm kita, hanya setia pada Bata, coz kasut tu jer yg tak sakit tapak kaki kita..n boleh pakai mana saja kita pegi kan??..

Anonymous said...

eynda..
sha suka dgn jenama BATA..
dari zaman sekolah sampai dah jadi mak budak ni..hehehhe
kasut sekolah, kasut sukan semuanya brand BATA..
birthday sha yg baru ni pun dpt hadiah kasut BATA Comfit,kaler beige..hehhe
selesa sgt time jln2 sbb kaki mcm pijak atas span jer..
kasut sekolah anak sha pun BATA gak..dia tak nk yg lain..

so kesimpulannya BATA memang best!!! ;-)

~ashsha~

shabiela said...

sedapnya mee kari tu.. lama x mkn mee kari..

dilaOHdila said...

tq nyda..
aku suka tul tengok Hannah tu
persis mat salleh...kalau duk LONDON gamaknya memang urang tak sangka anak melayu nih'

naurah makwa said...

akak,shawl tu cantik colour dia..pandai akak pilih..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis...
u always mamam...
mamam...
mamam...
kan???
hehehehe...

Anonymous said...

mmg pada eynda kasut bata tu murah..boleh beli sampai 10 pasang..tapi pada pembaca blog mcm saya ni, dapat sepasang cam tu kira alhamdulillah....kita kena bersyukur dgn apa yang kita ada.

eynda said...

iNa...akak pun guna bata masa peknen :-D

eynda said...

Nana...tu la...bata pun ok...tak pernah try ker?? Akak dari kecik dah biasa dgn bata hihi...

eynda said...

Azmiezas...betul...betul... :-)

eynda said...

ashsha....adam pun eynda belikan kasut sekolah kat bata tu...tak pernah try brand lain...

eynda said...

shabiela...lama tak makan mee kari sebab diet ker?? hehe...

eynda said...

dila....kalau tengok depan mata boleh nampak kemelayuan dia tu haha...

eynda said...

Naurah...tq :-)

eynda said...

meniti senja...macam tau2 pulak hehe...nak buat cemana...hobby makan jek :-p

eynda said...

Anonymous....itu sekadar perbandingan...eynda sendiri takkan beli 10 pasang sekaligus...

Zana said...

sedapnya dinner kak eynda, mula2 cam konfius sket steak ke ni? ropanya almon....

m@ said...

semalam ma masuk bata....:)
tp x bnyk choice...
sangkut kat vincci..new arv bnyk yg wedges tp x dok %:(

sy sngt suka dgn mee curry tu.....FAV!

IdzaLia said...

kasut bata tu simple kan tp nampak mcm mahal.. cantik le..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails