Thursday, December 17, 2009

Avillion Day 4.

Last day kat Avillion....sedihnyer :-(



Lepas breakfast kami singgah Pak Salleh Shop (mcm mini market kecik jek)...kedai tu share pintu dgn kedai utk buat wedding photography kalau tak silap....sebab kat situ semua gambar wedding jek....saje ajak hannah snap gambar sebab dia suka sangat tengok semua gambar2 macam princess gaun kembang2.....spontan je dia tuju kat tepi wedding dress tu utk posing...seperti biasa dia takkan tengok kamera....STYLE kekekeke...



Jalan ke bilik memang akan melalui pet farm....burung merak "buat show" la....terus eynda snap gambar....buat kenangan Hannah kat rumah :-)




Kami check-out dlm 11.30am.....sambil2 tunggu hubby settle bayaran eynda snap gambar....geng cak lempong buat show kat luar lobby pulak hari Ahad.....



Hannah seronok tengok pokok krismas....boxes kat bawah tu dia dok ingat hadiah betul...dok berangan nak bagi kat mama yg ni...ayah yg tu...abang adam yg ni....yg dia suruh bukak pun ada!



Tengok la gaya....isskk...anak dara apa duduk cam ni?? Malu daaaaa.....




Tengah tunggu ayah ambik kete kat parking lot.....parking lot Avillion bertentangan jalan besar sebab tu la kami lebih suka lepak kat Avillion jek...malas nak keluar jalan2 area PD yg lain...dah le sesak musim cuti sekolah kan....tapi actually sape yg rajin terjah kesesakan, kat luar tu sangat la meriah bila malam....ada pasar malam (sabtu malam kami terbau durian kat hotel kikiki).....pasar jual pakaian, toys etc.....ada funfair!! Meriah sangat..... :-)



Gambar terakhir Hannah di Avillion....sedih kan ...nanti kita datang lagi ye :-)



Standard la hero ni kalau posing tegak je....spek mata tak lekang langsung hihi....




Sekian citer percutian eynda kali ni.....walaupun ada yg terkejut kami bercuti di PD aje tapi sampai 4h3m.....tak puas rasanyer....ye la...sekali sekala lari dari rutin harian memang la best kan...kalau boleh lagi lama lagi best....tapi $$$$ pun kena banyak la :-p

Apa yg eynda citer adalah berdasarkan pengalaman eynda & family....orang lain pergi mungkin ada pengalaman yg tak sama kan....sila la bercuti di Avillion utk merasa pengalaman yg tersendiri....*kalaulah Avillion bayar komisen kat eynda muahahaha*

Sekian kali ke2...dah...the end :-)

40 comments:

iNa said...

ala kiutnye hannah...
sedih kan bile nk blk....
x kisah pon holiday mane2 kak...jnji enjoy... :) ......

ibuayu said...

comel pose hannah masa duduk tu....tentu seronok kan bila dapat bersama insan2 tersayang...

eynda said...

iNa...memang sedih huhu..janji enjoy kan...dah ada plan percutian bulan mac tahun depan tapi belum konfirm hehe...

eynda said...

ibuayu...thanks...memang bahagia je rasa bila semua berkumpul masa bercuti...selalunyer hubby asyik sibuk dgn keje je...jarang nak ada quality time macam ni :-)

HonEyBuNNy said...

waaa..beshhnya g oliday...

m@ said...

nampak hannah keletihan..tgok pipi dia dh ade isi mcm buah tomato..kne geget ni best!
merak tu canteknyaaa.....kalau lah boleh amik bulu dia tu :-p

nona said...

hehehe..klaka la adam posing k.eynda..
tegak jek.

Lady of Leisure said...

nice.. best tgk gambar2...
mmg berbaloi la pakai kamera baru ni kak..
gambar nya very sharp...
gambar masa senja dalam entry akak yg sebelum ni mcm gambar poskad.. cantik sangat..
:)

vee said...

seronoknya cuti2 m'sia..w.pun x jauh..tapi puashati...all the photo can describe how happy u been there..especially ur kids, Adam n Hannah..

Mia-Ina said...

eeii geramnya tgk hannah...pipi dia tue..hehe...

Chik Na said...

tak puas tengok gambar percutian eynda kat avillion nih ... nak kena pergi nengok ngan mata kepala sendiri lak..

eynda said...

Honeybunny....holiday memang syok kan :-D

eynda said...

Ma...hannah letih sebab tak cukup tido...asyik nak main jek...kalau tengok merak tu depan mata lagi geram :-D

eynda said...

Nona...adam tu kalau tak ajar cara posing nanti semua gambar dia berdiri tegak gitu :-p

eynda said...

Lady...ha'ah memang berbaloi tapi agak besar size dari D40 dulu & berat skit...masih tak reti nak bawak merata-rata ...syok la kalau pegi mana pun pakai DSLR tu :-D

eynda said...

Vee...ha'ah walaupun dekat yg penting enjoy holiday tu kan...

eynda said...

Mia...geram ek...kalau dekat akak kasi la peluang cubit pipi dia :-p

eynda said...

Chik Na...eynda sokong hehe...

Lady of Leisure said...

lady teringin sangat nak beli...
lelebih lagi bila tgk kuality gambar2 yg bagus dalam blog kak eynda ni..
tapi pikir2 balik mcm susah nak bawak kalau lady travel jauh2... haritu travel dengan compact kamera pun lady kelam kabut... lady ni jenis kalut skit hehehe...

zarin said...

seronok dapat bercuti satu family kan! tk kisah lah kat mana pun janji suma ada n dapat spent time together :)

Anonymous said...

eynda..
harga ermm bolehhhh tahannn..:-)
teringin nk pegi bercuti sbb selama kawen ni,tak pernah bercuti dgn family sendiri..
dulu selalu gi dgn parents jer..
hubby sha sibuk la eynda..
tu la kan..
kena set time betul2..

apa pun puas hati tgk pic2 eynda gi bercuti kali ni..
nmpk lagi enjoy gitew.. *wink*

~ashsha @ sha~

honeyza borhan said...

seronoknya tengok gambar2 eynda bercuti ni.. jeles.. terus rasa nak bawak family g holiday, tapi cuti da abis pulak.. tahun depan jelah nampaknya dapat g holiday.. btw, avillion da masuk my list... credit to u.. sebab gambar2 holiday eynda ni sumenya menarik...

Abrahyn said...

eynda, brp price 1 mlm kat avillion? care to share...teringin nak pegi la...

eynda said...

Lady..ada dslr kena rajin skit hehe...akak pun banyak tempat guna yg tecit tu jek :-p

eynda said...

zarin...betul sangat2 :-)

eynda said...

sha...hubby eynda pun sibuk gak...nasib baik je tu dia try apply cuti tetiba dapat approve :-)

eynda said...

honeyza....thanks for the compliments...kena pegi sendiri baru dapat rasa seronok atau tidak...kekadang kita ada taste yg berbeza kan...apa yg eynda citer adalah apa yg eynda lihat & rasa...harap2 yg happy2 tu orang lain pun akan turut rasa :-) *perasan tak banyak betul perkataan RASA kikiki*

eynda said...

Aida....kalau campur tax etc satu malam harga bilik dlm RM500-RM600....weekdays harga lain...weekend harga lain....boleh view website avillion :-)

IxoR@ said...

alangkah rileksnya holiday....tengok gambar sis satu family holiday kt Avi pun dah syookk giler....

hannah maintain cute!

IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
PuteriSatu said...

cantiknya gambar eynda... pakai dslr klu tak pandai guna gambar tak cantik jugak... tapi ni kira teror guna la sebab tu gambar sangat2 la cantik... akak tingin gak nak beli... kena kumpul duit la ahaks...

eynda said...

Ixora...kekadang cam tu kan...kita tengok orang lain hepi kita pun tumpang hepi :-)

eynda said...

Mama Aqilah...dslr ni kalau pandai guna memang cun gambar...hubby eynda rajin tukar2 setting masa nak snap gambar...eynda ni pemalas skit...nak senang eynda guna automode je hihi...beli la sis...boleh snap gambar Aqilah cun2 nanti ;-)

Just Call Me Bitt said...

happy holiday..best dpt lepak luar dari umah...hehhee hannah and adam look so cute mood gumbira...hehhe av mcm penah dengar tapi lom penah jijak lagi...thanks 4 sharing...ade pet farm tu yg abg is tunggu2 tuh hehhehe

Just Call Me Bitt said...

happy holiday..best dpt lepak luar dari umah...hehhee hannah and adam look so cute mood gumbira...hehhe av mcm penah dengar tapi lom penah jijak lagi...thanks 4 sharing...ade pet farm tu yg abg is tunggu2 tuh hehhehe

adikmanje@ellyazarmilia said...

Eynda...tengok gambar burung merah tu teringat last sat gi Zoo...tengok burung merak...tapi tak pernah dapat tengok yg sedang beraksi ...klu org cina/india..derang kata sapa2 yg dapat tengok merah tengah kembang ekor..manyak ong itu olang...

eynda said...

Bitt...nanti boleh bawak abang Is & Ismeth...mesti diaorg suka :-)

eynda said...

Adik...ye ke ada ong? hehe...tapi betul la susah nak tengok burung merak tu kembang ekor...4h3m kat situ lalu lalang...nak balik dah baru ternampak :-)

Mama Azlina said...

wah bestnya bercuti..kat avilion pulak tue..nice place...i loike...rasanya musim nak penuh kot..tak sempat nak kemana2 except for day trip

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails