Thursday, December 17, 2009

Avillion Day 3 (part 2).

Petang day 3 abang ipar call nak datang dari KL bawak MIL jalan2 tengok Avillion...janji bila dah sampai jumpa kat lobby......




Tengok Hannah tu....kuat dia tarik eynda sebab nak tengok laut kat bawah....sebab tu la rasa lega tak dapat balkoni atas laut...kena tunggu dia cerdik dulu ok kot....asyik2 nak tengok "hungry finnn" (hungry fish)...kalau keluar dari pintu bilik memang kena pegang tangan dia kuat2....kalau terlepas berdesuppp dia lari nak tengok laut!



Agak gayat mula2 berdiri kat kawasan ni....dah 2-3 kali lalu baru ok....nak dukung hannah tu pun macam takut2 jek...luas kan pemandangan laut kat belakang tu....




Ni kat depan pet farm...petang sabtu ada pertunjukan cak lempong....malu2 je cik abang semua ni masa eynda nak snap gambar diaorg hihi....



Abang ipar, biras & MIL aje yg datang....anak2 tak ikut....singgah cafe minum2 dulu....sebelum diaorg ikut balik ke bilik....nampak tak gambar penyanyi lounge atas meja tuh?? Hannah bising la sangat..."eeeiii...baluuuu...balu daaaa..." (eeeiii...maluuu....malu laaaa...) sebab yg perempuan pakai baju sexy...pandai ekkk :-p *Adam tengok mana tuh??*



Sementara kami semua sembang2 kat balkoni tetiba hannah bising nak main pasir....ayah dia la melayan...bawak hannah main pasir depan balkoni bilik....dah habis main, balik bilik kasi mandi....atas rambut penuh dgn pasir!!





Lepas maghrib abang ipar ajak dinner kat restoran luar hotel....sesak betul kat luar tu....payah dapat parking....restoran semua penuh customer...order makanan hampir 30 minit takde tanda nak siap....so abang ipar bertolak balik je ke KL & dinner kat area rumah dia....kami pulak balik bilik order room service....senang citer...selesa je makan takyah bersesak-sesak :-D

Gambar2 kat bawah ni hubby yg snap dlm 7.30pm sebelum bersiap keluar dinner tuh....enjoy!







22 comments:

nona said...

lawanye tempat ni kak eynda..
ditambah plak ngn gmba2 yg lawa..
jeleshnye nk ade camera best gk~~huhu

M said...

syabas eynda skill fotografi semakin terserlah. betul cakap eynda bukan camera tapi photographer yg penting :)

Anonymous said...

cantiknya gmbr2 eynda & asben snap..
teringin nk gi tmpt tu..
mahal tak?hehhehe :-))

~ashsha~

Mia-Ina said...

pemandangannya sungguh indah..hilang sgala stress kan?

Niniey Aziz aka Mrs Ariff said...

eynda..cantik sgt pic2 tu.. ader skill ler.. nini ade canon eos tp tk pandai sgt guna..hasilnya pic so-so jer.. suka tul tgk pic uols ni...

m@ said...

sngtlah puas hati n gumbira tgok gambar2 yg capturenya sangt lah canteek...!
avillion mmg cun' ma hampir2kerja kat stu dlu,tp dpt offer dr goaman ;)
happynya tgok hannah n adam bersantai'..

Idida Aziz said...

eynda...shantek betul avillioon ni time mlm yer...ida dh dok berkira2 ajak hubby dh nih...hhehe....

m@ said...
This comment has been removed by the author.
iNa said...
This comment has been removed by the author.
iNa said...

Cun pic akk....
best je tgk... :)

LiAnA said...

hoho betul2 mcm poskad.. tahniah..

eynda said...

Nona...kamera digital biasa pun boleh dapat gambar cantik....yg penting cara setting ;-)

eynda said...

M...ye betul...kamera henpon pun gambar cun kalau kena caranyer....praktis selalu mesti boleh...eynda pun bukan terrer sangat....

eynda said...

Ashsha....ada banyak harga & pekej...macam kami bilik saje 4h3m termasuk tax etc dlm RM1600 tak termasuk extra bed etc...

eynda said...

Mia....hilang jugak la stress tapi tak sepenuhnyer....paham2 je la bawak anak2 hihi....

eynda said...

Nini....banyak benda yg kita perlu belajar dgn dslr nih...eynda pun sekarang baru nak explore apa yg ada dlm menu dslr tu....nini pun mesti boleh ambik gambar cun2 nanti :-)

eynda said...

Ma...akak pegi guoman masa peknen 4 bulan kat hannah...masa tu gambar tak lawa langsung...kamera apa lupa la...masa tu pun tak suka posing2 lagi hihi...kalau pegi lagi mesti banyak tempat boleh akak explore & snap2 :-D

eynda said...

Ida...takyah pikir2 dah...pegi aje...gambar2 Ida nanti lagi la marbelesss ;-)

eynda said...

TQ ina :-)

eynda said...

Liana...betul ke...thanks...boleh buat bisnes poskad lepas ni :-p

Chik Na said...

cantik cantik nya gambar yg eynda snap...chik na nak chilok sekeping dua boleh?

IdzaLia said...

lia cuma lalu je kat situ aritu.. tapi cantik tgk kawsan tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails