Wednesday, December 16, 2009

Avillion Day 3 (part 1).


Pagi on the way ke tempat breakfast.....belakang tu lautan luas...tak nampak lak dalam gambar...



Tempat feveret Hannah.....sampai area ni mesti dia lari pegi kat batu2 tu...



Atas kereta lembu yg takde lembu.....



Lepas breakfast kami ikut laluan Nature's Walk...sampai le ke penghujung Avillion....kalau bilik kami kat utara, area ni kira macam selatan la hihi...bangunan kat belakang tu tempat orang buat seminar....



Hannah & Adam syok main pasir.....



Pemandangan masa air laut surut.....



Balik dari tempat lepak yg nampak pemandangan laut luas.....lalu celah2 pokok...ku lihat hijaauuuu.....



Gambar atas tu dari tempat ni la.....



Eynda suka sangat effects object gelap & nampak pemandangan lain yg cantik :-)



Dah jalan-jalan kami patah balik ke chalet tapi lepak kat tepi pantai dulu.....posing skit :-p Nasib baik le time tu berangin je kat pantai.....




Teman anak2 main pasir lagi....




Kasut & kaki penuh pasir...nak balik ke bilik ada tempayan berisi air.....bekas cedok air diperbuat dari tempurung kelapa....basuh kaki dulu baru balik bilik....




Ada lagi citer day 3 part 2.....esok pulak citer.....caption semua pendek2 je...eynda tak reti buat karangan hihi....banyak lagi blog kawan2 yg belum eynda sempat jenguk.....chatbox pun tak berbalas lagi....komen pun tak terbalas....harap ada la masa utk  eynda buat semua tu nanti....

25 comments:

Lady of Leisure said...

cantiknya gambar2.. ni yg buat lady nak beli kamera baru ni ekeke..
gambar2 akak ni buat lady teringat honeymon lady bulan 4 yg lepas.. jalan di tepian pantai sambil pakai pario hhihi..

m said...

err ada sikit jeles tengok betapa cantiknya gambar2 eynda sebab banyaknya potential LO(scrapbook page) yg saya ingin olah muahahahaha. kena simpan duit tuk beli camera la cam ni.

m said...

err ada sikit jeles tengok betapa cantiknya gambar2 eynda sebab banyaknya potential LO(scrapbook page) yg saya ingin olah muahahahaha. kena simpan duit tuk beli camera la cam ni.

m said...

err ada sikit jeles tengok betapa cantiknya gambar2 eynda sebab banyaknya potential LO(scrapbook page) yg saya ingin olah muahahahaha. kena simpan duit tuk beli camera la cam ni.

eynda said...

Lady....M....eynda guna nikon DSLR & nikon coolpix digital yg kecik tu je....campur2...rasanyer semua kamera boleh dapat gambar cantik...yg penting setting kat kamera & editing kat pc :-p

Mia-Ina said...

mcm di alam kayangan lak bercuti kak eynda kali ni dgn gambar2 pose yg cute

iNa said...

kak eynda..
ina ade gak nikon coolpix yg kecik tue..
tp kdg2 pic x cun la kak...
tp tgk pic akk cun2 je sume..jeles tul..........

klau akak pakai DSLR lg la cun...
suke tgk...

bile la dpt beli DSLR nih...hehe..

Nana said...

kak eynda,
teruja sey tengok gambar2 ni. heheh..pandai tukang amik gambau nih! kak mesti wat scrap book mcm redang tuh kan :D sgt menarik!

razmanta said...

bestla kat avilion ni pemandangannya pun nampak bersih dan cantik. so far tak pernah sampai lagi selalu kat PD lepak Ilham resort je..kena try ni..

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya picnya kak eynda..mcm tgk kat web site nya..ala2 mcm kita buat promotion hotel tu...

Ena said...

Wahhh cantek nyer gamabr2 tu.. jelas & menarik..

neezareef said...

very nice view..tpt ni mmg plg cantik rasanye kt pd

honeyza borhan said...

suka sangat tengok gambar no. 9 and no. 10... viewnya sangat cantik n of courselah orang ada dalam gambar tu kena cantik.. baru gambar jadi cantik kan? bila2 tengok gambar2 ni macam nak g holiday gaklah.. tapi sekarang tengah busy wat wedding preparation so kena berjimat cermat.. hehe

shabiela said...

amboi abg adam, siap spek itam lg.. heheh.. lawonya gmbo n avi tuhh...

eynda said...

Lady....jgn lepas peluang beli dslr kalau boleh....bagi akak setiap gambar ada sentimental value sebab tu akak suka snap gambar cantik2....tapi kamera biasa pun boleh hasilkan gambar yg cun jugak :-) Akak tak pakai pareo...malu dong ahh :-p

eynda said...

M...ur camera pun not bad la gambar...nanti baca menu & setting tau...mesti gambar cun ;-) Tapi kalau jeles jugak beli la sebijik cam eynda kikiki....

eynda said...

Mia...ye ke..thanks :-)

eynda said...

iNa....coolpix macam akak ke?? Guna scene mode...set kaler ke vivid....mesti gambar cun ;-)

eynda said...

Nana...tq...tak tahu la hubby akak nak buat photobook atau tidak...kalau buat best jugak... :-)

eynda said...

Razmanta....boleh try next time :-)

eynda said...

Hanim...thanks..terharu akak :-)

eynda said...

Ena...thanks :-)

eynda said...

Neeza...so far yg cantik bagi eynda kat PD, guoman & avillion...pernah stay kat satu hotel tu tapi tak best pulak...

eynda said...

Honeyza...tq...takpe lepas wedding lagi best ke mana saje nak bercuti berdua boleh kan ;-)

eynda said...

Shabiela...spek beli sehari sebelum pegi pd...kemain lagik :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails