Wednesday, December 16, 2009

Avillion Day 1.




Ok jom citer pasal holiday! Kami tiba kat Avillion dalam pukul 3.15pm. Dekat je tapi stop kat RNR utk lunch....makan kat KFC :-)



Beg2 kami....beg yg besar tu muat baju utk 4 orang, percutian 4 hari 3 malam. Berat sungguh beg tu hehe...



Hubby tengah check-in...



Bilik yg kami dapat....bilik agak kecik tapi muat 1 kingsize ... 1 queensize & 1 babycot....


Mula-mula masuk bilik agak kecewa sebab tak dapat bilik atas air....memang kecewa habis lah....sampai pegi tanya kat receiptionist kalau boleh nak tukar bilik tapi dah penuh...bila tengok Hannah suka sangat lepak2 kat balkoni yg pagarnyer muat2 utk badan Hannah, kami rasa lega dapat bilik tu...atleast kat bawah tu pasir pantai....bukan air laut....agak bahaya utk Hannah yg lasak....nak biar dia main sorang2 kat balkoni pun tak berani kalau dapat bilik atas air kan...




Pemandangan mengadap laut....boleh tahan cantik la chalet kat sini....tapi diaorg dah bagitahu awal2...kat situ banyak lalat & sand flies....kalau eynda dapat bilik depan skit tu merasa jugak la air laut kat bawah chalet @ 3am.....tapi malam2 memang dengar kuat sungguh ombak kat bawah chalet especially @ 3-4am.....tambah2 kalau nak ke toilet yg di luar bilik tido!!



Lepas check-in & berehat jap kami keluar menuju ke pool...



Sape yg nak romantik2 boleh la duduk lepak2 kat sini.....petang2 tunggu matahari terbenam....


Sebelum sampai kat pool singgah pet farm dulu....




Tengok dari luar je....nanti boleh bagi binatang2 makan waktu pagi @ 10am....



Sesi mandi manda....mama takleh terjun sekali nanti....ehemmm....kena pegang anak dara tu kuat2...dia takmo guna  pelampung....nak pegang pun dia tak kasi tu....macam terrer dah nak mandi sendiri...kolam dewasa tu....



Macam2 aktiviti boleh buat kat Avillion....


Hero paling hepi....tiap2 hari nak terjun pool....macam le kat rumah takde pool....tapi suasana of cos lain kan hehe...




Ni pool utk dewasa sahaja....lebih privasi....hubby mandi kat sini masa eynda bawak anak2 gi kids cabin....bila lalu tengok dia berendam macam tenang habis :-D



AVI SPA.....kempunan takleh pegi SPA sebab badan tak mengizinkan hihi....lengkali ler...





Cik abang sedang bersantai sorang2...





Sedang melihat matahari terbenam.....



Nanti sambung.....utk gambar2 lebih terperinci buat masa ni boleh tengok kat facebook eynda je....apa yg ada kat blog mungkin takde kat facebook....apa yg ada kat facebook mungkin takde kat blog.... ;-)




Yg tanya pasal gambar collage eynda selalu buat macam gambar makanan kat Avillion tu.....eynda guna PICASA 3. Boleh download....macam2 boleh buat kat situ....try la ;-)






21 comments:

-iLLa- said...

syoknyaaaa kak eynda....
illa weekend neh ke bandung..hopefully sumernyaa okehh..

ctknyaa avillionn...
illa pun pakai picasa kak..senang jekk kann..

iNa said...

cun nye pic kak eynda..
tu yg x sbr2 nk tgk pic nie...
cun.. :)

best gak avilion kan...
bersantai2 di tepi laut... :)

iNa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
CintaKu Iman said...

cantik lah eynda view dia.....huhu..nani pun this wikend nak g holiday tapi kat kuantan jerk....one day nak gak g avillion nih..

comey_lote said...

bestnya bestnya bestnya...

cantik lah tempat ni..igtkan area PD tak cantik hehe...nampak sgt lama dh tak pegi :-P

Kaseh said...

mmg cantik la avillion ni.. harus pegi.. more pic please eynda..kaseh takdek facebook..so takleh nak view kat sana..

eynda said...

iLLa...syoknya bandung...semoga selamat pegi & selamat pulang :-) Ha'ah sejak ada picasa memang syok letak gambar dlm blog :-p

eynda said...

iNa...tq...gambar ada yg ok ada yg tak ok...hentam saja hehe...

eynda said...

Nani...kuantan pun best...eynda rindu cherating...bila2 nak pegi lagi :-)

eynda said...

mrs...pantai dia nampak cantik jugak pasir tu putih jek...maybe diaorg upgrade pasir pantai kot hehe...

eynda said...

Kaseh...alahai cian pulak takde fb kan...tengok la nanti maybe eynda letak gambar tapis2 jugak la hehe...ada yg takleh dilihat semua org...malu ahh :-p

shabiela said...

comeynya avi ni.. bila la nk lepas gi cni.. sha pon xde facebook.. hu hu..

Nana said...

kak eynda,
gambar semua cun...tgk tukang amik gambar lah kan..hikhik. plg suke gambar yang tgk matahari terbenam tuh. mmg cun!

best lah avillion..harus plan pi sini pulak lps ni. mcm2 adaaaa!

ratna said...

cantik betuul avilion ni yerrrr..

Softtouch [Hanim] said...

cantinya avillion..nk merasa jugaklah sis satu hari...

dawood said...

salam..cantik gambar2 yang akak amek.saya baru jer jumpa blog ni..akak guna kamera aper ekk..saya pun suka jalan2 jugak..tq

eynda said...

shabiela..insyaallah satu hari nanti boleh pegi avillion...register la kat facebook :-)

eynda said...

Nana....ha'ah masukkan dlm list holiday nanti tau...tukang ambik gambar masih amatur la hihi..

eynda said...

ratna...boleh tahan cantik la..macam tak sangka pd ada pantai/resort macam ni :-p

eynda said...

Hanim...insyaallah nanti boleh la tu :-)

eynda said...

dawood...salam kenal...thanks sudi baca blog akak...akak guna dslr nikon D5000 & Nikon coolpix... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails