Monday, November 16, 2009

Weekend @ Putrajaya...

Hari Ahad bangun pagi terus siap2 keluar breakfast...terus menuju ke Putrajaya.
Mula2 pegi taman apa ntah atas bukit dekat area Hotel ShangRiLa tuh...

Ehemmm...apalagi menerai DSLR baru la hihi...
Tapi hubby yg snap2 yer...bukan eynda...
Eynda masih kekok nak pegang kamera tu..
Rasa macam nak kena dukung newborn baby lak *overnyer*

Lagipun eynda memang support hubby supaya dia jugak belajar ambik gambar cun2 supaya gambar bini & anak2 dia akan lebih cun muahahaha....


Selebihnyer jom layan gambar2 yg ada setengah tu tak tau nak tulis caption apa :-p



Hannah tengok apa tu??


Cubaan pertama hubby...Hannah masamnyer muka...semalam memang mood dia tak ok...sebab jalan2 kat tempat panas kot..hhmm..ngengada ekkk...



Motif angkat tangan seperti mahu berikrar??



Eynda sukaaaaa gambar ni...tetiba nampak adam macam comel *ayat seorang mama yg perasan*




Hannah masih masam muka...
Mama & Adam sampai terlangut tu naper??


Owwhhhh....amat ketara kelebaran peha saya....



Lepas tu kami singgah Taman Botani pulak...
Ada karnival bunga orkid.


Gambar ni eynda snap...tapi menggigil teramat...banyak nak kena study pasal kamera tuh...



Amboi....menghayati kelazatan kopok lekor ker??Sampai terpejam mata.... :-p



Eeeiiii...tak suka....nampak gemuks...pipi bemmmm....




Oucchhh...Adam kata dia terjatuh dari pokok yg tinggi tuh :-D



Rehat2 jap....actually suruh Hannah duduk tepi Adam tu tapi dia takmo...nak jalan sana sini jugak...kalau tak dapat le ambik gambar 3 serangkai....bukan injection utk baby je ada 3 serangkai tau :-D



Masa kat sini mama & ayah dapat rehat lepak2...sebab anak2 sibuk pegi balik pegi balik kat area bunga matahari tu....Hannah nampak macam teruja bila bunga matahari ikut pergerakan diaorg hehe...




Adam menuju ke bangunan berkaca gelap...dok skodeng2 apa disebalik cermin gelap tu rupanyer orang tengah berseminar pasal bunga orkid....



Posing nak bagi ilusi kurus la konon padahal nampak lebar gak kekekeke....



Alahai senyum...



Masa ni pipi hannah ni merah macam udang kena panggang...tapi tak nampak la dlm gambar....




Ni eynda snap jugak...hhmm tak tau apa nak cakap...



Kawasan ni cantik....
Tengok tu Hannah dah mula buat peel nak berdukung...dok bising nak baby chair...



Berehat jap kat dlm bangunan yg ekon macam takde ekon*sorry terpaksa kompeln dlm blog*
Maybe sebab kami je kat situ...membazir la kalau ekon sejuk2 macam kat london hihi...
Hubby tengah view videoclip dari live movie ke apa ntah feature kat D5000 tuh...



Sebelum balik singgah beli bunga orkid satu pasu kecik...
Tak reti jaga pun tapi beli jugak..
Hannah yg pilih kaler...
Dia pilih kaler pink yg sebenarnyer kaler pepel :-p



Suasana di sebahagian karnival....ada lagi kat bahagian bawah skit tapi tak pegi tengok ada apa...



Pas tu balik rumah, singgah giant hubby gunting rambut...tapau utk lunch...sampai rumah hubby makan, eynda tertido sebab pening kepala sebab kepanasan kot *ngada-ngada gak*
so lunch eynda tu menjadi snack waktu petang iaitu kueteow sup daging...



Hokey sekian laporan bersama D5000...
Lepas ni nak berguru dgn mereka-mereka yg sudah profesional dlm dunia photographer.....harap sudi beri tunjuk ajar....
Alaaaa....sekadar hobi je ni...memang suka ambik gambar cantik2 sejak kecik...besday yg ke 14 tahun dulu2 arwah abah ada hadiahkan kamera gedabak cam ni jugak tapi time tu guna negatif nak kena cuci kat kedai dulu....tapi memang rajin le beli negatif sebab suka snap2 gambo hehe...

Korang perasan tak dlm entry ni eynda punya dressing macam TANGKAP MUAT je hehehe....


Ehh..melalut dah...ok jumpa di lain entry :-D

15 comments:

-iLLa- said...

woww ka eynda..chantekss..
gerammnyaaa tgk hannah...
mmg mjadi pojaan hatiku..ekeeke..

kak eynda,karnival orkid neh sampai bilerr??nk bwk MIL laa pg c nihh..dia suker sgt ngn orkid...

JiEjAh_DeEn said...

mmppp mmg kene xplore habis²an guna kamera eynda tu .
sure hasil meletoppppsss nanti :D

eynda said...

iLLa..akak rasa macam sampai 15hb je...semalam la last hehe...ke 15hb dec?? Ehh...try google tengok :-p



Jiejah...betul...banyak benar features nak kena explore....

Lady of Leisure said...

wow.. mmg cantik betul hasil kamera ni ye kak.. berbaloi..
gambarnya nampak very sharp..

Nana said...

wahhh akak entry akak kali ni wat nana pikir nak beli dslr sekarang jugak...huhuhuu. next year harus nana ada satu. seronok kan berfotografi terutama gambar anak2. sukeee :D
akak belajar dulu pastu post byk2 gambar kat sini, nnt kot2 dah xpert nana boleh belajar ngan akak pulak ye. ok?
nway, walaupun muke hannah tu masam mencuka die tetap kiut miut :D

Azmiezas said...

Lawo2 la gambarnya Eynda..jeles gitu..kita cuma pakai canon jer..senang nak letak dlm hbag..

btw suka tgk adam kat tengah2 bunga tu, mcm hero hindustan tgh tunggu heroin datang...wakaka..

~ Shariz ~ said...

Linda...memang nampak beza. gambar2 nampak clear dan sharp...even pokok2 pun nampak clear hijau...

bestnyer dpt pakai camera cenggitu :)

bila tgk linda jalan2 kat putrajaya, tiba2 teringin la pulak nak pi sana. lama jugak tak pi sana dah...hehehe...

M said...

wahhhhhhhhhh tangan dah gatal nak beli camera baru!!

cantik la gambar2 memang lain hasilnya. I lurve it all.

gumuks tapi cantik ok pe? errrr boleh tak cakap camtu?

Ayu said...

serious,cntik gmbr2 tu...beza ek kak eynda..

m@ said...

cantek gambar2 nya..warna terang..gambar sharp..best2..:)
ok je dressing akk..rilex bersantai..
ma lg tangkap muat kut sik pakai baju yg same je..:-p

Shida said...

kak,shida pun tgh belajar guna dslr hubby..hehehe..sampai la ni,asyik failed jek..mmg kena byk belajar kan..btw,ok ker dressing akak tu,asalkan selesa..

IdzaLia said...

cantik le snap guna kamera tu kak eynda.. kiranya berbaloi-baloi le..
comey adam dan hannah tu ye.. cubit cikit..

kak Scha said...

Salam hi eynda sorry lambat reply, Dalam minggu ni scha agak busy gitu sampaikan takde masa yang sesuai untuk update, klik atau check nuffnang. Ni pon baru je online tengok blog :) Eynda anak u yang eldest berape umurnye? dan youngest sangat comel. Suke rambut dia :)
Selamat Malam Eynda, bila dah tak busy nanti scha akan active semula ye :)

Mr PenyuBiru said...

waa.. bestnye jejalan kat taman. dulu masa duk kat bangis,tak pernah pun rasa nak jejalan kat taman² kat putrajay,tapi bila dah duk jauh ni,teringin lah plak.huhu

dilaOHdila said...

salam Nyda...
bila aku belek2 wajah hanga ni rupanya enydacaridotcom ke:-)
alahai nyda miss u somuch!!!!!!
tengok Hanna baru teringat...

anyway tahniah atas laporan d5000
percubaan yang baik. Komposisi angle dah cun. cuma kna sharpkan sikit. main ngan Bokeh pulak lepas ni. mesti lagi CUN yang....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails