Thursday, November 5, 2009

Mee Udon.

Eynda ni bukannyer reti bab2 makanan jepun ...
Yg eynda tau sushi...tempura...tepanyaki....
Tapi memang tau pasal mee udon...
Tahu tapi tak tau nak masak cemana...
Last2 beli jugak la...
Hentam makan dgn fishball soup letak sambal kicap...
Sedap la pulak...
Bukan nak puji sedap sebab pandai masak...
Sedap sebab cara masakan sup2 tu memang kena dgn mee udon ye...



Mee Udon eynda beli kat giant shah alam bahagian mee kuning/kueteow.....sepeket brape RM dah lupa...sorry ku memang pelupa yg tegar :-D





Cara masakan...

Boleh makan dgn sup....



Boleh digoreng....



Boleh masukkan dlm soup steamboat...mesti sedap nihh....



Yg best mee udon diperbuat dari wheat flour.....bukan white flour...so amat lah bagus utk yg berdiet....



Sape2 yg ada resipi guna mee udon ni boleh la share resepi....mesti banyak kalau digoogle kan...






8 comments:

Lady of Leisure said...

kak eynda,
thanks sbb share pasal udon ni.. lady seumur hidop tak penah makan udon sbb tak reti nak masak mcmana hihi.. yg lady tau cuma beli magi korea yg paket biru ada tulis 'seafood party' tu..hihi
kalau makan udon ni buat mcm sup letak sayur n fishbal sume tuh sedap kan hirup panas2..

I want to lose weight said...

Kak, olive oil tu makan cam ubat batuk tu ke ?

Apa kelebihannya ?

miszrLina said...

wahhh...udon from wheat floor eh?

bagus nih...

nak try gak.... tp tu la... google resepi sat....

JiEjAh_DeEn said...

EYNDA
goreng mcm buat mee pun bleh tp kene kurangkan minyak or guna olive oil ..sedappppp!!!!

eynda said...

Lady...akak pun tak tau nak masak apa dgn mee udon tu...sekarang dah pandai la sikit hehe...ha'ah akak makan dgn sup, sedaaappp....

eynda said...

Zel...ha'ah minum cam tu je..tapi rasanyer agak kureng skit...bagus utk kurangkan kolestrol....upkan metabolisme....kurangkan rasa lapar....kurangkan rasa teringin nak makan manis2....utk cantikkan kulit jugak....

eynda said...

miszrlina....actually eynda pun baru tahu hehe..better dari yg guna white flour kan :-)

eynda said...

Jiejah....mesti sedapkan sebab udon ni macam liat2 skit...eynda sekarang dah start tumis apa pun guna olive oil...rasa masakan jadi lebih "ringan" :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails