Friday, November 6, 2009

Hari Berdating.

Dengan anak-anak hehe...
Saje je bawak diaorg makan-makan hari ni...sebab Adam habis sekolah @ 12pm....hari lain balik 1pm, malas nak makan-makan kat luar...lunch hour selalu ramai orang kan...b4 1pm ok lagi la...

Today kami makan kat The Chicken Rice Shop.


Today kat sekolah adam ada banyak acara so kena pakai pakaian sukan je...

Sebelum makan-makan eynda kena bayar tax dulu...
Apa lagi..toys la...
Sebab tu la malas nak bawak dua-dua ni keluar selalu...
Pokai la eynda...



Hannah cam biasa dapat patung ala-ala barbie janji pakai dress kaler pink.



Order braised chicken single combo utk Adam.



Hannah pulak order nasi ayam kosong sepinggan....tambah sup je kat dia...



Eynda makan apa??
Nasik ayamkah??
Owwhhh nehiiii...nehiiii....


Minuman eynda ini....



Makanan eynda ini....

Ok kan??
Tak makan nasi pun takpe...
Yg ni lagi sedap...
Letak jeruk cili tak cukup pedas...
Eynda tuang terus sos cili yg makan dgn nasi ayam tuh...haaa...baru kickkkk :-D


Makan dulu baru jalan-jalan cuci mata.....bakar kalori balik la konon haha...padahal jalan melenggang mana le lemak nak terbakar :-p


Silap besar eynda pi singgah tempat ni b4 balik....

Gambar tanpa izin.



Maka bertambah semula la kalori dlm badan.
Teringin nak rasa sebab tengok ramai yg dok beli...
Sedap ke??
Ini iced blended mocha...tapi eynda takmo letak pearl tea yg bulat2 tu.....mochanyer tak pekat pun...manis gula je banyak...
So lepas ni takmo beli dah la....
Walaubagaimanapun hati dah puas sebab dah try....
Selagi tak try selagi tu la jiwa meronta hehe...
Boleh duduk diam-diam lepas ni...



Adam minum perisa kiwi...masammm...tapi habis gak kat dia...
Hannah???
Hannah takyah la...dia lebih suka minum air masak...
Eynda patut contohi Hannah la...malu la anak sendiri pandai minum air masak...
Mamanyer asyik cari yg manis jek...



Ni tax yg eynda kena utk minggu ini...wahhh...ada minggu akan datangkah??
Nanti kira duit dlm bank dulu...


Ini tax utk diri sendiri...
Hambekkk... 3 dvd terus dirembat...
Tak sabar nak try petang ni...mana dulu yer...nanti pikir...

Actually tadi ada singgah kedai kamera kat dlm giant tu...
Ntah apa mimpi pegi usha2 kamera...
Tokey tu tanya eynda bajet brape...
Ai bajet dlm RMxxx.

Okkk...dia tunjuk satu kamera yg kononnyer best la....
Eynda pun teruja dah le kaler pink!!
Tokey tu baik punya layan, dia snap sana...snap sini...kaler gambar lawa jugak...
Pastu tanya dia kalau nak buat manual boleh tak...nak pilih scene landskap ka....potrait ka...close-up ka....
"Owwhh...tak boleh lorr...ini basic saja maaa..."
Aiyarrkkk...potong keterujaanku....
Padan le dgn bajet eynda tu kan haha...bajet rendah nak kamera serba boleh...boleh blah la eynda :-p

Pas tu mata mula merayau tengok yg lain...iskkk mahal2 la pulak...nanti nak beli baju lagi...beli lipstik lagi..perfume lagi...mana mau korek duit??

"Okla tokey...ai jalan-jalan dulu...baru sampai sini *padahal dah berjam dlm giant*...ai nak pikir2 dulu..."

Tokey tu pun ok2 kan aje...tapi dlm hati mesti geram minah ni penat aku promote dia tak jadi beli kekekeke.....

Sambil jalan-jalan tu eynda pikir balik...
Kamera eynda yg dok ada ni lagi cantik gambar banding dgn yg tadi....
Guna yg ada je la...nasib baik tak kena pukau bayar RMxxx tadi...
Kalau tak, balik rumah mesti nyesal huhu...


Motif bercerita....sila waraskan diri anda kalau keluar bershopping.


Sekian.


14 comments:

liana said...

keke ku pun selalu gni.. shopping brg tah apa2..bila balik nyesal..

-iLLa- said...

syoknyaa hannah dpt barbie..
kak eynda dh bole bukak blog akka dgn aman tanpa gangguan..ekekkee

kak zaara..bile beli balik nyesal..
bila x beli balik pun nyesal..ekekeee

ME said...

window shopping selalu gitu ..end up beli brg yg less prioriti .. tapi kuat gak iman Eynda yek

Adekniza said...

sama la faruq..kalau gi mana2 tak pau mama dia..tak sah hidup dia...

mamanye lak jenis tak smpai hati..huhuhu...~

zarin said...

hannah sama mcm hasya, minum air kosong je...

btw, i pun teruja betul nk try iceblog tuh...nampak cam sedap gitu..tp dari apa yg eynda ckp tu, rasanya tk yah la i try coz i pun akan mintak mocha jugak!

Lady of Leisure said...

adoila teringin nak makan chicken rice lak bila tgk posting akak ni.. hihihi...

Mia-Ina said...

wah bagus kak eynda nye diet..mia suke sgt...mia puji aaa dlm byk2 blog mia ziarah..mmg salute la kat akak..kemana2 pegi akak mesti berhati2 gak..siap mcm2 workout cd..

M said...

eynda kalau buat sesuatu memang tekun! bagus bagus..jgn jadi cam ai yg makin syok makan cekelat etc. kalau tak leh makan nasi mee hoon pun kira takleh la kan?

Abrahyn said...

eynda ni kuat semangat ek...nak diet sungguh2! keep it up :D

eynda said...

liana...eynda pun jenis takleh start shopping...sekelip mata duit habis :-p Bahaya betul...

eynda said...

iLLa....akak repair hari tu...tapi tak tau repair part mana yg boleh elok balik ni kekekeke...

eynda said...

Sis ME...kekadang je kuat iman....bila start shopping kekadang takleh stop :-D

IdzaLia said...

nasi ayam chicken rice ni favourite khalid jugak.. tp lama tak g.. comellah anak dara dgn teruna kak eynda ni..

eynda said...

Lia...tq...sedap kan nasi ayam kat situ :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails