Friday, November 6, 2009

99HTN Day 5.

Update utk hari ke5 tanpa nasi.
Masih belum rindu kat nasi.


Bangun pagi : 500ml H20 + lemon 1 slice + secubit garam.
EVO 1 sudu besar.


Breakfast : Cucur udang 3-4 ketul + kuah kacang (orang bagi, tak baik tolak rezeki hihi)
Nescafe tarik semug.


Snack : -


Lunch : Fettucini satu pinggan kecil macam hari ke4. (Baki masak dinner)
H20 500ml



Snack : -


Dinner :



Mushroom soup yg pada mulanyer Hannah nak makan sangat tapi dia makan 2-3 sudu je dah takmo...mama dia terpaksa jadi waste basket...haaiihhh...cicah dgn roti wholegrain sebijik.
Pas tu celery sebatang + capsicum 1/2 bijik cicah dgn sos thousand island. Kena cicah so eynda kurang skit makan sos tu...kalau tuang terus atas salad harus la banjir sos dlm pinggan :-p



Total H20 per day : 3 liter
Workout : Hotpants workout 50 minit.







12 comments:

Azimah@Melati said...

eynda lama nak tanya..detox tue kan kalau lemon tue leh tukar ngan benda lain tak? eheh..berkesan ker....pi toilet tak?

zarin said...

dok baca n3 eynda pasal 99htn ni buat zarin pun ikut skali cuma malam tadi dah terbabas makan nasi sbb hubby baru balik n dia mintak nk mkn nasi :)

Lady of Leisure said...

lady tak bekfest lagi.. nanti lunch jap lagi konfirm lady makan banyk huhu..

Chik Na said...

tgk menu diet eynda buat Chik Na rasa bersalah kat diri sendiri :-).... breakfast nasi kerabu pagi ni

eynda said...

Mah...eynda rasa kalau yg ada gastrik jgn amalkan perahan lemon tu...nanti sakit perut kot...kalau nak buat detox try yg pil atau teh...lebih selamat....eynda takde gastrik so far sebab tu eynda berani....memang akan pegi ke toilet...poo poo & wee wee buang toksin hehe...

eynda said...

Zarin...terharu bila eynda baca ada yg follow diet sama-sama...takpe la...makan nasi sekali sehari bagi eynda ok lagi...macam eynda ni memang kena kuat semangat sebab anak2 suka nasi...hubby pun dinner selalunyer nasi... :-D

Eynda hepi kalau kawan2 sama berdiet & dapat result yg bagus...walaupun eynda sendiri tak kurus2 pun :-p

eynda said...

Lady...kalau boleh jgn skip breakfast...sebab breakfast bantu tinggikan metabolisme...try makan 5-6 kali sehari...kontrol portion...insyaallah lady takkan makan banyak utk satu2 meal sebab perut sentiasa kenyang ;-)

eynda said...

Chik Na...eynda pun ada hari-hari yg eynda akan makan melampau-lampau....normal la tu hihi...cuma sekarang ni NO nasik je :-p

IdzaLia said...

pagi td Lia mkn rasanya mcm byk aja time breakfast.. waaa.. mcm mana nak kurus ni..

Azmiezas said...

Hari2 mesti eynda pening kepala nak fikir nak makan apa ye?..atau eynda dah ada 99 days punya resepi sihat???...cuba habaq sat..

Adekniza said...

eynda mmg displin...kalau kita jgn harap la...

sue said...

Tahniah! berjaya melepasi tahap 5 hari...Good Luck kak..

Sue try gak diet cara akak...tapi tak sedisiplin akak la...diet minum air asam keping pagi2 pun sue selalu lupa...he..hee

Pisss!!!..kak!..bleh tanya lebih ni pasal LWM..sue pun penah merigisterkan diri untuk wat treatment kat sana..tapi sampai ke la ni..tak jg pg..takutttt plus..takut nak dgr reganyer nanti...heee..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails