Tuesday, November 10, 2009

Citer Hari Ahad.

Hari Ahad lepas patutnyer bangun pagi nak pegi cafe kat bawah ni dulu...tapau breakfast.
Tapi cafe lak bukak lambat....semua bersiap keluar breakfast kat luar...
Pas tu terus gi Cahaya SPK, hubby nak ambik ukuran wet/dry kitchen & wardrobe bilik tido utama.

Kami turun je kete depan rumah tetiba ada satu kete berhenti kat tepi...
Majmuk dioarg ni...melayu sorang...chinese sorang...indian sorang...
Rupanyer geng2 ubahsuai rumah...
Bersemangat betul diaorg ni...siap cakap kat sana tu diaorg buat...kat depan tu diaorg buat...yg sana nun diaorg buat jugak....layan je la hehe...

Hubby suruh diaorg quote harga utk beberapa plan....weekend ni baru tau kot...sebab nak ke cahaya SPK lagi sabtu or ahad ni...




Ukur lanai...nak buat apa ye kat situ...tungguuuuu....




Perbincangan dua hala....
Hubby bisik kat eynda..."betoi ka depa nih" kekekeke...
Macam kelam kabut sangat la diaorg datang hari tu...
Ikut cara kami, 1st impression tu penting...betoi tak...
Tunggu je la weekend ni...



Pas tu kami menuju ke Plaza Shah Alam.
Nak ke Signature Kitchen...tapi dah relocated la pulak...kat seksyen 13 dekat je dgn rumah sekarang.
Memang dah tau diaorg nak pindah coz dah pernah pegi kedai tu dulu....tapi tak sangka dah tutup coz yg kat seksyen 13 tu takde kedai yg start beroperasi lagi area tu...

Hubby kata takde rezeki la nak buat kat Signature Kitchen...
Turun level bawah sekali sebab Hannah bising nak CD barbie.
Rasanyer semua koleksi citer barbie Hannah dah ada tapi dia tetap nak jugak cd baru...
Beli jugak sebab selagi tak dapat dia melalak....besar skit nanti tahu la mama ngajar hhmmm...

Dahaga sangat hari ahad tu...eynda asyik cari minuman jek...tahu kan citer pasal kopi LWM tu? Sebab kopi tu la eynda asyik dahaga....so singgah kat bawah tu ada kiosk jual buah2 & jus....eynda pilih jus grapefruit + carrot...sedaappp...rasa macam nak buat sendiri kat rumah....


Dah takleh buat kitchen kat signature kitchen, kami pegi SACC Mall...pernah ambik quote kat Kian Classic. Sebelum tu lunch dulu....



Di Nachos Nachos...
Tak jumpa pulak owner dia hehe....sebab tak plan nak makan kat situ & tak bagitahu dia yg eynda nak makan kat situ...sape owner Nachos Nachos?? Rakan blogger jugak ;-)



Ice coffee yg eynda & hubby order...
Hubby ajar eynda minum kopi tanpa gula!!


Request gula asing...
Eynda tuang sikiiitttt je gula...takde rasa gula pun....
1st time buat macam tu...mula2 pelik tapi habis jugak kuminum sebab dahaga....dah tu kopi pulak...janji ada rasa kopi :-D



Kids Meal...free ice lemon tea.
Hannah tido daaaa....so adam je makan sorang2....



Starter....


Menu eynda & hubby....kami ni kalau bab makan sekepala...sebab tu susah nak kurus kahkahkah....
Kenyang tau makan set ni....nak kunyah pun slow2 jek....



Pas tu mintak quotation kat kedai kitchen cabinet, Kian Classic...
Letak deposit RM500 & buat appointment dgn SA tu hari sabtu ni...dia akan datang ke rumah kami kat cahaya spk utk tugasan seterusnyer...
So konfirm buat semua tu dekat Kian Classic :-D





Ini budak amatlah moody selepas bangun tido...
Nak kena berdukung beriba je masa kat kedai kitchen cabinet....

Sabar je la...


Malam lepak2 kat rumah je....

11 comments:

Azmiezas said...

dah nak start renovation ke??..pas ni mesti best kan pindah umah baru..

sweets said...

dh start nk reno rumah ye eynda..
seronok nk msk rumah barukan..
adoii terliur ais coffee tu..
hannah moody...hmmm gitu la bdk kecik...he...
[

Nana said...

wahhh...seronok nak pindah rumah daaa..time ni plg best kan, nak deco rumah. dan time ni jugak plg penting, pilih betul2 ye kak. jadi cerewet yeeee. walaupun penat tapi berbaloiiiiii :D

Nana said...
This comment has been removed by the author.
Nana said...
This comment has been removed by the author.
aNa SuZaNa said...

wahhh..mesti gempak umah kak eynda nanti..tak sbr nak tgk..btw kaler pe KC akak nanti..

m@ said...

napelah mata ni nmpk mamam tu..sedapnya..
ma lak yg x sabar nk tgok kak masuk umh baru..mmg xcited kn.
:)

Lady of Leisure said...

lady pulak yg excited nak tunggu akak masuk umah baru ni hehe...
btw, gambar hannah yg last skali tu sangat cute mata bulat.. moody2 pun tetap comel..

alamaktuan / meabadi said...

wah....proses nak ubahsuai umah ni mmg menyeronokkan kan kak???

tak sabar nak cuci mataaaaaaa.....

psst: siapa owner nanchos kak?? kepochi sket...

Mrs. Aiza (Nis) said...

Eynda..kalau contractor walk-in ke rumah ni hati2 sikit, ramai penipu. Kat setia alam pun byk, 1st day nis dpt kunci masuk rumah aje dah ada contractor bagi card, hari2 ada kat situ. Nasib setia alam ada forum community, so baca2 kat sana ramai terkena. Buat lambat keje hampeh, ada tu ambik deposit pastu hilang.

Mrs. Aiza (Nis) said...

Eynda..kalau contractor walk-in ke rumah ni hati2 sikit, ramai penipu. Kat setia alam pun byk, 1st day nis dpt kunci masuk rumah aje dah ada contractor bagi card, hari2 ada kat situ. Nasib setia alam ada forum community, so baca2 kat sana ramai terkena. Buat lambat keje hampeh, ada tu ambik deposit pastu hilang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails