Monday, November 23, 2009

Aktiviti Hari Ahad Pulak.

Amaran!!
Entry ini mengandungi gambar2 perasan si tuan punya blog...
So sila baca dgn tenang & sekiranya berlaku masalah sakit jantung risiko ditanggung oleh pembaca sepenuhnyer...
Harap maklum..


Bangun pagi semua bersiap sebab ada appointment dgn staff kitchen cabinet kat rumah cahaya SPK.
Bangun la awal cemana pun mesti siap lambat jugak...
Appointment 11am tapi 10.30am kami baru tengah breakfast kat cafe bawah ni....

Hubby & adam makan nasi lemak bungkus dgn ayam goreng...wahhh!! merembes tengok ayam goreng itewww....tapi terpaksa tepis godaan....
Bihun goreng habis....nak order capati/roti canai takut lambat...
So eynda beli bun sardin je kat kedai runcit sebelah....kesian kan huhu...



Owwhh yer...kita patah balik jalan citer sebelum keluar dari rumah pagi ahad.
Selepas bersiap-siap sempat lagi posing menyenget di ruang tamu...sendiri snap...sendiri perasan kikiki...
Boleh le nak senget-senget...hubby dok mandi dlm bilik air tuh...
Kalau hubby tak invisible toksah harap eynda nak posing gedik2 gitu...malu dong ahhh....
Mata sepet sempena bangun awal pagi...



Nasib baik la staff kc pun lewat 10 minit dari kami....so tak le terasa serba dan salah kan...
Yg girl tu staff kc...malu2 tuceng orangnyer....
Yg sembang dgn hubby tu dari hari sabtu dok ngekor hubby...begitu berdaya usaha utk dapatkan customer....bagus..bagus...dia promote grill etc.



Mem besar tengah pilih2 iron wrought utk grill...
Eynda cakap kat hubby..."awat saya nampak kecik dlm gambar?? Very tak aci tawww...kat luar saya tak kecik macam tu.." sambil cebek2 mulut...nasib baik tak kena cubit mulut tuh...soklan tak berilmiah langsung....



2 beradik yg tak habis2 praktis naik turun tangga....maklum la rumah yg duduk sekarang ni tak bertangga....layan je la...jangan jatuh tergolek sudah...



Senang keje pengukuran wardrobe kat atas...
Kurung je hannah dalam jakuzi hihi...




Hubby tengah diskas apa nak buat kat lanai....



Tengah dok sibuk2 tu abang ipar call suruh datang lunch kat rumah baru dia....wahh!! langkah kanan la....tapi langkah kiri kot utk eynda hehe...teruskan membaca utk mengetahui apa yg berlaku...jeng..jeng..jenggggg....


2pm kami sampai kat rumah baru BIL...



Wowwww...banglo atas bukit tuh....
Jakun pulak terasa...last sekali datang dulu rumah ni baru ada rangka...masa tu adam baru umur 3 tahun lebih kalau tak silap....ni baru betul2 siap...tapi belum 100% siap gak...belum 100% barang2 dimasukkan dlm rumah tu...maknanyer totally belum 100% lah...adoihh...jangan la pening kepala dgn ayat eynda ye...



Hannah tido dlm kete on the way ke rumah BIL...
So bila sampai tu moody la jugak...nak duduk atas riba mama je...
Padahal mama tu nampak sangat tergedik-gedik tak sabar nak explore rumah baru tu...



Banyak gak gambar kami snap tapi takleh la tepek semua kat blog...sebab kami nak curi idea kekekeke...
Pintu ni cantik la...pintu ketupat namanyer...



Ambik peluang posing depan rumah...
Hannah mana ntah....



Adam & hannah bersama cousin2...semua pakat pegang henpon...Hannah pun lepas2 bergambar ni pegang henpon sape ntah....gaya macam terrer guna je...usung satu rumah....



Gambar ni eynda terpaksa cropped sebab nanti ada yg pengsan tengok peha eynda....eynda rasa hubby silap teknik la masa snap gambar eynda cewaahhh...tak ngaku peha lebar kekekeke....Eynda suruh delete je gambar ni tapi hubby nak simpan buat kenangan.....so eynda duplicate & cropkan haha...terrer tak? :-p



Ok dah sampai ke bahagian yg eynda langkah kaki kiri...jeng..jeng...
Eynda boleh agak mesti abang ipar hidang nasi berlauk sebab tengahari kan...
So memang hari yg menduga keimanan sungguh...dah le lauk pauk sedap...
Tengok orang lain makan nasi terleleh je air liur eynda (boleh bayang tak)...
Kalau ikut hati nak je eynda makan nasi...tak citer sape pun tak tau kan...

Tapi korang patut bangga...

Eynda makan ini saje....
Ye...ini saje...
Tak kesian ke??
Takyah kesian sebab eynda yg cari pasal :-D
Actually lepas makan ayam & sayur ni eynda tambah lagi dgn sup daging...sayur lagik...sampai rasa kenyang la...ehh..tak la...setakat tu je...
Nak tambah lauk banyak2 segan...nanti orang lain nak makan jugak kan...
Nasib baik ada air milo kotak...minum sekotak kenyang perut....


Kesimpulannyer eynda berjaya melawan godaan nasi bila bertandang di rumah orang....yg penting kita citer kat tuan rumah...kita diet...tak makan nasi...tapi kita makan jugak lauk pauk...insyaallah tuan rumah takkan kecik hati...sebab bukan kita tak jamah langsung hidangan dia...kaannn ;-)

Haaihhhh....tunggu dugaan di hari raya haji plak nanti :-D



Sedapnyer dia makan nasi...dgn kuah sayur jek...
Tengok perangai...dlm rumah pun nak berkasut....nasib baik kejap je dah boleh tanggalkan...



Tempat hannah main terjun2....



Adam posing dgn anak2 adik biras....




Yer....gambar posing perasan lagi...
Kali ni hubby ngasuh hannah yg nak tengok kolam ikan....
DSLR sangkut kat leher tapi posing guna nikon coolpix yg kecik aje hehe...
Ini bermakna gambar2 dlm blog ni ada yg guna coolpix...ada yg guna DSLR...
Macam le org tak tau kan :-p



Kolam ikan belum siap...tapi banyak anak katak...mak katak pun ada kekekek...
Demi anak...hubby sanggup terbongkok-bongkok nak kaut anak katak letak dlm tangan....nak tunjuk kat hannah....
Teringat zaman adam kecik dulu...hubby buat cam tu gak nak tunjuk kat adam...tapi masa tu kolam ikan kat golf driving range....

Kami ambik keputusan takmau buat kolam ikan kat rumah...
Sebab boleh rasa kepayahan nak kontrol hannah yg asyik nak tengok ikan jek...habih la mama takleh buat keje nanti....

Buat masa ni pikir gitu la...tak tau la kot2 tetiba korang nampak kolam ikan kat rumah eynda nanti hehe...



Sabar je la...
Dah habis solat pun sempat lagi posing ala-ala mannequin yg obesity....
Kalau tuan rumah terbaca blog eynda ni harus la eynda ditertawakan hahahaha...gelak dulu utk diri sendiri....sebab agak pantang kalau nampak lokasi2 yg boleh dibuat port utk bergambar...
Tapi dah cakap dgn biras....rumah biras memang banyak lokasi yg cantik utk snap2 gambar....puji tu tau sambil bodek2...nanti kolam ikan dah siappp...tangga depan rumah dah siappp....barang2 dah penuh dlm rumah....eynda datang lagiiiiii :-D

Rumah biras belum siap curtain so gantung aje apa yg patut utk tutup tingkap hehe...



Tingkat 2...
Best la tingkap tu lebar....
Ini family area kot....


Letak lagi muka sendiri sampai org boring nak tengok :-p
Kali ni jadi model iklan tingkap kat belakang tu....



Mari belajar cara turun tangga yg betul & selamat....


Ada loteng kat rumah biras ni...eynda dah naik tengok tapi terlupa nak posing2 kat atas tu...tunggu loteng tu siap 100% pasti eynda jadi model loteng pulak  hokey...



Gambar ni curi2 snap...sape prince charming yg duduk di kerusi tu??
Cehhh...ni sebab takde modal nak buat caption le dah merapu skit...




Ok..gambar last....gambar ni eynda snap sebab hubby nak curi idea tiang tu...
Konon2 nak ambik gambar hannah la kan hehe...


Kesimpualan yg tersimpul....rumah BIL & biras ni amat lah cantik...
Sepatutnyer abang ipar ajak MIL beraya haji kat rumah baru dia...
Tapi tak jadi pulak...


Dekat 6pm kami pun beransur pulang....
Hajat nak singgah Houz Depot utk feeling2 cari barang rumah baru...
Tapi jalan teramat sesak....so kami terus balik rumah aje...

Singgah KFC drive thru...tapau dinner...
Eynda makan snack plate...order air sekali tapi hubby cepat2 cakap kat adam air tu adam punya...ceiitt...hubby kata mama tak minum air bergas...telan air liur je la eynda ni kann...tapi sebelum adam minum, eynda minum skit...syyyy...jgn citer kat hubby heheh...

Tapi ye la..dah lama tak makan benda berminyak *ye ke macam tak caya*
Bila eynda makan snack plate tu rasa agak meloya....terasa betul minyak2 lemak ayam tuh....
Lepas makan terduduk diam jap melayan keloyaan...


Sekian citer minggu ini...

20 comments:

BULLET said...

sian hannah kene kurung dalam mende ape tah tu...comel jek duk dalam tu...

JiEjAh_DeEn said...

giler shantek rumah BIL eynda ..huwaaaaaa ngidam!!!

ana said...

entry terpanjang pernah neisya bca kat blog eynda....suka sgt..

comel pic tuan punya blog....:)

NJ said...

seronok pun baca n3 ni..tapi mmg ley gelak kejap baca ni.. hahaha.. apa pun umah banglo tu mmg class beb..nak tunggu umah yg SPK Cahaya plak la lepas ni.. camane tatarias nya plak kan..

ps : jadi blogger ni mmg kena posing x abis x pun amik pic x abis2..tu la kan..ekeke

ratna said...

cantik kak eynda ni..

Ms Pancake said...

bestnye umah itu sgt santek.. :D

Mr PenyuBiru said...

tangkap anak katak?? eii..tak geli ke.hehe

LiAnA said...

sgt ctk rumah BIL eynda tu.. tunggu umah eynda pulak siap tgk camne cik puan ni decorate kekekeke

shabiela said...

lawo giler umah bil akak.. x lama lg umah akak lak.. suka lah.. mem besar cun la, dh nmpk makin slim..

rosma said...

ya nabi canteknyer rumah..bile la leh dapat umah cmtuh..huhuhuhu

Chik Na said...

besarnya rumah BIL eynda..tapi apa-apa pun Chik Na suka bath tub rumah baru eynda ...yang Hannah posing tu

Anonymous said...

eynda..
canteeeekkk sgt2 rumah biras eynda tu la.
idaman yg hanya tinggal angan2..
tak termampu den ..huhuuhuu

nk tggu rumah eynda la pulak..
mesti cantik deko nya..
;-)

~ashsha~

zailamohamad said...

Eynda, rumah your BIL tersangatlah cantek..Umah Eynda mesti lagi cantek kan??

Lina said...

Thank you Aunty sebab upload gambar! Lina nak curi! heheheh

Anonymous. said...

cantik gila rumah eynda punya biras, cantik sangat-sangat!

bila la saya nak dapat tinggal kat rumah macam tu jugak ye...

noradzlina.kamdani said...

kak eynda..cantik nye ur BIL's house
ur house pun sooner mesti cantikkan..dh curi2 ide diorg mesti akk akn gabung n baik tambah ape yg patut..wow xsabo nk tgk umah akk kt SPK tu lebih cun dr ur BIL...

Adrina Adi said...

kak eynda mmg lawa laa.. jeles tgk kulit kak eynda yg putih mulus tu.

dilaOHdila said...

shuntek umah BIL enyda...
luas
banyak Prop. cun2 leh shoot kat sini, bestnya

neezareef said...

cantiknye umah tu eynda..cam dlm tv salu kan drama2 tayang umah cantik2 cmtuh..

eynda makin cun ahh...

nazliahnazeer said...

same macam naz ar rasa loya bila makan yg byk minyak, bukan ngegade tp sejak tak makan sgt, bile mkn je rasa camtu. haha. tension bile tgk org masak byk minyak. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails