Monday, November 23, 2009

Aktiviti Hari Sabtu.

Citer hari sabtu lm 1 entry....

Bangun pagi hubby & adam siap2 utk pegi ambik kunci rumah Cahaya SPK.
Alhamdulillah semuanyer berjalan dgn lancar so far....
Pesan kat diaorg sila breakfast di luar yer..kejam tak hehe...
Eynda & hannah sarapan kat rumah sebab simple je makan...
Roti cicah mushroom soup :-D
Hubby & Adam of coz la cari nasi lemak/roti canai di hari minggu :-p




Kunci rumah baruuuuu....
Box tu dapat free masa ambik kunci.
Appointment utk ambik kunci eynda yg buat last week...
Online aje...
Hubby kata lepas dapat kunci diaorg buatkan inspection siap-siap...
Ada defect tapi bukan major la....nanti hubby buat lagi sekali...nak kena check ada leaking ke tak...
Eynda & hannah tak ikut sebab hannah sure buat peel...baik relaks2 kat rumah....


Petang pulak seperti setiap sabtu yg lepas kami pegi Subang Parade la...
London Weight Management.
Sebelum buat treatment terserempak dgn wyra ....tak sempat sembang lama sebab eynda dah lewat 15 minit utk treatment tu hihi...
Treatment kali ni cepat habis pulak...
Hubby pun heran...
Sebabnyer, tak ramai pelanggan sabtu kali ni..
Pas tu dapat staff yg tangkas buat keje...so siap cepat la...

Hubby dok cakap...tiap minggu temankan eynda ni...time dia ngasuh anak2 mesti org pandang semacam jek...

Eynda plak cakap kat hubby....orang pandang semacam sebab diaorg kenal adam & hannah kot...
Mana tau diaorg terbaca blog eynda ker...hehehe...ni jawapan orang yg perasan :-p


Hubby teringin nak pegi Fish Spa kat Subang Parade tu...
Sebagai tanda terima kasih sebab selalu temankan eynda, eynda suruh je dia gi buat....eynda ngasuh hannah lak...adam ikut ayah dia...


So eynda pegi makan2 dulu...
Snack cum dinner la konon dah le lunch tak makan apa pun...

@ 6pm eynda makan assam laksa...
Restoran ni bersebelahan dgn kedai baju what women want lower ground.




Assam laksa...boleh la tahan...laksanyer agak lembik skit....ke memang cam tu??
Habis semangkuk sebab kelaparan :-p


Ice cappucino yg rasa macam soyabean hihi...



Lepas hubby habis buat spa kakinyer....kami masuk parkson pulak...
Hubby nak beli baju keje...


Sambil temankan hubby tu eynda snap gambar adam & hannah yg bergurau gelak ketawa macam takde orang kat sekeliling tuh....



Setiap minggu Hannah dapat barbie....kopak ler ayah gini wahai hannah....



Adam dok usik hannah jek....



Hubby dok pilih2 baju yg dia berkenan....
Last2 datang kat eynda...." takyah beli la...nanti saya beli kat Marks & Spencer..."
Baju kat M&S lebih sesuai dgn size hubby....
Actually yg dia berkenan kat parkson tu banyak....
Tapi yg dia berkenan tu semua harga RM300-RM400!!
Giler ahh sehelai baju je RM400!!
Nasib la hubby masih waras...


Jalan...jalan...jalan...
Takde apa dah nak buat....nak shopping duit pun dah pokai...
Lagipun sejak diet & masuk LWM ni rasa macam malas nak shopping baju....tunggu ku kurus macam mannequin kat shopping kompleks tu baru nak shopping kot haha...
Tanya hubby..."bila la saya nak dapat body macam patung tuh??"

Hubby jawab " someday..."
Wahh!! Doa seorang hubby tu...moga termakbul :-D

12 comments:

shabiela said...

comeynya diorg ketawa.. patut akak amik gmbo mrk berdua skali.. mesti cun.. agak2 dh brape barbie hannah ek.. 1 bln dpt 4 barbie.. kalo 2-3 bln???

Softtouch [Hanim] said...

suka tgk hannah an adam tau sbb adam tu pndai layan adik dia...

zarin said...

terbalik pulak ye kita ni, our family pulak, zarin yg suka mkn nasi lemak tp hubby n suka bfast simple je...of late ni je baru zarin pandai mkn simple sbb malas nk prepare bfast :)
btw, tk lama lg eynda dptla body cam patung tu...

ArELeEz said...

usaha tangga kejayaan! chaiyok2!

LiAnA said...

yeahh usaha eynda.. mesti bleh kurus.. ku je yg tak kurus2 wakaka..

hbyku cerewet gak beli baju..dlm almari tu hanya ada 1 brand je yg dia suka..dockers.. yg lain kalau beli mesti komplen.. cutting kecutlah.. tak selesalah..

iNa said...

wah kak eynda dh dpt kunci umah...
x lame lg pindah umah plak..
bestnyeeee...

Just Call Me Bitt said...

akhirnya dah dpt kunci..hehehe..congrate! akak dulu kat tempat laksa tu sedap sskang ramai dah komplain cenggitu...lelaki memang susah mau pilih baju..hehehe mcm my hubby...nk senang kite jek belikan..hehehe

Just Call Me Bitt said...

akhirnya dah dpt kunci..hehehe..congrate! akak dulu kat tempat laksa tu sedap sskang ramai dah komplain cenggitu...lelaki memang susah mau pilih baju..hehehe mcm my hubby...nk senang kite jek belikan..hehehe

Rinna said...

Waahh Eynda sporting yer hubby tolong jaga anak2 bila Eynda gi wat treatment ekk.. kat LWM.. sure pas nie meletopss..

Nana said...

wah...suke la hannah tu tetiap minggu dapat barbie..mmg pokai la ayahnye...hehehe. mahal kan barbie doll ni..mujur lah irdina ni tak maniac sgt ngan barbie..lega.

akak, body akak will be as patung tu sumday..ramai je org yg doakan. insya-allah. tp hasben punye doa lagi cepat makbulkan...heheh.byk dah cik abang melabur untuk akak kan. insya-allah lps ni kalah patung tu :D

Some1...somewhere...somehow... said...

akk ikut jln mana ek ke LWM tu...apsal x terus naik lif (dr basement) je sampai atas...? jimat masa..hehe

Mimie Hamdan said...

eynda... hb pun suka beli tshirt kat M&S... berbaloi ngan kainnyer katanya... hehe... mimie laks mmg suka baju M&S.. sesuai ngan bentuk badan.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails