Monday, November 2, 2009

99HTN Day 2.

Melaporkan menu/workout 99 htn hari ke2.
Breakfast : 500ml H20 + lemon 1 slice (perah) + secubit garam = DETOX
Nescafe tarik 1 mug + biskut IKO 2 peket.
snack : susu anlene concentrate 1 kotak.
Lunch : Bihun sup semangkuk + H20
snack : Ferrero rocher sebijik + H20
Dinner : Pizza Hut Veggie Lover 1 slice + H20
Workout : Hotpants workout 50 minit
H2o : 2 liter
Menu di pagi hari agak clean. Bila petang je mula huru hara...
snack utk petang tu makan coklat sebab ada orang kasi :-D
Dinner lak, tengah masak dinner utk hubby gas habis...makanan utk anak-anak tak sempat nak prepare....beli je pizza yg large 2 = RM40 tu...
Pening pikir sebenarnyer apa yg boleh order dari pizza hut...teringin nak makan spagethi carbonara tapi tak sesuai utk dinner coz size hidangan biasa aje sudah 520 kalori!!
Nasib baik ada info nutrisi dlm website pizza hut...so boleh pilih yg paling rendah kalori & lemak....veggie lover aje la yg sesuai...anak2 eynda belikan pepperoni delight...
Buat masa ni eynda terpaksa melayan selera makan yg melampau skit sebab nak lupakan nasi....insyaallah slowly nak try berpikiran waras masa memilih makanan :-p

9 comments:

Lady of Leisure said...

kak eynda..
nandos delivery ok jugak..
peri2 chicken dia shedap, tapi lady tak sure lak kalorie dia berapa hihi.. grilled vegie pun ok kan..
:)

eynda said...

Lady...tadi ada gak belek2 menu nandos...sedap kan...alaaa...akak ni kekadang nampak macam berkira sangat pasal kalori padahal ada jugak masa akak makan tanpa rasa bersalah hihi...kat pizza hut ada fresh salad tapi malas order...kat rumah pun boleh buat salad :-p

Mimie Hamdan said...

betul tue eynda.. untuk 1,2 minggu pertama nie kita akan rasa mcm nak mkn semua sbb tak makan nasi.. insyaAllah.. slowly kay... chaiyok!! chaiyok!!

bspotgurl said...

sabar..sabar.. ni semua dugaan nak kuruskan badan... be STRONG wokey

::i.e.r.a:: said...

i support u... :)

eynda said...

Tommy...tu la kan...awal-awal ni selera tu macam merajuk je...takleh makan nasi ku makan yg lain yg lagi sedap hehe...tu selera ke hati?? :-D

eynda said...

bspotgurl....tq...eynda sedang bersabar :-D

eynda said...

iera...tq :-)

BigGirl said...

bagus keynda, dh join sliming centre, join 99hari tanpa nasi lak, sure mengancam pasnih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails