Monday, November 2, 2009

Cahaya SPK ~ Terbang RM2K++.

Semalam pegi Cahaya SPK...
Haiihh...tiap2 minggu pegi ni...jangan ada yg muntah ijau asyik2 citer rumah je ye...selagi tak pindah masuk, selagi tu la bercerita pasal rumah....
Dah pindah nanti citer lagi kikiki....layan je...
Actually pegi utk bayar apa-apa yg perlu....duit air...meter...security....apalagi ntah....terbang RM2K++...
Tunggu bank release duit baki kat developer baru boleh ambik kunci...
Sales gallery....ramai jugak pengunjung...sebab weekend kot...
Motif ambik gambar??
Saje suka-suka :-p
Swimming pool.
Yg kanak-kanak punya tak nampak dlm gambar....hujung belah kanan gambar....
Belum dibuka utk terjun yer...
Hannah bising nak tengok "hungry fish" dlm swimming pool :-p
Pas tu kami jalan kaki pegi show unit...
sebab buggy rosak...
takpe...takpe...exercise :-D
Sangguupppp hihi...
Sampai daaahhh...
Eynda suka dgn landskap area show unit....
Sebelum ni eynda dah pernah tunjuk ID dlm show unit kan...
Kali ni ID show unit sebijik lagi kat sebelah yg hari tu....tak pernah snap gambar lagi...
Snap utk ambik idea dari kedua-dua show unit.
Tapi tak semua bahagian eynda snap....yg penting utk kami jek...
Dapur...i love white kaler....boleh ke eynda menten tahap kecunnan dapur kalau eynda pilih kaler nih???
Sendiri mau pikir....
Dry kitchen...
Masih pening kepala nak buat dry kitchen atau tidak...hhmmm...
White kaler jugak...i loikeeeee....
Master bedroom...
Fulammak macam bilik hotel....guna blinds aje...simple...
Family area kat atas...
Eynda suka sebab kaler cerah...tapi nak menten payah kot hihi...
Agak-agak apa nih??
Cermin tu kalau tolak kat belakang tu toilet/bilik mandi hehe...
Kreatif tak??
Takde pemegang kat pintu pun...malam2 kalau mengigau cari toilet tak jumpa kekekeke.....
Ni rupanyer disebalik cermin tadi....
Hubby berkenan pokok ni....eynda panggil pokok payung terbalik :-D
Tu tengah buat projek baru...tepi lake...bungalow....gaya moden...
Harga??
Agak-agak korang brape??
Eynda pun tak tau...lupa tanya....
Tapi kalau semi-d projek baru design cam ni gak harga dah RM9.3K!!!
Cluster kami dah habis dijual kata SA...harga last jualan hari tu RM699K!!
Nasib baik beli awal fuhhhh....
On the way balik ke sales gallery sempat snap gambar projek club house yg mungkin siap by january next year...
Tapi gym maybe lambat skit....tak tau naper...tak tanya...
Sebagai penutup sila jamu mata dgn gambar Hannah dgn mameenyer....
Sekian.

12 comments:

KV said...

lawa nya rumah!!

Liz said...

Lerr... Eynda pegi weekend lepas ke? Sabtu kitaorg ade kat sane, siap pegi clubhouse lagi. Tak terserempak pulak! Takpe takpe, ade rezeki kita jumpe ;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

insyallah boleh jer guna white colour kat kitchen tu...my house also guna white colour n siap sofa lagi white colour...kak eynda lagi senang nak maintaain coz anak2 dah besar cikit....walaupun saya ni ader anak2 yg masih kecil...boleh jer maintain...yg penting kena train anak2....lagipun white colour ni menampakkan rumah kita lebih luas...

Lady of Leisure said...

white color ok gak kak eynda, rumah nampak luas, nampak cool jer ... cantik sangat...
lady suka pool dia, lawanyer...

Mia-Ina said...

paling suke konsep bilik air tu..wallah la kak..white ok gak utk rumah

Just Call Me Bitt said...

so cantik...nice landskap

eynda said...

KV...show unit mesti la lawa hehe..

eynda said...

Liz....sekarang ni sabtu eynda dah ada plan setiap minggu...so ahad je la nak settle apa-apa pun....insyaallah nanti jumpa jugak :-)

eynda said...

ibu damia....eynda memang suka kaler putih...lagipun sekarang macam trend kan semua guna kaler putih....cuma takut kotor habuk la...maybe nak try jugak la guna kaler ni...

eynda said...

Lady....betul...rumah nampak luas...dlm gambar pun nampak lawa kan...pool cantik..tapi akak tukang lepak kat tepi pool jek...tak tau berenang... :-p

eynda said...

Mia...akak pun suka style bilik air cam tu...kreatif...

eynda said...

Bitt....salah satu sebab kami beli adalah landskap perumahan kat situ :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails