Tuesday, November 3, 2009

Big Plate.

Last Sunday lepas settle hal rumah kami lunch dekat Restoran Big Plate, Kampung Melayu Subang.
Takde snap gambar orang...snap gambar makanan je...
Boleh tahan sedap gak la makanan kat situ...big plate = pinggan besar...
Takut eynda tengok pinggan diaorang hehe...
Mushroom Soup utk Hannah...dia tak makan pun..sedang dlm mode mengantuk...apa pun dia takmo makan...last2 tertido dlm babychair ...standard dah memang suka sangat tertido dlm babychair.....
Kids menu...Adam kata baby sausage tu sedap...diaorg guna sos bbq.
Corns utk Adam.
Eynda & hubby??
Tu dia pilihan kami....ni bukan sesi makan-makan dah...
Ni sesi mentekedarah hahaha...
1/2 chicken grilled dgn sayur2 steam plus potato2 plus apple/belimbing slices....
Sorang sepinggan hokey....
Hambekkk....takleh makan nasi, eynda hentam setengah ekor ayam kekekeke...
Tapi takde la cuci calat pinggan tuh...eynda cuma makan ayam & sayur2 jek...tak larat nak habiskan semua dlm pinggan tu...
Ayam pun dah sebab makan guna garfu & pisau...so takleh la makan sampai ayam tu tinggal tulang....tak pandai hihi...kalau makan guna tangan hmmmm....berkilat tulang tu sebab isi semua masuk perut :-p
Memang kenyang sangat...nasib baik lepas tu jalan-jalan pulak.....lega skit perut :-D
Tak reti la nak bagi brape bintang kat restoran ni....tapi pendapat eynda, boleh pegi makan lagi la :-)

23 comments:

::i.e.r.a:: said...

eynda.. dlm semua menu tuh yg adam punya yg iera tertarik...
menerik,tertarik menu tuh la yg mmg debooommmm... hehee

Lady of Leisure said...

lady lak tertarik ngan ayam n kentang tu hihi..nampak sungguh la menyelerakan.. kalau boleh gi makan lagi tu maknanya sedap la kan..
:)

MommyCT said...

last sekali makan kat big plate i masih berdua je ngan hubby...takde anak lagi.

Now awish dah 6 tahun...pheww mmg lama gila tak makan kat situ.

Mr PenyuBiru said...

tertarik ngan jagung tu.nampak sedap.

eynda said...

iera...eynda pun suka gak tapi kena kontrol la..semua nak makan nih hikhik...

liana said...

uit ku selalu dengar restoren ni tp tak penah pegi lagi.. takpe nanti boleh singgah ler ni..

eynda said...

Lady...sama taste la kita...kentang ada gak akak makan seketul pas tu stoppp sebab takmo leka makan :-p

eynda said...

MommyCT...lamanyer tak makan kat situ....restoran tu biasa2 je kan...tapi dia lebih fokus kat makanan...tu yg best...

eynda said...

Mr. Penyubiru....dalam banyak2 tu menu paling kecik yg menarik ye hihi...

eynda said...

Liana....eynda pun 1st time makan kat situ....try la nanti...

Azmiezas said...

Meriahnya makan..betul2 big plate ni n semuanya menyelerakan..kat sek.brapa yer??

psst:..nak bgtau je ya..sekrg ni makin susah nak bukak entry eynda pasal message tu kerap betui enteprem kat blog eynda...smpai nak baca pun susah..

eynda said...

Azmiezas...big plate kat kampung melayu subang...depan tu kelab golf monterez...

Kalau masuk thru blog url pun jadi ker?? atau masuk post link?? Pening dah la pikir benda ni...kat mana silap pun tak tau...tapi banyak blog jadi cam tu la...eynda blogwalking pun terjumpa gak...

adriana az said...

salam eynda,ana pun kalau gi tgk rumah nampak jugak big plate tu,nak gak try but always end up mkn kt tempat lain coz my kids nak gi main2 la kat mana2 playland.maybe one day shud try la kan.:)

IdzaLia said...

menyelerakan food kat big plate ni..
Lia kena try le klu turun KL..

Azmiezas said...

Kita tau kat situ..ok nanti nak cari lah..

Eynda dah ok sikit..dah boleh baca dah entry eynda dgn amannya...

Prettylady-ATuL said...

lama dah tak ke big plate ni. lama sgt2.. rasanya 6 or 7 tahun dah kott...

eynda said...

adriana...yes satu hari nanti kena cuba...lunch hour memang ramai orang datang makan kat situ...

eynda said...

Lia...try jangan tak try :-)

eynda said...

Azmiezas....tahu ye tempat tu...boleh la gi makan :-)

eynda said...

Pretty...lamanyer... :-)

Nana said...

terliur tengok menu akak n hasben.sedap..ni wat nak pi lagi big plate nih. heheheh

eynda said...

Nana...apa nama menu tu ntah...Ayam Shah Alam kot hehe...kat situ takde menu starter kan...mula2 pelik gak...dah sampai makanan kat meja baru tau....takyah starter pun dah tak larat makan :-p

shabiela said...

sedapnya menu.... slrrrpppp....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails