Friday, November 20, 2009

99HTN Day 19.

Hapdet menu hari ke 19.


Bangun pagi : 500ml h20


Breakfast : LEC 1 mug
instant oat 2 sudu besar + 1 red apple chopped + raisins + cinnamon powder + air panas skit (sungguh x kena dgn tekak ini)


snack : green apple sebijik + jus dlm kotak 250ml


Lunch : mee sup 1 bowl + green tea 1 mug


snack : -


Dinner :

Brokoli + tauhu lembut 2 bijik + cauliflower + kicap cair + sos tiram + bawang putih chopped + bawang goreng....

Letak semua dlm pinggan pas tu kukusssss....dimakan begitu saje...
Tapiiiii....

Hubby balik dari keje eynda sudah komplen tak larat nak diet ikut plan LWM....badan letih sangat2....apa pun takleh buat :-(
Then setelah hubby sembang2...pujuk2...ok la eynda try jugak...tapi eynda takmo ikut 100% macam eynda selalu cakap la...
Hubby suruh eynda tambah cheese dlm menu coz member2 tempat keje dia kurus sebab diet cheese....hhmm..boleh jugak buat snack...

Oleh itu...eynda adalah seorang yg emotional eater telah mengambil 2 keping roti wholegrain...letak cheese tengah2 roti & bakar dlm sandwich maker...maknanyer dinner last night ada 2 menu la kekekeek....

Dah makan toast tu baru la perut ni lega....boleh tido dgn nyenyak :-p


h20 per day : 3 liter
workout : dlm mode pemalas....hellpppppp!!



Tak sabar nak citer menu hari ke20...lagi haru kahkahkah....

10 comments:

Farra Dhelina said...

diet cheese?mcmn tu kak?

eynda said...

Farra....hubby akak citer, ada yg diet biasa2...tapi jadikan cheese tu snack...cheese yg low fat...yg ketul2 tuh...ada sorang tu buat strict diet....tak makan nasi tapi makan sup2 je...roti....dia ambik cheese ni setiap kali lapar....dia kata cheese ni naikkan metabolisme & bagi tenaga....gitu la dia citer....diaorg dok makan cheese ketul tu dgn anggur...hubby akak dok suruh akak try makan cam tu hihi...

JiEjAh_DeEn said...

untung eynda hubby support..
lokong saya x berapa suka saya asyik diet .. dia risau sy sakit kot kalau x cukup mkn hahahahha
padahalllllllllllll ....

cikbedahlaser said...

uhuhhu sabar...sabar...
ape lg nk ckp...
sabar je la...



re : aah... mmg blur bile harap2 dpt jawapan romantik sekali..hampeh...

Yatts said...

Tu la eynda.....sama la ngan yatt...dh malas nak diet...smlm pun dh siap nak exercise dh tukar uniform tp lepak kt sofa smpi tertidur....bila hubby balik terus ngadu malas nak exercise...dia pun suh tukar baju n ckp x payah exercise.....suka giler....kelakar kan kalau fikir2 blk.....nak kurus tp cm terpaksa.....

I'M REAL!! said...

Eynda, diet2 pun jgn tinggalkan cheese n dairy products yg lain;)...benefits utk org yg type B blood group cam kita2 ni(ingat sbb leena pun type B).Calcium aids in weight loss as well.Tp, opt for reduced fat cheese....(xle crite psl cheese nih...makes me drooling...heheh!)

eynda said...

Jiejah...hubby eynda memang support 100%...dlm sokong2 tu kekadang bila dia ajak makan...boleh tahan "lazat" gak makanan tuh hihi...



cikbedahlaser...ni masih bersabar la ni hehe....tu la lengkali nak tanya soklan kat dia, pikir 100 kali dulu :-p




Yatts...tu masalahnyer...nak kurus tapi kekadang rasa seksa sangat kan...eynda jeles dgn org yg senang kurus....




Leena....dlm menu LWM actually setiap petang snacknyer yogurt....ada jugak menu yg dlm sehari sampai 2 botol yogurt....tapi eynda la tak ikut betul2....macam tak lalu nak telan dah :-p Habih tu dok salahkan menu lak kan haha...

Rinna said...

Best betul dpt sokongan hubby lagik.. dan Eynda pun kuat semangat tul yer.. tahan makan nasi.. :)

IdzaLia said...

sedapnya napak tauhu lembut dgn brokoli tu..emmm yummy

LiAnA said...

huhu eynda mmg kuat semangat tul nk kurus..

nsb hby sokong 100%..

takpe bila tgk hasilnya nanti mesti rasa puas ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails