Monday, November 16, 2009

99HTN Day 16.

Start dari hari ni eynda ikut menu dari LWM.
Tapi tak 100% buat masa ni...sebab belum sempat shopping bahan makanan :-D




Bangun pagi : 500ml H20.


Breakfast : LEC 1 big mug + yogurt 1 + wholegrain bread 1 + H20 500ml


Snack : Green Apple 1 + H20 500ml


Lunch : Meehoon soup(celery & cabbage) 1 bowl + green tea 1 mug + H20 500ml.


Snack : Yogurt 1 + 500ml H20


Pre-workout : 500ml H20

Workout : Elliptical 20 minutes

After workout : 500ml H20


Dinner : FDF 1 big mug



Total H20 perday : 3.5 liter


Kalau tak duduk kat rumah eynda terpaksa kurangkan minum air skit...paham2 je la kalau minum air banyak kan...tak jadi keje asyik nak ke toilet jek...

Eynda explain skit la pasal LEC & FDF.
LEC = London Express Coffee ~ utk turunkan berat badan...buang lebihan air dalam badan...kurangkan selera makan..apa lagi ntah...alhamdulillah berkat minum air banyak takde simptom2 pening kepala, meloya atau dada berdebar macam last week.

FDF = Formulated Dietary Food ~ campuran oat, serbuk coklat etc utk tinggikan metabolisme...apa lagi tak ingat jugak....


Esok sepatutnyer ada nasi dlm menu...tapi maybe nak tukarkan dgn roti atau oat la :-)



Sekian.

11 comments:

Lady of Leisure said...

bila lah ku nak berdiet secara sihat mcm kak eynda ni.. workout dah berbulan2 lady tinggal.. smlm balik kampung ada org tegur kata badan lady naik..
huhu..

Mr PenyuBiru said...

dah 16 hari dah.syabas syabas! teruskan usaha sampai ke hari yg ditarget.

LiAnA said...

aduhh kagumku tgk eynda bleh mkn itu jer.. adoii kalau ku mau susah nk tido mlm sbb lapar..

ni hby ada kat rumah lglah diet ke laut :(

M said...

apa2 pun nak gak update camne product LWM sebab ai kepoh and nak tau...hehehe

IdzaLia said...

macam manalah akak displin bab2 makan ni ek.. kena bg tip2 ni mcm mana tahan lapar.. hehe

Nana said...

kak eynda,
mahal tak LEC and FDF tu? heheh..sibuk nak tau. kalau akak ok akak bgtau la, kalau tak akak bg kat fesbuk je boleh..hehehe. nak kurus jugak ni tp... :P

Chik Na said...

Bila baca blog eynda asyik teruja nak diet tapi tak jugak start diet ..hu hu hu.. need a strength to start a diet nih ..

Mutiara_Lezz said...

Eynda..tq 4 sharing the meals....boleh jadikan petua ni..TQ...TQ...

noradzlina.kamdani said...

kak..telan je le menu diet yg LWM dh provide...

suhainini said...

16 days dah..cepat masa berlalu...

iNa said...

16 days dh...83 days to gooo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails