Friday, November 13, 2009

99HTN Day 12.

Sejak tak makan nasi ni perut rasa ringan je...
Psiko kah??

Ok la jom kita tengok apa Puan Eynda makan semalam.



Bangun pagi : H20 500ml (tengah period, lebih selesa dgn air masak saje)


Breakfast : Mushroom soup + 2 kpg gardenia wholegrain
nescafe 1 mug



Snack:

Air kotak + gardenia delicia



Lunch:

Haiipp...ni bukan bubur nasi yer...
Ni instant oat 5 sudu besar +  veggies + ikan bilis + sambal kicap...yummyyyyy....
Veggies tu steam dlm microwave.....ikan bilis masuk microwave gak tanpa minyak yer...



Snack : Green tea 1 mug




Dinner :

2 kpg gardenia wholegrain + cheese sekeping + tomato 2 slices + tuna mayo 1/4 can = bakar dlm oven.




H20 per day : 3 liter

Workout : dvd denise austin.


Esok pagi nak timbang berat badan lah...walaupun waktu period ni berat badan takleh dipercayai...
Sabtu lepas berat eynda naik ke 63.3kg ye kawan-kawan...tu pun lepas buat treatment kat LWM.
Tapi timbang pagi tadi macam ada penyusutan jek....esok eynda declare yer...
Tak banyak punnn tapi lega la sebab dah turun balik berat yg naik tu :-D







13 comments:

sweets said...

eynda bubur oat tu menyelerakan..
x penah sweet beli oat..teringin nk beli tapi x pandai nk buat..he..

IdzaLia said...

sedaplah nampak oat tu dengan lauk2 nya skali.. emmyumm..

:: PU3'z :: said...

tak sabar tunggu result nyer
mesti seronok kan biler dapat kurang

Farra Dhelina said...

wahh .. itew oat nmpak cam sohdap je kak!! ermmm yummy!! sungguh menyelerakn lahh

selamat berdiett!!

Some1...somewhere...somehow... said...

gardenia delicia toffee butter...bestnyer!!! lg sedap dr milky choc...

::i.e.r.a:: said...

eynda.. sedapnyer oat itew..x pernah lg iera mkn oat ngan lauk camtuh.. nak try lah.. ada sambal kicap tuh yang membuka selera tuh.. bila tengok bubur aot eynda tuh trus tringat selalu makan seafood poridge kat Marybrown.. sungguh lazat... chilli flake dia tuh yg x tahan tuh..:)"wink wink"

eynda said...

sweets...oat ni yg instant...bancuh dgn air panas je...yg masak2 tu eynda malas hehe...try la...

eynda said...

Lia...bagi akak sedap..kalau tak diet lagi semangkuk akak tambah...tapi itu pun dah kenyang...

eynda said...

PU3...betul..kalau dapat kurangkan berat memang hepi tak terkata...

eynda said...

Farra...dah takleh makan nasi kena cari alternatif yg best2 skit :-)

eynda said...

wyra....akak beli 2 bijik each perasa....tinggal lagi sebijik ntah bila nak makan...

eynda said...

iera...dulu2 kalau marrybrown eynda makan nasi lemak..sedap...porridge tak pernah try lagi...ha'ah sambal kicap tu pembuka selera :-)

BigGirl said...

lame dah x makan oat, ntah2 dah berkulat dah..hohoho..sama lah lauk kite, salmie kalo mkn aor pun lauk lebih kurang gitu gak..sambal kicap kena ade..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails