Tuesday, November 10, 2009

99HTN Day 10.

Today malas nak ambik gambar makanan...

Update hari ke 10 tanpa nasi...


Bangun pagi : 500ml H20 + 1 sudu besar apple cider vinegar.
Tak beli stock lemon....nak habiskan ACV ni dulu....detoks jugak...


Breakfast : Meehoon goreng 1 tapau + nescafe tarik.
Okkk...breakfast agak berat...bukan agak..konfirm berat...sebab eynda agak stress bila kamera rosak....baru eynda sedar eynda ni tergolong dlm emotional eater :-(


Snack : -


Lunch : Spagheti dgn sup daging semangkuk
Ntah apa-apa menu lunch eynda...


Snack : VICO sekotak


Dinner : Gardenia delicia sebijik + nescafe kacip fatimah 1/2 mug (tak larat nak habiskan)


Total H20 per day : 3 liter
Workout : Denise Austin Fat burning dance mix 50 minit.


Malu nak tulis menu hari ni hihi....teruk betul...harap esok tak jadi macam ni lagi...
Hubby cakap sekarang eynda dlm fasa menghilangkan ketagih makan nasi...sebab tu eynda teringin macam-macam tapi boleh tahan jugak la yg teringin tu punnnn....tak calang-calang haha...

Hubby pesan...dlm kes macam ni kena hati-hati...coz kita nak lari dari nasi, tapi kita makan makanan lain kekadang lagi banyak dari kita makan nasi...so kemungkinan besar ada yg akan mengalami berat badan yg makin naik pulak nanti...

Mati-mati eynda nafi berat eynda naik bukan sebab gitu ...takmo mengaku sampai ke sudah...apa-apa pun kita tunggu lepas habis period *belum datang lagi nih*


13 comments:

pearl jade said...

salam kak...
sye rse makin kte xmkn nasi..lg buat kte rse nk mkn bnda laen
sabar ya kak..89 days 2 go je..
ganbateh!!!
fighting!!!
after 99HTN,akk leh mkn nsi mcm biase ke

ibu damia said...

go go kak eynda...

Lady of Leisure said...

akak, lady baru tukar beras, beli yg tanpa kanji, nka makan yg brown rice takut tak leh telan hihi..
tapi still rindu nasi berkanji, tak puas makan nasi tak berkanji.. ringan jer nasi tu, bila makan sambil bukak kipas cepat je nasik tu sejuk...
tapi bila tak puas makan, lagi lah lady bertambah nasi.. penyudahnya berat lady naik lagi...
tensen... camna nak buat ni..
huhuhu..
kalau lah lady kuat semangat mcm akak..

noradzlina.kamdani said...

ha ah le kak eynda..
ble xmkn nasi..kite mkn lg bnyk bende lain..
tp smlm kite stat gak memandang pe yg kite mkn jgn main LaNtAk je..belasah pe yg de dpn mata...
bai dah bising..

:: PU3'z :: said...

agak struggle skrang ekk
GUD LUCK ok
hopefully achieve target

sy dah stop berdiet
just maintain jer since dh achieve target
tapi biler tengok org lain kurus raser cam nak kurus lagi
tp tak larat laa azabnyer nak menahan nafsu makan yg membuak2 nie

sisdee said...

syabas le dah 10 hari kan...emmmm apapun kita sokong awak ek...

try more mkn buah le klu rasa ketagih nk makan nasi :)

eynda said...

pearl jade...thanks for ur support...memang sedang melawan keinginan nak makan benda2 lain yg lagi sinful dari nasik huhu...habis 99 hari ni tak tau la cemana...ntah2 jakun bila nampak nasi hihi..

eynda said...

ibu damia...tq :-)

eynda said...

Lady...beras tajmahal tu ker?? Akak pernah makan dulu2 b4 kawin...memang bertambah nasi sebab tak kenyang hehe...kat rumah ni pun lebih senang dgn beras wangi...bila nak try beras lain memang payah :-p

eynda said...

Nor...kita kena belajar jadi waras hehe...hubby akak pun bagi nasihat cara menegur la tu..kena paham2 la kita ni makan cara tak betul kikiki...

eynda said...

PU3...best la dlm fasa menten...tapi bagi eynda yg senang naik berat badan ni, part nak menten lagi payah....actually boleh makan secara clean tapi tak tau la kenapa kali ni lain macam lak jadinyer....maybe sebab takde nasi dlm menu...

eynda said...

sisdee...alhamdulillah so far belum kantoi & belum terngidam nasi :-D
Eynda ni lebih prefer jus buah/sayur dari makan buah..tu yg payah tu...berat mata memandang berat lagi bahu ni yg memikul..adoii...

Softtouch [Hanim] said...

betul ckp hubby kak eynda...xpelah akak balance kan ngan workout kan..jgn risau ok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails