Monday, November 2, 2009

99HTN Day 1.

99HTN day 1 huhu....
Tapi terlewat update 1 hari daaa....sebab semalam hari yg bz....
Pagi semalam eynda terlalu EMOSIONAL tawwww....
Sebab terpaksa ambik gambar berat badan...gambar badan....ukurlilit badan....huwaaarrgghhh...
Sungguh tak suka!!!
Eynda sungguh kecewa dgn badan sendiri :-(
Tapi sebab dah masuk contest ni, eynda cari semangat jugak...
Dgn berat hati eynda letak la gambar kat blog...boleh je nak email semua ni kat ZEL kan...
Tapi saje nak cari kekuatan utk berhadapan dgn kenyataan hidup kekekeke...
Ini la resultnyer...
Huh????
Last diet eynda pernah turun sampai 57kg....apa sudah jadi??
Mau salahkan hari raya kah??
Tak sedar diri sape suruh berhenti diet & workout pas tu makan hari2 macam hari raya????
Padan muka...
Body macam anak 10 orang kan...orang yg beranak 1o orang pun body tak macam ni...huh...padan muka lagi sekali...
Sape2 yg cakap eynda dah kurus, sekarang boleh tenung gambar ni lama-lama...sudah tau kan eynda belum kurus uwaaaaaaa.....sedih :-(
Ok....ukurlilit pulak....
Chest : 36 inch
Tummy : 27 inch
Waist : 29 inch
Belly : 38 inch
Hips : 39 inch
Arms : 11 1/2 inch
Upper thigh : 24 inch
thigh (center) : 21 1/2 inch
Lower thigh : 18 inch
Calf : 13 inch
Ukurlilit sungguh tak seimbang!!
Makan apa hari pertama??
Breakfast : Tosai sekeping + nescafe tarik
Snack : -
Lunch : 1/2 chicken grilled + steamed broccoli & cauliflower + milo ais.
Snack : -
Dinner : Tauhu sebiji cicah kuah kacang + kek coklat sepotong kecil + kuih kasui sepotong kecil + bihun goreng sesenduk + nescafe susu.
H20 : 1.5 liter
Pemakanan agak berterabur & hentam saje sebab weekend...paham-paham je la kan hehe...cuma eynda jadi fobia takut tersuap NASI diluar kesedaran hehe...alhamdulillah day 1 telah berjaya hidup tanpa nasi :-)
No workout sebab weekend....
Sekian laporan utk hari pertama.....semoga hari ni semakin berjalan lancar....aminnn...
** Emo-emo pun kumakan ayam setengah ekor lunch semalam kahkahkah....

10 comments:

IdzaLia said...

takpe akak jgn sedih2..
nanti cunlah body akak mcm yg akak impikan tu...
go eynda go...

eynda said...

Lia...tq ...try aje la kan :-D

Mr PenyuBiru said...

takpe,baru 1 hari.masih terlalu awal tuk give up.teruskan usaha.yg penting keazaman mesti kuat.

Lady of Leisure said...

betul kata lia, kak eynda ni lady tgk kuat semangat.. berkat lwm ngan diet sihat kak eynda, mesti tercapai berat badan yg diidamkan.. lady doakan akak berjaya.. tapi sbnrnya mana ada gemuk kak, akak tinggi, nampak slim jer.. lady ni yg sepatutnya risau ngan berat badan lady tapi lady smlm makan nasi tak hingat donia..hihi..

eynda said...

Mr.Penyubiru....terima kasih...betul kan...bukannyer ambik masa 1 hari je nak berjaya...insyaallah eynda cuba sedaya yg boleh... :-)

eynda said...

Lady...thanks...nampak akak macam kuat semangat kan tapi kekadang akak letih laaa...tapi utk diri sendiri, utk hubby...utk family...akak cuba buat yg terbaik...insyaallah...makan utk akak sekali ek :-p

MAKCIK REHAN said...

Ok lagi... saya hari pertama langsung dah ke lautan hindi!!

walaupon mkn sikit, tghari tu ku ngap jugak nasik!

ptgnya pulak, pakcik sepol kantoikan makcik. apa kes beli nasik lemak 2 bungkus??? kot ye sayang bini, belila mender lain selain nasik!

eynda said...

Mr....kekeke....pecah rekod ni hari pertama dah kantoi..pakcik sepol pun pi beli nasi lemak 2 bungkus buat apa kan hihi...takpe la...baru sehari...slowly buat2 tak kenal nasi tu apa :-D

Willie a.k.a Reptoz said...

62? Alamak. berat tuh. My wife baru 52. Tapi takper, masih ada peluang nak improve.

eynda said...

Willie...haha...tau takper...ur wife tinggi tak? Me 164cm :-) I nak turunkan sampai 50kg waahhh....berangan :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails