Monday, November 2, 2009

London Weight Management Week 2.

Last saturday adalah minggu ke2 eynda di LWM.
Appointment @ 3pm tapi sebab ramai customer, 3.30pm baru eynda boleh start buat treatment.
Rutin macam 1st week.
Timbang dulu : 63.1kg (uweeekkkk)
Masuk bilik steambath....bilik occupied kecuali bilik paling hujung....bilik nombor 1...bilik paling panasssss!!
Aiyarrkkk....apa la nasib....
Konsultant eynda siap pesan...kalau tak tahan panas, rasa pening boleh keluar sendiri duduk kat satu kerusi tu...
Bukak2 pintu steambath tu, tu diaaaaa...asap kepul-kepul....ngeriii...masuk jugak la dgn perasaan takut...adakah eynda akan lari keluar dari bilik tu sebelum cukup 10 minit???
Fuhh...kejap je badan dah basah kat dlm bilik tu...memang panas betul...tapi eynda bertahan gak....sambil berdoa jangan la pengsan dlm bilik tu kikiki....
Eynda rasa baru 5 minit diaorg dah panggil eynda keluar...aikkk...baru nak relaks2 dlm tu cehhh....lega dah keluar dari bilik berasap tuh.....
Masuk 1 bilik pulak utk hot blanket.
Yg ni pun eynda takut gak...dah tau takut pun kena la buat jugak dah bayar mahal-mahal kann...padan muka...
Lepas disapu lavender scrub seluruh badan, dibalut hot blanket 45 minit....huh...seksa...dok tengok mesin bawah katil je brape minit dah...brape minit dah...
Naper ye kali ni terasa panas sangat....tapak kaki pun rasa macam terbakar....sabar...sabar....last2 habih gak 45 minit....legaaaa...
Konsultant masuk2 terkejut tengok eynda berpeluh giler....bagus la cam tu kan...maknanyer mesti ada hasil :-D
Pas tu mandi...lalalala.....fresh aje....wangi 1 badan hihi....
Pas tu timbang pulak : 62.9kg ...uhhh...sikitnyer turun....keluar berat air la tuh...
Masuk 1 bilik lagi....
Ambik ukurlilit.
Sapu ampoule satu badan...hangat2 jugak macam cili....
Pasang mesin kat badan...
Kali ni konsultant eynda yg buat treatment eynda so takde kesian2 lorrr...
Last week mesin tu bergetar setakat 25...eynda sampai tertido...
Kali ni getaran sampai 48!!
Terketar-ketar seluruh badan eynda...takleh nak tertido punnnn....
Baru la eynda terasa cara mesin tu berfungsi...
20 minit pertama mesin tu macam tepuk2 tekan2 picit2 badan kita.....
15 minit kemudian mesin tu squeeeeeezzeeee badan kita sampai peha eynda terkena "tarik mengkarung" setiap kali dia squueeezzzzeee....kat bahagian perut tu disquuueeezzzeee sampai terkeluar angin kat bawah tu hahaha....bagusss...buang angin dlm badan....tahaaannnn eynda huhu...
10 minit yg last mesin tu macam urut2...usap2...baru la lega....
Dah habih treatment tu ambik ukurlilit lagi....dan timbang berat badan...
berat after full treatment : 62.4kg
Dah tukar pakai baju balik, kena duduk2 dulu minum sejenis supplement utk tinggikan metabolisme....macam oat 3 in 1 tu...minum air masak...pas tu dioarg tunjuk result utk treatment....
Berat turun : 700gm
Ukurlilit : 6.2cm total body
Total turun berat badan sejak 1st week = 2.5kg
Ukurlilit eynda tak sempat tanya cemana nak bezakan sebab Hannah dah ternampak eynda dari luar LWM...gaya macam setahun tak jumpa mama dia so dah kelam kabut...lengkali eynda tanya....
Macam2 karenah customer kat situ hehe...ada yg tak tahan duduk dlm steambath kejap je dah lari keluar....ada yg tak tahan duduk dlm hot blanket kejap je dah nak stop treatment tu....
Dugaaannnn nak kurus...
Tapi sape2 yg nak try buat treatment, eynda rasa korang boleh nego brape sesi korang nak...
Sebab ada yg badan lebih berisi dari eynda tapi buat 10 sesi saje....ada student buat 5 sesi saje...depends dekat bajet kita kot...try la bincang dulu....
eynda macam...haiihh...tak aci la eynda kena buat 20 sesi!!
Tapi pikir2 balik takpe la....harap2 bodyku nanti macam supermodel wakakaka....angan2 tinggi tak? :-p
Ingat nak snap la beberapa gambar kat sana....dah keluarkan kamera...
Rupanyer bateri kamera eynda keluarkan pagi tu utk charge bateri...lupa nak masukkan balik...eynda bawak kamera tanpa bateri :-p
Nak guna henpon dah dioffkan awal2....so takde gambar la entry kali ni :-D
Sekian.

19 comments:

Dilla said...

syabas.... teruskan sampai abis 20 sesi....lepas ni setiap sesi kena snap gambo...baru best...k...gud luck

eynda said...
This comment has been removed by the author.
eynda said...

Kak dilla...tu la lawak betul bawak kamera tadak bateri....

Nana said...

kak eynda,
baguih2 update selalu ye psl LWM nih. kalau product kali ni berjaya, ade hati gak nak pi. tapi kuatkah nana menempis segala godaan????

Topsy-Turvy Mum said...

berkesan betul LWM neh..

Good Luck Eynda!

Dilily said...

Wah.... merasa eynda mesin yang menggerakkan otot tukan (fat burn machine)rasa bagai digeletek dan dicocok2........ lily jugak buat slimming tapi salon biasa2 jer.... treatment hanye hot blanket n fat burns jer.... thanks to Eynda sebab kongsi experience eynda kat slimming centre... boleh jadi panduan.... jgn lupa meal plan dier yer...

Lady of Leisure said...

best sungguh baca pengalaman kak eynda kat lwm kali ni.. mcm pi spa jugak kan.. wangi satu badan...
dah kurang 2.5kg, berkesan betul ye..
lelebih lagi akak pun jaga makan skrg kan..
nanti update lagi ya..
:)

Azmiezas said...

Bagus la eynda update pasal LWM ni..nanti kalau ok..n berpuashati..kita pun nak pi gak la..nak kempiskan perut..n turunkan apa yg patut..he..he..

btw lawa id baru umah(blog) eynda..

m@ said...

bestnya kakeynda...p lwm ni...uwaaaa
kalau lah berkesempatan pergi bahagianyaaa hehehe

Abrahyn said...

eynda,
my fren kan mmg betul2 dah kurus sbb wat treatment kat LWM!!! sgt kurus, menawan figure dia skrg! me kagum ... berangan lps beranak nak pi sana...masalahnyer tak beranak2 lagi pon...:(

noradzlina.kamdani said...

kite suke akk share experience kt blog ni..klu ada attched pics lg best kn...

eynda said...

Nana....akak akan try update setiap minggu kalau ada citer...bila dah join tu insyaallah boleh sebab kita terus rasa macam satu komitment utk kita :-p

eynda said...

Rox...so far macam tu la...harap2 habis 20 sesi ni berbaloi :-)

eynda said...

Lily...eynda dah dapat meal plan...nanti eynda share kat blog...simple je meal plan LWM.

eynda said...

Lady...ha'ah macam pegi SPA jugak...puas hati...akan update setiap minggu...insyaallah...

eynda said...

Azmiezas....kita tunggu lepas 10 sesi hehe..selalunyer yg masuk dlm iklan tu buat 10 sesi je...eynda ni 20 sesi...lemak banyak sangat kot haha...

eynda said...

Ma...relaks dulu...peknen puas2...nak tutup kilang baru pegi slimming center ;-)

eynda said...

Aida...ye ker?? Wah!! Sangat teruja...terus berangan hihi...cepat2 la peknen...tapi aida kurus la...yg bagusnyer pi slimming center ni nanti muka kita tak kecut macam kalau berdiet...tapi body slim & slender...lambatnyer nak tiba masa itu...

eynda said...

Noradzlina....setiap entry akak memang suka letak gambar...lebih menarik utk dibaca kan...tapi tu la kekadang macam takde idea nak letak gambar apa...kekadang tak teringat nak snap gambar....kekadang bawak kamera yg tak berbateri...aiyarrkkk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails