Wednesday, October 21, 2009

Tudung Ariani.

Hari Isnin sebelum bertolak balik ke shah alam sempat lagi singgah Ariani kat sg petani tu....
Plan nak tambah lagi 2 helai dlm koleksi...maklum la bajet tak boleh lari kan hehe...kalau boleh nak borong 10 helai :-p
Masuk2 eynda terus tuju bahagian anak tudung macam yg eynda pernah beli tu la....eynda tak suka yg size biasa tu...bukan apa...tak reti nak buat style pusing2 letak kerongsang tu...nanti nak cepat jadi lambat la dok bebal kat tudung hihi...
SA yg layan eynda tu cakap eynda langkah kanan sebab hari itu saje ada diskaun 50% utk anak tudung...
Haaaa...apalagi...gumbiranyer hati...tetiba jadi juling mata....mana satu nak ambik nih....
Sabar eynda...sabar.... :-D
Oleh kerana sedar diri bajet tak tinggi, ini je eynda beli...tapi lebih dari yg diplan la sebab dah ada diskaun 50% kannn...
4 helai anak tudung.
Pas tu biras pun pesan belikan dia 2 helai....
So total semua 6 helai la...
Sepatutnyer bayar RM400++, after diskaun bayar RM200++ jek...
Untung...untung....
Agak-agak raya haji nanti ada sales lagi tak?? :-p
Gambar model bergaya dgn tudung takde....tunggu model pakai gi jalan2 baru model tu nak ambik gambar :-D

33 comments:

Amelia Khalik said...

Waahhh eynda...cantek2 yea. Nanti bila dah amik gamba post kat blog yerrr sure cun!!!

eynda said...

Amelia...sudah tentuuuu hehe...

Abrahyn said...

cantikkkkk arrr...i tak pernah lagi try Ariani...anak tudung tu camne ropernyer? try la tepek pics ek...

eynda said...

Aida...lately gambar eynda banyak pakai tudung ariani ...yg airforce show....kenduri tahlil...reunion...tu tudung ariani la :-)

Chik Na said...

cantek cantek .. tak sabar nak tgk Eynda gayakan tudung tudung tu ..

p/s: Masa balik rumah in law bulan puasa hari tu, Chik Na pun beli tudung Ariani kat Sg. Petani

eynda said...

Chik Na...terima kasih...tunggu ye nanti eynda tepek gambar kalau eynda pakai....dah tambah satu lagi tempat perabih duit kat sg petani hihi...yg cawangan lain eynda tak pernah pegi lagi...

ArELeEz said...

owhh.. soppin' mmg heavenlah! ;)

NJ said...

SALAM EYNDA

x ley jadi ni..sis kena p ARIANI Tampoi Indah jgak mcm ni..sbb eynda mata dah julin ayaq tgok tudung kat ARIANI di SP tu kan.. sis takut julin sama la nanti.. hehehe..

Nak kena kecek mr hubby duit raya lg mcm ni..ekekeke..

Azreen said...

cantiknyer tudung eynda...jeles sih..reen tak penah lagi try tudung Ariani...tp selalu gak pi jengok kat butik Ariani..memang cun bangat..harus ku rembat satu nanti...

zarin said...

berbaloi kan beli tudung ariani masa sale. I pernah dapat 50% masa kat tanah merah kelantan masa raya hari tu..seronok memborong :)

anyway, bestkan pakai ariani, i dah tk pakai yg lain dah :D

sweets said...

eynda beli yg ank tdg mudahkan x yah nk pin....tp ku blom beli yg ariani lagi..he..

liana said...

ctk r kaler tudung tu..
dia buat sale pas raya sb org krg membeli time ni.. yelah ramai dh shopping b4 rayakan.. tp untunglah sbb 1/2 price kan

Just Call Me Bitt said...

kak eynda kite suka tengok kalo org pakai tudung cenggini...santek...mcm akak pakai aritukan...mahal2 erk harga dia...luckly akak dpt diskaun...perhhh shopping tudung jek rm400..thanks 4 sharing the price coz bitt memang tak tau harga tudung cenggini berapa

Azmiezas said...

Murahnya...berbaloi-baloi....

psst:..sale sampai bila???...

eynda said...

Areleez....memang heaven...terapi minda ;-)

eynda said...

Sis NJ...haaa...tunggu apa lagi...pujuk la hubby...duit raya haji pulak hihi...

eynda said...

Reen...eynda dulu kan tak konfiden dgn tudung instant ni...tapi bila dah try pakai ariani memang tergoda laaa...tak berani beli sembarangan dah...sebab dah tau awning ariani ni sesuai dgn eynda....beli la ;-)

Drama Mama said...

bestnya! nka jugak anak tudung! huhuh

eynda said...

Zarin....harap2 raya haji nanti ada diskaun lagi....hehe..tak cari yg lain dah kan...

eynda said...

Sweets...anak tudung ariani kena pakai pin sebab free size....kalau yg size biasa tu boleh pilih size muka kita....beli la :-)

eynda said...

Liana...ni diskaun sempena deepavali kot hehe....eynda pun tak sangka nak ada diskaun...1/2 price memang terkejut...

eynda said...

Bitt...ha'ah yg macam akak pakai hari tu....actually ada harga murah...tapi yg ni sebab brand yg buat mahal kot...lagipun mahal berbaloi...elok je dgn muka bila pakai...sharing is caring ;-)

eynda said...

Azmiezas....SA tu cakap sales hari isnin tu je...

eynda said...

Drama mama...kita tunggu ada diskaun lagi hehe...

MAKCIK REHAN said...

compile komen entry2 lepas kat sini aci tak? sblom ni tak sempat nk tinggal komen,putera hensem i asyik bunyi jerr.

pasal besday hannah : setuju! tunggu depa2 ni ada akai baru buat party bagai. kami laki-bini dh serik masa gedik buat party mencah masa umo 1 thn. monyokkk jer muka dia. mak pak nyer yg over.

kisah balik kedah & kenduri kendara : buat saya kangennnn banget sama mak dan ayah kat kg. terbayang kesonokan kenduri kendara. tambah2 yg gotong royong tu...syok!

tudung ariani : tak bleh komen apa2 sbb ADALAH TAK TAHU MENAHU LANGSUNG RUPA BENTUKNYA. kekekeke... i kan buta pesen kak...

Adam takmo mkn kek : serius ker dia takmo mkn sbb takut gemok kak? mujur mak nyer selim. kalau anak haku bilang kayak gitu...mau i sentap-sentapan kak! :P

sekiannnn... :P

MAKCIK REHAN said...

cop! lupa nk habaq... jerawat i dah kecut kak. :P

pasni kena usung botol air masak kemana-mana pegi...

eynda said...

MR...wahh isi komen padat hehe...gitu la ada baby kan...semua nak kena pantas....

Tudung ariani ni tudung macam ekin mawi dok pakai tu...mesti tau kan....

Adam memang cakap dia takmau makan kek...takut gemuk hehe...actually dia nai gained dekat 10kg tu lepas raya kekeke...baru timbang tadi...alaaa...baru 25.9kg :-p

Pasal hannah tu memang la kan...kalau buat pun dapat kenangan dia buat peel la...

Kawasan perumahan mama akak memang gitu...dulu buat besday party adam & hannah kat situ semua pakat tolong memasak...padahal akak plan nak order catering jek...

Pasal jerawat...alhamdulillah...amalkan terus minum air masak gitu...cuma kena rajin le masuk keluar toilet kan hehe...tapi berbaloi...

irenedahayu said...

kat SP ye kak? kak jekel ek? ari tu ayu pi time tu tudung tak da lagi, kain baju je... dah ada tudung, yang tu yang paling dekat dengan penang leh ayu pi, kalo tak on9 juga jawabnya...

eynda said...

Ayu...kat SP...satu line dgn kedai kain alta mode tu...nak ke village mall dari jalan besar boleh nampak kedai ariani kat sebelah kiri...pegi la usha2 :-)

Nana said...

wahhh untungnye sale 50%...memang langkah kanan kan :D

shabiela said...

kak, raya2 biasa ader diskaun.. xpernah bli lg anak tdg ariani, nmpk lawa lak akak pkai.. hrus trjah ni.. ekekek..

eynda said...

Nana...memang langkah kanan...rezeki akak :-)

eynda said...

Shabiela...ha'ah...1st time akak beli hari tu dah habis sales utk raya puasa...so harga normal la...kali ni sebab deepavali kot :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails