Wednesday, October 21, 2009

Kan Ai Dah Cakap....

Takyah buat besday party kat Hannah...
Sebab dia tak paham apa pun....
Tapi last night hubby bawak balik kek je la....
Tu pun yg potong2 siap...beli 6 ketul...
Nak susun dlm pinggan aikkk tak jadi bulat la kek tu bila sambung...
Jadi setengah kek je hehe...jadi la...
Ni le keknyer....
siap ada patung girl atas tu...hubby beli nak bagi hannah tertarik...
Kek kopi....blueberry...coklat....2 potong each...
Dah pasang lilin...mama ni siap le dgn kamera nak snap pic besday girl dgn kek...
Nak nyanyi le lagu hepi besday...nak suruh la hannah tiup lilin...
Apa jadi???
Anak dara tu melalak takmo duduk langsung depan kek...tunjuk patung tu pun dia tak berminat....melalak lari masuk bilik....laaaaa....penat aihhh...
Last2 abang adam le tiupkan lilin....
Mama le makan kek...
Nasib la ayah pun ambik sepotong....
Adam??
Adam takmo makan kek sebab dia takut gemuk...ceehh...lagi le mama suap kek dlm mulut depan dia...(patut le mama tak kurus2)...
Hannah cuma ambik patung tu je....makan le skit kek...tapi tak luak pun...
Pelik betul perangai Hannah ni hehe...jeles tengok anak orang lain relaks je posing2 depan kek :-D
Sekian citer besday Hannah....kita tunggu citer besday tahun depan pulak yer...

34 comments:

Lady of Leisure said...

wakaka.. kelakar betul la hannah ni.. dah la cute.. hhehehe..
boleh dia mengamuk walaupun atas kek ada patung barbie...

ME said...

Cam comel je Hannah merajuk tu. Siap lari2 masuk bilik .. anyway Happy Birthday Hannah

Rinna said...

Alahai..mamanya yg kena makan kek ekk.. tak pe laa.. Next year dia dah besar sikit bleh wat besar2an plak..potong kek tiup lilin lagik.. :)

Adekniza said...

heheh sama je perangai dgn faruq..tadi kt kindy dia..kwn2 nyanyikan happy bday..dia buat muka blur..pastu melalak....ntah apa2...

shabiela said...

hannah alergik ngn lagu besday ker? he he.. xpe, kita tgk lak thn dpn gelagat hannah, kot dh berubah.. :)

I want to lose weight said...

Itu hannah punya pe'el..
Yang abg Khaleef lak.. naik segan nak bawak dia pi besday party sapa-sapa pun..
Nanti dia lak siap sedia nak potong kek orang tu..

Topsy-Turvy Mum said...

my nephew pun camtu gak dulu...tahun ni baru ok tiup lilin..

next year mesti ok kott..

Happy Besday Hannah!

Ayu said...

perangai anak ni mmg kdg2 sukar nak dijangka..sama lah ayu, kak eynda..

Anyway, Happy Birthday to cute Hannah..

Nana said...

besday hannah...ooo, hepi besday barbie!!!!kak eynda, bile nana tunjuk gambar hannah masa open haus kat irdina, irdina boleh cakap "barbie"...wakakakkaka. tak sangaka betol die boleh ckp barbie. bile tgk gambar adam die sebut nama adam.

irdina nyer besday nana wat kat kindy aje. nak bg die merasa. tapi tahun lepas muka blur gile masa tiup2 lilin. tahun ni tak tau lah camne :D

eynda said...

Lady...tu la..ada barbie kaler pink pun tak menjadi...

eynda said...

ME...ha'ah siap lari masuk bilik...melalak la sorang2 dlm bilik...kami semua yg celebrate besday dia hehe...

eynda said...

Rinna...ye la mama dia la jadi waste basket kekekek.....hopefully tahun depan dia dah cerdik la kan :-D

eynda said...

Adekniza...haaa...Faruq pun melalak jugak ke...adakah sebab sama bulan? :-p

eynda said...

shabiela....dari bangun pagi lagi bila kami nak nyanyi saje2 lagu besday mesti dia bunyi merengek...No..No..sambil geleng2 kepala hehe...alergik apa ntah...

eynda said...

Zel...hehe...setiap besday adalah besday khaleef ek :-p

eynda said...

Rox...harap2 tahun depan ok...nak celebrate kat rumah baru nih :-D

eynda said...

Ayu...thanks...memang kan...unpredictable...kekadang tu dia melalak...pas tu dia gelak2...tetiba melalak balik...aikkk...pening kepala...

eynda said...

Nana...pandai irdina panggil Hannah barbie ekk...mana dia tau? hehe...

Akak pun dok usik2 hannah...mama hantar gi skool la...bagi biasa dgn suasana ramai2....baru cerdik skit kot..

liana said...

hahaha kelakarlah hannah..lari masuk bilik yg tak tahan tu.. mesti korang terpinga2 tgk dia lari menonong kekeke

eynda said...

Haaa...tu la tapi memang dah agak sebab selalu cam tu...kami semua pun macam "lorrrrrr..." hahaha...so biarkan aje dia melayan perasaan :-p

KV said...

laa..kalo budak lain mesti excited banget nak tiup lilin. Hehehe

MommyCT said...

lawak la hanna...hihi..
btw...be u can be my lucky 8888 visitor ya ;P

eynda said...

KV....eynda pun dok ternanti-nanti bila la hannah nak jadi excited gitu huhu....

eynda said...

MommyCT...eynda sedang bekerja keras kikiki....insyaallah kalau rezeki dapat le tangkap number tu :-p

Abrahyn said...

nape Hannah majuk? dia nak kek bulat kot...

eynda said...

Aida...takde la...dia memang cam tu...ada certain2 time dia akan buat perangai gitu...kekadang orang gelak2 pun dia marah ...dia gelak takpe pulak *sigh*

Azmiezas said...

Agaknya..Hannah marah sebab dia tak boleh potong kek tu kot..pasal dia dah nampak kek tu dah dipotong2...hai...budak....budakk...macam2 peel...

btw..syok tau kalau tengok budak2 ni merajuk..

IxoR@ said...

Happy Birthday utk Hannah....

Dia malu tuh!

Just Call Me Bitt said...

perhh alangkah bestnya kalo abg is yg perangai macam hannah...kite ni dah pening kepala dgn abg is...kek org semua dia yg leybeh2...buat macam kek sendiri...org lain punya besday dia mesti marah kalo bukan nyanyi nama dia....haruuu kalo p besday party kenkawan...last2 kena dtg lepas besday gul/boy tiup lilin..

kikin said...

eynda, kelakar ler hannah. so moody eh. mcm anak kin jugak. kuat nangis kan?adoi..haha.

eynda said...

Azmiezas...kek tu pun dia tak sempat tengok...kami tengah ready2 susun kek letak lilin pun dia dah start meribut taufankan diri hihi...

eynda said...

Ixora...thanks...haaa...mungkin jugak sebab malu... :-D

eynda said...

Bitt....kelakar la abg is hehe...semua besday party utk dia ye :-)

eynda said...

Kin...kelakar pun ada ...geram pun ada...kalau datang angin tu, benda yg boleh cakap elok2 pun dia sambung dgn melalak..hhmm...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails