Tuesday, October 27, 2009

Timun Dan Tomato.

Salad timun & tomato.
Ni je eynda makan malam-malam sekarang.
Owwhh...tidak rasa terseksa langsung sebab sungguh sedap hehe...
Tapi eynda kena pelbagaikan dressingnyer...kalau hari2 guna 1 dressing bikin eynda boring...
Ada orang kata makan timun selalu tak bagus utk wanita...
Tapi eynda makan jugak sebab timun amat berkhasiat...
Lepas ni eynda tukar2 la menu kann...makan yg ni je sepanjang hidup tak syiok jugak...
Ok nanti2 eynda share lagi apa yg eynda makan ;-)

34 comments:

razmanta said...

chaiiyyookk..chaiiyyookk..eynda

Emma Maria said...

eynda,
gunalah timun jeun lagi sedap, manis..maria skang apa apa masakan guna timun mmg pakai timun jepun jerr..sedappp ;-)

liana said...

adoiii eynda... timun cicah sambal belacan je pon sedap nyum..nyum..

MuMMy 2 Haqq said...

saya makan timun betik. hahahaha..

IdzaLia said...

Lia kena join diet samalh kak eynda.. makin tenbam Lia ni..

Shida said...

kak,timun tu cicah kuah rojak pun sodap..hehe..

eynda said...

razmanta...hehe...chaiyokkk...

eynda said...

Maria..nanti eynda habiskan stok timun ni dulu... :-)

eynda said...

liana...memang sedap tapi takut eynda cari nasi nanti haha..

eynda said...

Arni...timun betik ni yg kecik2 tu ekk...yg tu pun best...

eynda said...

Lia...jom la.. :-)

eynda said...

Shida...kuah rojak ada...boleh je makan tapi takleh tiap2 hari la...kuah rojak banyak kandungan gula hehe...

iNa said...

timun best kak..ina pon se;alu wat ulam je timun...hehe..

tp tu la kan..org kate mkn timun x baek tuk org pompuan....

Lady of Leisure said...

tabik sama kak eynda sbb boleh makan tomato mentah2.. kalau tiap malam lady makan mcm ni kan bagus.. mesti boleh turun skit berat badan ni kan..
tapi tadi lady dah makan nasi sepinggan..huhu..

bila tengah kenyang slalunya lady berazam nak kurangkan makan untuk next meal, tapi bila tiba waktu makan n perut lapar, lady makan sungguh2.. lepas tu mesti lady menyesal..

:(

camno lady nak kurus ni..

Ray said...

Teringat salad sedap yg kita makan time open house kat rumah kawan 2 minggu lepas. Simple je-tomato, lettuce mcm biasa, tp dia tambah plak walnut bakar, telur rebus hiris cantik2, grape and rasanya ada gak jagung sikit, dah tu dressing thousand island tp x banyak...Semua orang puji salad sedap. Ada macam2 kaler, khasiat penting pun semua ada sekali, ada yg rangup, ada yg lembik, mmg lengkap la:D..Try la..;)

yangyuyu said...

bagusnya diet..nak tiru la

Nana said...

kak eynda,
kuatkan semangat ok...2 minggu trial takleh makan nasi ke nih? heheh.teringat kawan nana pi slim world tengok schedule makan die...mak oiii takut waa. kalau azam tak kuat mmg hancusss kan. kene ingat duit dah melabur kan...heeee

Azreen said...

wah..makan timun n tomato je ke eynda..go go cayyok!...pasni selim melim la body...xpe janji cun..

zarin said...

kagum dengan eynda ni...anyway! keep up the good work kay!

Emilia said...

perggh!semangat eynda ni...i klu makan gitu tak bole telan la pulak..blend buat jus laju sikit telan... :D

Softtouch [Hanim] said...

kalu sy mmg xboleh masuk sis..sy rela makan lauk rebus2 jer dari makan sayur n tomato..kak eynda seorang yg bersemangat kuat...

Chik Na said...

Chik na dah pernah lalui ... detox time ..

que_zul said...

nampak sedap..leh try gak la..

eynda said...

iNa...tu la kan..tapi timun elok utk buang water retention dlm badan tau....

eynda said...

Lady...akak pun macam lady kalau time makan tak hengat....memang lepas makan mesti nyesal...tapi nanti buat lagi ...nyesal lagi..ulang2 yg tu je la...kena kuat semangat gak akak nak buat semua ni...sebab akak jenis enjoy food huwaaaa...

eynda said...

Ray...hubby eynda pun suggest kat eynda salad macam tu...nanti eynda try...ada telur rebus tu yummyyy :-)

eynda said...

yuyu...jom ;-)

eynda said...

Nana...takde la..ni menu akak sendiri...nanti baru ada nasihat dari pakar nutrisi....konsultant cakap diaorg akan bagi makan karbo jugak...akak dah biasa makan macam ni harap2 akak tak terkejut dgn jadual menu diaorg nanti huhu...

eynda said...

Reen...sanggup buat apa saje janji tak cederakan diri sendiri hehe..

eynda said...

Zarin...tq...ada masa eynda lalai jugak :-p

eynda said...

Emilia...eynda sanggup makan gitu je...lagipun kalau buat jus, khasiat dah kurang tau :-)

eynda said...

Hanim....rebus2 pun ok jugak...ikut keselesaan kita sendiri...ada banyak cara utk kurus :-)

eynda said...

Chik Na...ni eynda pandai2 buat sendiri je... :-p

eynda said...

Que...try la...boleh add apa-apa lagi kasi lagi best :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails