Monday, October 12, 2009

Rumah Terbuka Yg Sederhana Tapi Meriah :-)

Semalam eynda buat makan-makan skit...
Kebanyakan yg eynda invite kawan2 di facebook...kawan2 di facebook pun ada yg jadi blogger jugak...
Eynda nak minta maaf banyak2 sebab eynda tak invite secara terbuka kat blog ni...
Sebab rumah eynda tecit...tak konfiden nak invite ramai-ramai...
Insyaallah pindah rumah baru nanti eynda invite semua...eynda pasang canopy depan rumah...mesti happening nanti kan :-)
Event ni eynda yg arrange sendiri...hubby cuma sokong dari belakang & tukang keluarkan $$$ hihi...lagipun ni kawan2 eynda kan...tapi hubby pun dapat berkenal-kenalan dgn hubby kawan-kawan eynda & atleast hubby tahu dgn siapa eynda berkawan :-)
Makanan2 yg disediakan....Nasi Daging, rojak pasembur, satay haji samuri, roti jala, agar2 gula merah bersantan, kek coklat kukus & biskut2 raya....
Malam sebelum tu eynda tido dekat 2am sebab kemas2 rumah, alih2 perabot pastu siapkan bahan2 utk memasak...
5am bangun terus masak kari dalca utk nasi daging...actually eynda sediakan bahan je...pagi tu biras eynda datang bantu memasak hehe...sebab eynda tak reti nak masak utk sukatan yg banyak....takut tak menjadi melalak eynda nak hidang apa utk tetamu kan...cuma dalca tu je eynda buat 100% sendiri kekekeke....1st time buat, 5am bangun bukak tenet cari resepi :-p
Geng2 terawal datang.
Dari kiri Mi, Bitt & Shariz.
Naper ye pandang siling?? Sembang apa la tu :-D
Bestfriend.
Adam H & Adam A.
Sakan bersembang tuuu...
Eynda & Mardiana.
Shariz & Mardiana...
Adam kekurangan geng semalam...so dia layan je baby2 yg datang kekekeke...
Nurazmiah...thanks sebab bawakan cupcakes utk Adam :-)
Thanks hubby sebab sudi layan hubby kawan-kawan eynda :-)
Isskkk....baby superman...anak sapa la nih?? :-D
Eynda & wyra...thanks sebab sudi datang... :-)
Ana Suzana sedang melayan anak makan. Nampak tak baby superman kat belakang tengah tido meniarap...comelnyer....
Peak hours hehe...meriah...
Dari kiri Nurazmiah, wyra, ME, Diana, eynda & Ana Suzana.
Masa ni dah lengang skit....tapi masih boleh berposing :-)
Member sekolah eynda.
Dari kiri Salawati...last jumpa masa form 3.
Dari kanan Siti Kasih...last jumpa masa form 5.
Thanks to facebook yg menemukan kami semula...ramai jugak geng sekolah yg eynda invite tapi tak dapat datang.
Anak2 Siti Kasih & Salawati.
Hannah yg pelbagai ragam....kejap ok kejap tak ok...
Meragam sebab ngantuk nak tido...mengamuk macam ada ribut taufan!
Keletihan kot...dekat2 nak malam dah ok skit dia...
Best sebab Nurul (esmeralda) pun datang. Cantik orangnyer....slim je... :-)
Mieja.... datang lewat skit sebab kat rumah dia ada tetamu...hubby kami dulu satu sekolah...tak sangka pulak sebab kami dah kenal lama baru tau hubby kami pun saling kenal :-D
Adam kena buli dgn Ali Iqbal :-p
Dgn budak kecik pun menjadi adam ni...layan aje :-D
Geramnyer tengok baby mieja...
Tolong ngasuh anak mieja....tapi ada pulak yg jeles..siap sibuk nak duduk atas riba jugak...
Kat belakang tu biras2 eynda... :-)
Keseluruhannyer eynda rasa hepi semalam...
Ada yg pernah jumpa...ada yg 1st time berjumpa...tapi kemesraan tu terasa sebab dah lama kenal walaupun di alam maya kan...
Kepada yg hadir tu eynda ucap thanks banyak2...ampun ye kalau ada kekurangan semalam...sorry jugak kalau eynda tak terlayan...maklum aje la kejap2 sms masuk...kejap2 call masuk...kejap2 hannah buat perangai...hihi..
Apa-apa pun alhamdulillah semuanyer dipermudahkan...
Harap dapat buat gathering lagi tahun depan :-)

42 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe.. meriah.. syoknya.. nanti next year punya open house mesti bertambah meriah..
:D

Ashikin said...

kak eynda, ahaha yg plg mencuit hati, adam yg kurang geng sampai ada free time layan baby. dan yg budak jelessss tu sibuk dok atas riba kan...

dan yg plg mengancam tentulah kak eynda. suka tgk style kak eynda. nampak keibuan..

Dilla said...

meriah open house eynda..... salawati mai jugak yek...bagi no phone dia kat kdilla boleh dak.. rindu la kat dia...

Topsy-Turvy Mum said...

meriahhh...syokkan bila ramai2 camtu..

zlan said...

seronok kan bila wat open house walaupun kecik² jer..penat pun berbaloi n puas hati kan..tahun ni saya n wife tak berkesempatan nak wat..g umah orang jer..masa pendek sgt la..raya tahun ni..

Anonymous said...

salam eynda..
seronoknya tgk entry open house eynda ni..
sha minta maaaafff bebyk sbb tak dpt dtg.
dgn anak2 sha yg kurang sihat..
ada gak dok ckp hubby bila tgk jam kul 2 ptg..
"sempat lg ni klu nk gi umah eynda kan.."hehhehee
hubby sha kata,ok jer tp anak sha yg sulung kata,"tak larattt la ibu.."
alahai kesian lak nk angkut dia..

insya'allah klu sha tetiba turun shah alam,kita plan2 jumpa nak..
tak pun tunggu open house kat rumah baru eynda next year.. :)

~ashsha ~

Syikin said...

wah!!! bestnyer buat openhouse dapat jumpa kwn2 kan...:)mostly member maya eynda macam kenal jerk..heheh almaklum kaki forum n blogger gakkan..hehehe

Adekniza said...

bestnya dpt bergathering ramai2..:D
eynda..nk add eynda kt blog list kita ye... :D

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kak eynda..ramai jgk yg dtg..siap ade yg sis masak lg...pndai adam melayan baby2 yer..nasib baik hannah xjeles bila adam layan bb lain..

Just Call Me Bitt said...

nice meeting u kak eynda...dpt jumpa adam and hannah secara live..hehhee..im enjoy n happy... 1st time join tapi kena balik awal ;)...nanti kite punya kenduri bila2 dtg bawa family k...kite save no.kakeynda nanti kite sms jek ;)

Cikgu Yus said...

sis, rumah tecit x jd masalah, yg penting meriahnyer itu.. sedap tu nasi daging.tu mmg menu wajib yus kalu buat open hse.(tingat 1st time masak dalca, hangus sebab periuk baru guna x reti nak adjust..huhuhu)

shabiela said...

bestnya menu.. heheh.. meriah tgk gmbo.. :)

paulinevoon said...

wah seronoknya eynda n friends :)
yra pun ada :)

Nana said...

kak eynda,
first time jupe tp mesra kan. nana ramai yang tak knal bloggers lain. mujur sempat jumpe shariz :D
adam mmg matured seronok layan die sembang dan die mmg pandai layan baby. nana sempat tgk redang trip book tu adam tunjuk...comel hannah :)

Willie said...

seronoknye...

Ella said...

wah bestnye gathering raya ngan geng2 blogger.
kita pun ada buat makan2 hr sabtu hr tu..

penat tak hilang lg.
punya penat samapi tak snap picture langsung..

NJ said...

salam eynda..syok nya rumah terbuka tu no..jauh la kak N nak pi..(dgn x malu offer diri ni)..tapi kalau sampai KL x tgu time raya mesti nak jumpa eynda jgak 1 day nti..insyallah..mana tau rezki umah baru nti kan..emm baru la sakan..hehe

Lia said...

best tengok entry ni.. best nye klu dpt join.

Ayu said...

seronoknya, rmai yg dtg kn...

::i.e.r.a:: said...

bestnyer...eynda dah selesai buat open house, mesti penat kan.. tp yg penting kiter "enjoy" betul tak ? dapat jumpa kawan2.. :) sowee byk2 eynda, iera x dapat datang.. len kali insyaallah... :)

JiEjAh_DeEn said...

eynda
kalau x kerana bertembung date ngan anak buah kawen , sure saya ada menyelit tu hehehehe :D

eynda said...

Lady...sayang la lady takde...insyaallah lepas ni lagi meriah...hubby dah cakap lepas ni kita ambik 100% catering...kita layan guest aje..hihi....

eynda said...

Ashikin...hehe..tq...macam2 keletah diaorg ni...

eynda said...

Kak dilla...eynda dah hantar contact number salawati...dapat tak?

eynda said...

Rox...memang seronok kalau ramai2 gitu :-)

eynda said...

zlan..betul la singkat sangat masa terasa raya tahun ni....sebab tu la buat jugak tarikh tu...tarikh lain memang banyak plan lain....

eynda said...

Ashsha...takpe..alaa...nak datang shah alam bagitau eynda la...boleh aje datang ...kalau eynda tak sempat prepare makanan, eynda tapau je hihi....

eynda said...

Syikin...ha'ah kebanyakkannyer eynda kenal dari forum ke blog ke facebook hehe....berkaitan ketiga-tiga tu...kalau bole nak invite semua tapi nanti takde tempat nak duduk pulak kan :-D

eynda said...

Adekniza...hi...boleh aje add...nanti eynda add jugak :-)

eynda said...

Hanim...memang best...sayang la Hanim tak dapat join...next year kalau akak buat lagi datang tau ;-)

eynda said...

Bitt...nice meeting u jugak...sangat cantik & comel...ada iras Rossa artis Indonesia tu ;-) Kenduri masuk rumah ke?? Insyaallah :-)

eynda said...

Yus...betul tu...cuma segan la jugak takut terasa sesak hehe...tapi nampak cam ok pulak...boleh lagi 20 org join tu actually haha...dalca eynda tu pun macam pekat skit sebab terlebih dhal...lepas ni tau dah :-)

eynda said...

Shabiela....kalau dekat boleh join kan :-)

eynda said...

Polin...sekali sekala jumpa kawan best kan...teringin nak jumpa u pulak nanti :-)

eynda said...

Nana...ha'ah sebab dah biasa sembang2 dlm tenet kan...rasa macam dah biasa jumpa pulak...adam memang cam tu...suka melayan....redang island tu tahun lepas punya trip :-)

eynda said...

Willie...sangat seronok :-)

eynda said...

Ella...ha'ah kali ni semua yg berkumpul geng2 dari internet....meriah la...penat kan tapi seronok...gambar tu wajib hehe...rasanyer setiap yg datang ada bergambar :-)

eynda said...

Kak NJ...akak nak datang KL akak bagitahu je eynda...mana tau boleh jumpa kan...anytime kak, insyaallah :-)

eynda said...

Lia...akak nak balik Kedah weekend ni...nak jumpa boleh :-)

eynda said...

Ayu...ha'ah..rasa macam 12-15 family jugak yg datang :-)

eynda said...

iera...penat tapi seronok...lengkali kita jumpa naaa....kat subang parade pun ok hihi...

eynda said...

Jiejah...tu la pasal...takpe...lengkali kita boleh jumpa...dekat je hihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails