Tuesday, October 13, 2009

D40 Oh D40.....

Kami ingat kami sudah kehilangan dia..... Walaupun kami tak rasa menyesal kerana dia tak mungkin boleh berguna lagi.... Sejak hari itu dia sudah tidak kami hiraukan.... Tersimpan elok di dalam tempat yg sepatutnyer dia ada.... Tetapi satu hari... Kami ambil keputusan utk melihat keadaan dia yg sebenar..... Rupa-rupanyer.... Laaaaaa.... Lense cover yg kaca tu je pecah kekekeke.... Lense satu body masih elok lagi....cuma ada masalah masa nak auto zoom...macam tersekat-sekat skit...ye la kan dah jatuh terhempas...nanti kena pegi servis la kot... Try ambik gambar pun masih cun melecun hasilnyer.... So terasa hepi la skit....lega takyah beli baru... Yg lense cover tu boleh beli kat kedai je menurut abang ipar eynda... Lepas ni kena lebih berhati-hati....betul la bila ada org kata DSLR ni seboleh-bolehnyer dijaga seperti menjaga baby yg kecil... Bukan takat DSLR je kan...semua barang la kena jaga betul-betul hehe....

20 comments:

zlan said...

ok la tu blh guna lagi .mahal tuuuD40.ana pun tak termampu lagi nak beli,,,mmg minat giler model tuu..hehehe tgk dari jauh jer la..kat kedai.

Emilia said...

eynda kita pun guna D40.. best mmg best tapi besar la leceh nak bawak sana sini :)
nasib baik bole guna lagi kan...selamat fuluss haha! :D

-iLLa- said...

yer kak eynda..kena jg nyaa teliti btul..illa sllau mjerit kalo tnpk adam agkt beg diaa..ekekkee..illa pki d60...org kg dok sebut camera gabak...ari tuh ms dlm waranty sllau bwk p serbis..

nona said...

alhamdulillah~~=)

eynda said...

zlan...ye la kalau nak beli lain pun pikir banyak kali...banyak $$$ nak kena keluar :-D

eynda said...

emilia...ha'ah besar kan...eynda tak kisah kalau ikut nak gi shopping pun eynda sanggup galas hehe...tapi jenuh la nak galas handbag lagik...so bawak je yg kecik..kalau acara yg best2 baru bawak D40. Sekarang ni pegi mana pun nampak ramai dah galas DSLR even kat shopping kompleks :-)

eynda said...

iLLa...Adam akak ni kira dah boleh harap la nak pegang2 dslr tu...cuma dah nak jadi kan...nasib baik la masih ok...akak tak pernah bawak gi servis lagi....

eynda said...

Nona...alhamdulillah :-)

sahira said...

eynda pakai D40, illa pakai D60..hb ira tgh survey dslr nih..yg br sekrg D3000..tgh kecek hb la nih..nk suruh die yg minat camera supaya hb rajin2 ambik pic ira..ekekekke..sekrg asyik kena paksa je

::i.e.r.a:: said...

alhamdulillah... tu maknanya jodoh D40 eynda ngan tuannya masih panjang tuh...dia sayang lg kat tuan dia..len kali mesti dia x kasi eynda ckp nak camera baru..
D40 eynda nih merajuk nih, hehheee

eynda said...

Sahira...banyak model DSLR ni...sediakan $$$ jek hehe...ye la hubby eynda pun susah benar nak suruh snapkan gambar....tapi open house hari tu eynda paksa gak dia jadi photographer eynda hihi...

eynda said...

iera...ye la...barang eynda banyak yg merajuk bila eynda cakap pasal yg baru hihi...

-iLLa- said...

kak ira amik laa yg latest..hehe hubby tgh plan nk letgo yg neh..nk amik yg latest..hehehe..

kak eynda adam akak dh besar sgt2 n bole harap..ajar kak dia guna dslr tuhh.nanti pdi senang..ehehee

m@ said...

ha..dh sehat nanti ok lah :)
syg d40..ma ni bile lah dpt merasa pakai.
sekarang ni mmg merata2 dh org angkut dslr ni.student photographic lg slumber.gabak pun gabaklah..hasilnya superb!

shabiela said...

wah, sib dh leh guna.. pjg lg hayat dia.. pasni leh amik gmbo cntik2.. :)

eynda said...

iLLa...memang tengah ajar dia guna kamera...senang nak ambik gambar mama & ayah nanti haha...

eynda said...

Ma...betul..sana sini org sangkut dslr kat leher...akak pulak yg jeles...sebab akak dok bawak yg kecik je hehe..

eynda said...

Shabiela...harap2 dia kuat semangat..jagn la rosak lagi lepas ni..

sahira said...

hb ira siap beli mag camera..tgk D3000 yg terbaru..xkisah la yg mana2 pun asal die rajin nk snap pic ira..jeles tgk hb org lain rajin snap pic cantik2..

eynda said...

Sahira...pujuk la hubby beli...nanti nak ambik gambar baby baru :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails