Saturday, October 10, 2009

Adam's 8th Birthday Party.

Petang tadi buat birthday party utk Adam.
Dah seminggu rancang...alhamdulillah berjalan lancar walau ada dugaan kecil skit tadi...
Invitation card...
Tulisan Adam...
Masa dia menulis ni eynda macam sleepy skit....tak perasan pun dia tak tulis alamat rumah & invite utk apa hehe...so ada yg tak tau itu besday party :-p
Sebahagian dari yg ada atas meja...masa ni sebahagian lagi masih kosong kat atas meja tu hihi...
Adam & kawan-kawan sekondo...ada yg takde dalam gambar ni...
Diaorg ni le teman sepermainan adam petang2....pindah nanti mesti adam rindu diaorg...
Penuh meja!!
Eynda tak memasak ye puan2 & tuan2....
Order je senang...mengkayakan orang lain :-p
Eynda call pizza hut & mcd dlm 1pm...order siap2 pas tu cakap nak makan2 @ 5pm.
Petang tadi hujan...tetiba 4.45pm staff mcd cakap takleh hantar order sebab hujan. Padahal time tu hujan dah stop...mcd tu dekat je...satu seksyen...
Eynda suruh jugak diaorg hantar sebab kesian kat budak2 tu seronok nak makan2 kan...staff tu cakap kalau hujan memang diaorg takkan buat delivery...HELLO...hujan renyai2 je takleh hantar jugak ker?? 10 minit dah sampai kondo ni dgn motor tu tau...isskk...geram eynda tadi...staff tu cakap ok...dia try...
Tepat 5pm order dari pizza hut sampai....haaa...relaks je budak pizza ni hantar pizza....budak mcd banyak peel lak...pizza ni pun satu seksyen dgn kondo eynda jugak....
5.15pm eynda call toll free mcd...komplen order belum sampai...
CS tu cakap ok dia check dgn mcd cawangan tu...nanti dia suruh manager diaorg call...okkk...
Tunggu2 takde call apa pun....
5.30pm eynda call lagi toll free....order masih belum sampai...apa crita???Hujan dah lama stop...pizza hut dah sejuk...budak2 dah komplen kelaparan....
CS tu cakap rider dari mcd tu dah keluar 15 minit tadi...okkkk...
Kesian kat budak2, eynda mulakan dulu la birthday party tu....
Kecewa gak sebab ada satu pinggan kosong atas meja...
Lepas nyanyi happy birthday, acara potong kek baru la ting tonggggg...mcd sampai...
Rider tu macam takut2 dgn eynda tau...dia ingat eynda nak jerkah dia...
Tapi eynda cakap lembutttttt jek...senyum2 lagik...
Nasib kamu baik!!
"Sorry lambat kak...bla bla bla..."
Whatever la....
Betul gak cakap Shariz...kalau dah staff mcd cakap sendiri, hujan2 takde buat delivery, maknanyer kalau hujan seharian, tak buat keje la budak2 rider tu...dah hilang brape banyak customer seharian kalau hujan kan :-p
Yg eynda tak puas hati tu sebab hujan renyai2 je...air hujan setitis pun takleh nak nampak dgn mata kasar....
*sigh*
Tamatkan citer tu.....
Brape orang je ni...dah penuh rumah eynda...
Rumah ni kecik jek....
Pink tetap manjadi pilihanku...topi party pink hokey...sebab pink = barbie kannnn :-D
Orang sibuk makan2...hannah sibuk main...dia makan kek je...
Makan sambil tengok tv...
Birthday party adam takde games...
Lepas makan2 korang pandai2 la pegi main kat playground ke...terjun pool ker...adam dah besar...tak sesuai la nak buat indoor games macam budak kecik...ajar dia cara budak lelaki dewasa lah kan :-p
Kek yg dah tak rupa kek....
Berposing dgn jiran, Shariz ...blogger jugak ni... :-)
Lastly...wajib tengok klip kat bawah ni...
Setiap tahun Hannah akan buat macam ni masa org nyanyi lagu hepi besday kikiki....
video
Sekian.

30 comments:

Umi Ayu said...

happy birthday to Adam...ala, comelnya hannah terjerit2 menangis...

Softtouch [Hanim] said...

rajinnya sis buat party yer..sorang2 plak tu handle..nasib baik xmasak...suka tgk tau party/jamuan yg ade budak2 nie...sejuk jer tgk...hepy birthday adam...

syg sgt hannah ngan abg adam dia yer..cute jer tgk..last2 dia peluk abg dia..agaknya dia nak tiup sama2 ngan abg dia kot.

shabiela said...

cute jer hannah peluk adam.. syg dia ngn abg adam dia.. he he...

kak, mcd mmg cmtu.. sha byk kali kena.. byk alasan.. lambat, kdg2 yg kita order x cukup.. baik pizza lg..

Syikin said...

ha ahh cute jerk hannah peluk adam... nanti hannah besar mesti dia tersenyum sendiri bila tgk klip ni..:)

Lady of Leisure said...

hehheheheh.. serius kiut sangat hannah nih...
sayang betul dia ngana bang adam dia..

sahira said...

hepi besday adam..

mcd mmg camtuh..kalu hujan mmg diorg x nk anta..konon2 menjaga kebajikan staff..takut accident..selalu kena..hujan skit pun dh xmao anta

IxoR@ said...

Happy Birthday Adam....

;D

Shida said...

happy belated birthday utk adam..semoga menjadi anak yang soleh..aaamiiinnnn...

Abrahyn said...

happy birthday adam...may happiness be with you always...muah!!!

sweets said...

eynda nape hannah jerit tu..he..

mamahusna said...

mcd tu mmg gitu...aritu dah terkena...padahal hujan dah benti, buleh dia kata hujan lebat...hujan lebat tuuu sejam tadiii...geram gile...

Topsy-Turvy Mum said...

Happy Birthday Adam...lambat wish hehe..

cute Hannah jerit2 nak tiup lilin sama

feenaz's world said...

hape befday adam....senang kak eynda...anak dah besar...boleh harap....biler nak tambah lagi ...

liana said...

mcd ni mmg fussy skit.. area delivery pon dia berkira taw.. mcm area umahku pizza hut ok je boleh hantar tp mdc taknak hantar.. padahal lokasi restoran area yg sama tu..

kelakar hannah.. ku mencari mana bunyi budak jerit.. rupanya dia kat bawahh tu keke.. terus peluk abang adam dia hehe

::i.e.r.a:: said...

eynda... tomeynyer hannah bila peluk abgnya...sayang hannah pada abg adam...bagus diaorg nih.. :)

eynda said...

Umi Ayu...Hannah memang akan menangis setiap kali sambutan besday...bila dengar org nyanyi lagu tu hehe...

eynda said...

Hanim...ha'ah akak yg plan semua utk party tu. Seperti biasa hubby bagi $$$ je...dia pun keje jumaat tu kan..actually ada stool kat tepi adam utk Hannah berdiri...tapi Hannah memang cam tu...menangis-nangis tak nak berdiri kat situ...bila org nyanyi lagu tu lagi jerit la...sedih kot hehe..

eynda said...

shabiela....pernah kena gak dgn mcd yer...

eynda said...

Syikin...banyak gambar & klip video yg akan buat dioarg ni tergelak bila besar nanti... :-)

eynda said...

Lady...ha'ah la semakin hari semakin sayang hehe...abang adam balik sekolah dia sambut peluk2 dulu :-D

eynda said...

Sahira...company kedekut kot takmo bayar pampasan kalau jadi apa-apa kat pekerja...sanggup hilang customer kan...pelik la..

eynda said...

Ixora...thanks :-)

eynda said...

shida....tq :-)

eynda said...

Aida...thanks :-)

eynda said...

sweets...hannah melalak sebab org nyanyi lagu hepi besday... :-D

eynda said...

mamahusna...eynda pun pernah gak call tengahari, mcd takleh buat delivery gak...alasan tak cukup tukang hantar...haihh...

eynda said...

Rox...tq...dia takmo tiup lilin tu...dia rasa macam abang adam dia nak pi mana ntah...sedih sangat hehe...

eynda said...

feenaz...thanks...tambah?? Hhmmm...no komen hehe...

eynda said...

Liana...banyak songeh kan mcd ni...tak sangka gitu...nasib baik eynda rakam video masa tiup lilin tu...dapat gak tengok perangai hannah hehe...kalau snap gambar je payah nak dapat citer sensasi gitu :-D

eynda said...

iera...ha'ah diaorg makin rapat...alhamdulillah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails