Thursday, October 29, 2009

Nescafe Lover.

Ramai yg dah tahu kan eynda ni peminum kopi yg tegar :-p
Eynda juga adalah nescafe lover!
Koleksi nescafe terkini yg ada kat rumah...cehhh macam koleksi barangan shopping lak :-p
Nescafe Body Partner.
Rendah kalori & rendah lemak...
Bagus jugak sebab ada kacip fatimah & collagen...
Keluaran terbaru nescafe...
Nescafe tarik...siap ada foam lagik...
Ada jugak nescafe neslo & nescafe white coffee tapi eynda belum try...sebab yg dua-dua tu kalori agak tinggi.
Hanya 99 kalori sepeket...lemak pun rendah jugak.
Ni pun dlm koleksi gak...errkkk...botol kosong daaaaa hihiii...dah habis :-p
Heran masih ada botol ni dlm lemari...takpe...kita basuh & simpan serbuk kopi cap kapal api kaw itu....
Tapi eynda hadkan 1 mug sehari je sekarang....
Ada orang takleh minum minuman berkafein kan...ada yg kena migrain nanti...
Ada jugak yg minum minuman berkafein payah nak tido...
Eynda ni dah immune...
Minum banyak mana pun malam mesti ngantuk...tido lena je...
Kekadang saje je minum malam2 sebab nak sangat berjaga tengah malam utk...apalagi...bertenet la kikiki....tapi selalu kalah...mesti tido jugak....
Nak kata eynda addicted tahap kronik tak jugak kot...sebab ada masa eynda tak minum langsung minuman berkafein & boleh hidup macam biasa :-p
Dah pernah buat entry pasal kebaikan kopi ...
Apa-apa pun semua makanan minuman kita ambik secara sederhana...insyaallah takde masalah kan...
Jemput minum nescafe tarik semug ;-)

26 comments:

BULLET said...

bullet xleh la minum tu sume.sakit kepale...migrain la.nanti xleh keje plak.

sweets said...

eynda sweet minum nescafe gold,x kira btl merah atau btl yg eynda tepek tu...dia x ngap kat kepala sweet...he..
lagi la kalu minum kopi biasa,sib la dlm ptg je minum..

Azmiezas said...

Kita sama mcm bullet..migrain..dulu peminat tegar kopi cam Eynda gak la..n sampai tahun lepas dah x boleh dah...tapi kita suka bau kopi...errmmm..harummm...

aNa SuZaNa said...

ana dah berkurun tak minum kopi.. pening kpala wooo,,

Farra Dhelina said...

kita punn sama gak..nnti kene sakit otakkk hihi migrain..

Queen said...

i'm coffee lover too.... all the type la..nescaffe pekebenda..dan satu hari tak dapat nescaffe rasa pelik sangat...huhu

dulu minum nescaffe 3 in 1 ni....2 sachet utk satu mug..hehehe


saya pun dah immune kak...minum nescaffe tak jalan..nak bagi kekal berjaga cuma kopi kampung yang kaw hitam legam tu je yang agak berjalan sikit...takat nescaffe 5 6 gelas..kejap tu tidur gak..hehehehhe


dan misi saya hari ini adalah minum plain water dan tidak kepada nescaffe.

Dilily said...

Yey.... ade jugak pengemar nescafe tegar... saya pun yeh... kalau lama tak dpt tu mcm miss sesuatu kans..... mmm tak sangka nescafe ade yang tarik punyer... harus carik....

Emilia said...

emi pun suka kopi tapi kopi O aje... dulu2 mmg macam addicted jugak, asal pukul 2.30pm aje mesti nak kena kopi...tapi now ni dah kurang sikit, berlebihan pun tak bagus...maklumlah dah tak muda lagi..kekeke...
macam sedap jek yang kacip fatimah tu kan :D

myranaqi said...

myra pun xleh amik nescafe..
hri 2 myra minum nescafe dlm tin trus poning amat...
mmg teruk ar...
lps 2 dh x minum lgi neccafe dlm tin 2...

que_zul said...

sy sgt suka nescafe..kopi lak, kurang suka...
sy pun tk kira la, minum nescafe byk ke, sikit ke, malam mata tetap ngantok..no problem..

liana said...

yeahh ku pon peminum kopi tegar..
1 mug pon jadilah 1 hari.. tu yg buat mood ku jadi ceria sepjg hari ecehh hehehe.. nasib baik hubby pon sama je peminum kopi tegar tp bkn nescaffe.. yg lain takpe.. sakit kepala katanya hmmm

eynda said...

Bullet....jarang dengar org lelaki takleh minum kopi hehe...

eynda said...

Sweets....yg merah tu takde kafein atau kurang kafein ekk...tak pernah try pun..

eynda said...

Azmiezas...bau kopi best kan...cemana ye tetiba je jadi migrain...

eynda said...

Ana...haaa...dah tau kalau ana datang rumah nanti2 akak takleh buatkan kopi la :-D

eynda said...

Farra.....mama akak takleh minum nescafe & milo...migrain...tapi kopi o atau teh ok pulak hehe..

eynda said...

Queen...minum kopi atau seangkatan dgnnyer memang kena minum air masak banyak2...sebab kopi bersifat diuretik...boleh sebabkan dehidration...tapi bagus utk yg ada masalah water retention...akak pun sehari kena minum air masak 2-3 liter.

eynda said...

Lily..ha'ah baru keluar rasanyer nescafe tarik tu...satu geng la kita :-)

eynda said...

Emilia...memang minum banyak2 pun tak bagus kan...

eynda said...

myra....tak sesuai agaknyer dgn body myra...sebab tu pening2...

eynda said...

Liana....eynda & hubby sama naik hehe...semua jenis boleh minum... :-)

Lady of Leisure said...

lady suka teh rooibos.. kalau coffee ni husband lady sangat suka.. satu hari wajib dua kali, satu pagi, satu malam2 skit...
kitorang beli old town white coffee yg perisa n aroma hazelnut tu.. hihi..
bagus betul kak eynda, beli barang tgk kandungan calorie sume tuh, lady main beli jer, tak penah check pun, baru ni beli muesli dah expired, lepas lady nak kene check la..tak leh main taram jer hihi..

yangyuyu said...

diet jusmate 5 melarang sy dr minum kopi..

tanpa memikirkan sebabnya, sy follow je

Softtouch [Hanim] said...

sy mmg suka nescaffe atau minuman yg berkafein nie...tp sejak peknen x dpt minum..takut...tp ade yg kata boleh minum...entahlah sis..xpe lepas ptg kita kasi lepas gian yer...he he he

suhainini said...

eynda-sy suka nescafe gold yg 3 in 1..sy suka la yg nescafe tarik..i must try tu..tq for sharing:)

shabiela said...

kak, leh jd model nescafe ni.. ekekekek....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails