Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

~ Komuniti Eynda's Diary ~

Monday, October 26, 2009

London Weight Management.

*Please Take Note* Please jangan salah faham dgn entry eynda ni ye..eynda citer pengalaman eynda kat slimming center...bukan nak menunjuk pasal wang ringgit...harap diterima dari sudut yg positif....tq. Berderet-deret la entry eynda hari ni...
Sebab sabtu & ahad takde entry langsung...
Nak kurus?? Nakkkkk....
Sebelum puasa dulu eynda saje tergedik-gedik terjah masuk London Weight Management.
Dalam hati nerves gak...sebab dah tahu kalau nak masuk situ $$$ kena banyakkkk dlm poket...
Tapi redah ajer...
Sembang2 skit...pas tu kena buat appointment dgn konsultant utk next visit...
Dapat sesi treatment percuma sebelum register...terpulang la nak register atau tidak kann...
Kena kuat semangat...sebab diaorg pandai psiko!!
Pas tu masuk bulan puasa...masuk raya...lepas raya...
Ntah brape kali dioarg call tanya bila nak datang buat free treatment tuh..
alahai...i takde masa laaa.... i ada plan tu... i ada plan ni...
Macam2 alasan eynda buat...takmo pegi buat treatment tu...sebab malas...
Last2 call terbaru ni eynda mengalah la...ok la konfirmkan aje appointment tu...
Cakap dgn hubby...sebab dia yg nak ngasuh anak2....3 jam!!
Nasib baik la dia setuju...nak bini kurus kan...sangguppp....tengkiu hubby :-D
So last saturday eynda pegi la buat treatment tu...
Mula2 kena jumpa konsultant dulu....check tu check ni...
Dia bagitahu harga!!
Tahu je harga tetiba rasa macam nak pecut lari dari bilik tu hehe...
Mahal nak mampos!!
Dia pun dah siap pesan...
"Kita kat sini takde harga murah-murah arrr...macam itu lain slimming center....sebab kita punya company jamin bla bla bla "
Okkk...dia kasi harga ala-carte yg boleh eynda beli kancil sebijik!!
Pas tu dia kasi lagi satu pekej harga yg boleh eynda beranak ceaser lagi sorang!!
"Errkkk...nanti i call my husband dulu..."
Mula2 hubby menjerit la dlm phone dengar harga macam tu....tapi eynda panggil dia masuk diskus dulu...dengar apa masalah eynda...
Huk huk...kalau dengar korang mesti tau masalah eynda teramat lah kronik...
Tu la tak percaya lagi eynda ni gumuks...
Konsultant tu tak tipu...tak buat citer...memang teramat kronik!
Bila dengar penjelasan konsultant tu, hubby pun agreed...ok laaa...dia support...wahhh!!
Kembang hati gumbira...tapi dlm gumbira pun rasa bersalah tetap ada....banyak $$$ tuuu...
Lepas ni takmo mintak apa-apa dah kat hubby *janji* i lebiu :-D
Petang tu jugak register & sambung buat full treatment...
ala-ala jakun la eynda ni hehe..
Treatmentnyer begini :
Mula-mula ambik berat badan & ketinggian la...eynda perlu kurangkan 15kg hokey!!
1) Buat steambath...katanyer 5-10 minit tapi eynda rasa lama gak...ntah2 20 minit...nak masuk bilik steambath tu eynda dah melatah...mana taknyer...nampak asap wap kepul2 dlm tu...eynda diberi satu tuala basah utk tutup muka...nak bernafas agak susah dlm bilik tu...air masak secawan...mula-mula rasa nak lari keluar...tapi selesai gak sesi tu ...lama2 jadi best...keluar peluh basah macam mandi...
2) Habis steambath masuk 1 bilik, diaorg scrub satu badan...pas tu balut badan eynda dalam hot blanket. Baring atas katil 20 minit. Ada guna infrared. Mula-mula best sebab hangat-hangat badan. Pas tu dah menggelupur macam kena bakar tapi takde la sampai melecur...boleh aje nak tekan button panggil diaorg kalau tak tahan...tapi eynda teruskan jugak...dah le body tido terlentang takleh bergerak dlm blanket tu...lama2 rasa berair je dlm blanket tu..."berlengas" je....habis je guna hot blanket, rehat jap takut2 kita pening kepala....eynda tak pening.....pas tu mandiiii.....rasa fresh!!
3) Masuk lagi satu bilik...owwhh yer..lepas mandi tu timbang lagi berat badan...pas tu ambik ukurlilit badan...kali ni guna mesin pulak....badan eynda disapu dgn ampoule (cecair yg mengaktifkan pemecahan lemak) rasa pedih2 macam cili...then pasang mesin tu...macam alat CTG....letak wayar di titik2 tertentu...lengan...peha....perut...bila on je terus terasa ada sesuatu menyucuk kat badan....lagi tinggi frekuensi lagi kuat benda tu menyucuk...eynda sampai tahap 25 je hari tu...yg ni baring 45 minit...sampai tertido eynda...sungguh selesa...dgn cahaya lampu yg samar2....tapi dlm hati teringat kat anak-anak ler..apa la diaorg buat dgn ayah tu???
4) Selesai guna mesin ukurlilit badan diambil lagi sekali...
suspennnn....suspennnn....
Masuk pulak dlm bilik konsultasi...
Selesai la satu treatment....
Resultnyer...
Eynda kurang berat badan 800gm (maybe water retention) & eynda susut keseluruhan body 5.4cm...ok la tuu...baru sekali buat treatment....
Tapi boleh rasa body kurang menggeleber skit, sebelum treatment & selepas treatment...
Balik rumah kena jaga makan ler...
Konsultant dah cakap..ini antara 2 pihak...
"kalau i susah2 turunkan berat badan you, tapi you tak bekerjasama...tak jadi apa laaa..."
Haaa....dengar tu....kena la dengar sebab bayar mahal-mahal... Pas tu diaorg pesan result jangan tengok kat KG...sila lihat CM yg susut....sebab ada yg berat hanya 40kg tapi perut lagi buncit dari org yg berat 6okg...selulit lagi banyak dari yg berat 60kg...betul kan...
So kena catit apa yg eynda makan seminggu ni...lepas ni baru dapat nasihat dari pakar pemakanan pulak...
Dapat free set ni...scrub..& 2 jenis lotion...tak pakai pun lagi...
Diaorg dah cakap awal2...diaorg tak paksa beli produk2 kat situ melainkan kita sendiri yg nak...
Sebab bila paksa..kita akan jadi malas nak buat treatment ni...ye la kan..sape suka dipaksa-paksa ye tak...
Pas tu diaorg bagi kat eynda kad ni 3 keping...
Free full treatment worth RM300 for new customer..
eynda le yg jadi referrer ;-)
Sape nak angkat tangan....tapi kalau TERjebak jangan salahkan eynda yer hehe...yg betul2 serius je eynda bagi kad ni...
Bagus jugak eynda join LWM ni...nak makan apa pun kena pikir dulu...
Sebab hubby dah banyak melabur utk eynda nih...don't play-play...
Diet?? Workout??
Masih macam biasa....tetap workout walaupun dah join LWM...
Masih ambik jus mate 5 walaupun tak disiplin hihi...
Dan dlm plan nak ambik lagi satu produk...tungguuuuu....
Jadi kurang la eynda makan benda2 tak berfaedah :-p
Ok laaaa...ni je cara eynda nak memanjakan diri...last masuk SPA masa adam umur 3 tahun...
Join LWM ni pun dah macam SPA...bonusnyer kita boleh kurus...insyaallah... LWM sentiasa penuh dgn customer tau...pas tu eynda nampak majoriti adalah melayu...bagusss....atleast ada kemahuan utk jaga body ...cuma kat situ kena keluar $$$ banyak skit la hihi...
Sekian...tunggu citer lagi hari sabtu ni...my 2nd treatment....
** Workout macam nak pengsan tapi body macam tak workout....tak ker frust??? Tapi ku tetap workout jugak....utk kesihatan ;-)

49 comments:

Adrina Adi said...

wah, betul2 nak kurus ni yer (wpun ed tgk sis eynda ni dah slim mcm anak dara) hehehe..

nanti update la result dia.

anyway, kongsi la berapa diorang caj. ke pnc?

Yatts said...

best nyer ada org sponsor nak kuwuskan bdn....huhu....Eynda, share la ngan seme bape kos pakej kuwus tuh....mana tau leh join sekaki.....

Lady of Leisure said...

slim world pun mahai.. apatah lagi LWM ni kan... uwaaaa... banyak gak turun untuk sekali treatment ea.. ni yg lady mula nak terpengaruh ni..

:D
:D
:D

adha said...

huwahhhhhhhhhhh bestnye... apa kan daya.. kita hanya mampu tgok eynda cantik kat LWM.. heheheh

Some1...somewhere...somehow... said...

sis...masa treatment tu semua...masa kena scrub n sapu2 losyen tu bdn kita camne..? tanpa 'seurat benang ke' or berkemban..?

shabiela said...

kak, kalo london tu ader kt kelate, sha org 1st pi tau.. malangnya xdok.. hu hu..

Ray said...

Hadeeehh..Eynda sudah terjebak kerr?Apa jadi tadi bgtau diorang terer saiko takmo terpengaruh???La ni dah join kira memang SAH diorang terer saiko kannn???:))

Apa pun good luck ok...;)..Dah abis ni bolehla join gym plak ikut kita:D

eynda said...

Ed...nanti eynda update progress..

eynda said...

Yatts...eynda tak sure maybe lain jenis problem lain harga...eynda punya ni RM7K++.

eynda said...

Lady...LWM jamin susut 4cm-16cm utk each treatment..

eynda said...

adha...eynda pun sebab hubby nak bayar...kalau eynda sendiri, mimpi la :-p

eynda said...

wyra...dah agak mesti ada yg tanya soklan ni hehe...ada gak benang :-p Org lelaki takde langsung dlm area tu...kecuali yg tunggu wife kat tempat menunggu kat luar tu pun jarang la...baik dioarg keluar window shopping kan...pegi mana pun kena berkemban la...sape yg pegi SPA boleh bayang kan la :-)

eynda said...

shabiela...LWM yg rugi sebab tak bukak cawangan kat sana kan :-)

Dilily said...

Wow, LWM.... pernah jugak antar sms untuk dpt free treatment... tapi tak berani nak pergi... kang pergi sekali dia cakap RM20K... maut gue.... nway... good luck....

eynda said...

Ray...actually masa bersalinkan adam dulu hubby dah janji...bila dah settle hal anak-anak dia akan belanja eynda masuk slimming center hehe...so this is the time la...ayat2 awal eynda tu saje je...sebab selalunyer org dok cakap slimming center memang pandai psiko org kan...memang ada niat nak join pun...tapi kalau harga yg ala carte tu lupakan aje...ku dapat sebijik lagi kete huhu...

eynda said...

Lily...eynda nak pegi tu pun dup dap dup dap tau...memang dapat harga macam yg lily cakap tu...tapi itu kalau ala carte...means bayar setiap kali buat treatment....hubby bayar sekaligus so dah untung dlm RM600-RM800.....

JiEjAh_DeEn said...

7k++ ??
pitammmmmmmmmmmmmmmm ....
kalau eynda kene turun 15kg ,
saya mau kene buang 20kg kot hahaha pitammmmmm lagik :-P

IxoR@ said...

Kalau la ixora pikir 28 kali...pun belum tentu dapat buat ke tidak...mahal....

Ermmm.... body sis maintain je ixora tgk....lagi slim dr kite...

:D

MommyCT said...

hoho...derang wat buat weight gain tak?? I nak gumuksssss!

Lady of Leisure said...

boleh tahan mahai gak reganya.. tapi depa ni ada jaminan kan..dia ikut berat kita gak ke kak? kalau lady ni mau 20kg kot nak kene turun nih..
hihi..

eynda said...

jiejah...jangan la pitam hehe...15kg eynda tu dapat berat macam baru bersalin kat adam duluuuu....50kg :-p

eynda said...

Ixora....kalau pakai baju memang tak nampak problemnyer....memang org semua heran naper la akak nak kurus2 lagi hehe...

eynda said...

Mommyct...nak buat weight gain senang jer....makan steak hari2...lepas makan tu tido terusss...konfirm!! :-D

eynda said...

Lady...company bagi jaminan tapi kalau tak kurus takde ganti $$$ la...hubby dok tanya kalau tak kurus jugak boleh saman ke hehe...diaorg lagi pandai...mesti argue balik apa yg kita makan kan...ikut berat & ketinggian kita...mula2 dia tanya brape berat badan yg akak nak...kat situ tulis yg ideal utk akak max is 57kg...of coz la nak yg paling minimun hehe...(hari tu dah cecah 57kg dah...naper la naik balik)

myranaqi said...

nape akak x cube je jus mate 5 2 akak..
sbb ramai ckp jus mate 5 2 pun berkesan kn...

eynda said...

myra...memang akak sedang guna...ambik waktu malam je ganti dinner....kira ni nak try buat all out la...semua nak cuba kekekek...

liana said...

wahh beruntung badan hehehe.. takpe utk kepuasan diri sendiri.. hubby eynda nak tgk wife dia ctk luar dn dalam..

ku tunggu gak bila hby nak suh masuk slimming centre tp nan ado heheh.. problem besar ku skang perut dgn punggung.. yelah org yg dah beranak ni tu jelah standard problemnya heheh

eynda said...

liana...yer betul...utk kepuasan sendiri...hubby tengok pun senang hati kekekek...selain nak kurus, treatment ni jugak utk kulit...dioarg kata nanti kulit lagi glowing sebab steambath & scrubbing tu...pas tu kalau dah stop nyusu ni yg aset tu diaorg perbaiki jugak...kononnyer la...kita lihat nanti ye...memang pun..eynda punya problem sama....perut...lower abdominal...peha...punggong...& lengan pun besaarrr...:-p

Just Call Me Bitt said...

masa bitt pegi trial dulu pon harga dikasi nak dekat rm10k...tapi sayangnya mengandung ismeth...hahhaaha...skang nak kurus hubby tanya "nak 3rd baby tak??? yak pon dia tanya cenggini : nak baby gurl tak???? hahahahhaha memang tak bleh bla...tapi gud la kak bayo mahal baru ade hati nak jaga makan...hehe...update erk

mimie hamdan said...

eynda..... nak voucher tue leh... hahahaha... teruknya tommy nie... hahaha... haritue hb tetiba jer tanya tommy... LWM nie mahal tak? huhuhu... nampak sgt tommy nie mmg gumuks kan... sedih giler... terus tommy ckp.. tkda 10k, jgn citer arrr... nganga mulut dia... hahahahah... klu eynda sudi bagi, tommy sudi terima.. hehehe...

eynda said...

Bitt....dapat baby girl dulu baru masuk slimming center ;-)

eynda said...

Tommy...betul ke nak?? Sabtu petang ni eynda ada kat sana...appointment 3pm...kalau nak jumpa boleh ..nanti bagitahu eynda yer...diaorg check body kita dulu...baru nego harga...tak jadi ambik pun takpe...

Ayu said...

best nya kak eynda...tkpe, bila kuar duit ni kita lg bermotivasi utk kurus kn..ayu teringin nk amik treatment muka kat adik beradik LWM ni yg new york skin tu tp takut byk rm lak kena terbang..huhu

Emma Maria said...

taknak tanya full price..takut heart attack..haha..just nak cakap, tak sabar nak tgk progress eynda nnti..sure lean dan cantik!

maria tahu sgt ..bila kita ni full dress mmg la nampak ok ok kan...bila naked depan cermin ya Allah..terkujat kujat kan...ada bajet apa salahnya..nak isteri cantik melabur lah kan..padan dah ngan keadaan ekonomi eynda tu ;-)

mana tahu suatu hari nnti maria mampu gak...manalah tahu kannnn..heheh..cakap2 kan satu doa ;-)

Emma Maria said...

nampaknya tak beranak dah la eynda ye...cukup sepasang tu, kang rugi plak lean2 naik balik lemaks nyaa..kalau maria pun dah cun cun tayah beranak dah...kwang kwang ;-)

Ashikin said...

hamboi2! kak eynda, make sure buat btol2 tau. kalo tak duit hangus je kan...

pasni akak pos la pic akak slim.. besnye. dah la hubby nk byr, nk plak babysit.

Alida Ali said...

Srnknya dpt g LWM tuk kuruskan badan...kalau saya mampu pun tingin gak...tp berangan je la kot....ni nak kurus diet sendiri punya la ssh nak trn.....

que_zul said...

mahal nyer eynda..alahai, telan ayaq liur jerk la...
kalao badan mcm sy ni, mau berpuluh ribu gaknyer..semua lemak tepu gitu.....
eynda wat rawatan apa?..tgk kat tv3 tu, ada yg lavender la, kopi la, mcm2 teratmnt ada?..

KV said...

tapi eynda nampak kurus jer. Kalo kv ni ntah berap kg dan cm nak kena buang. Huhu

Nana said...

wahhh..nana dah agak dah agak pi slimming center bile bace kat fesbuk ari tu...hehehe. untungnya dapat pi sana, ade org sponsor...best2.

ari tu after deliver irfan ade gak pi survey kat LWM. tapi survey je lah, pastu mmg die keep calling. last sekali nana cakap tanak pi jek. sebab ongkosnyer tak ready :(

then, nana ade pi trial session kat Slimming Sanctuary. Tapi tak amik pakej pon, masa tu BA die cakap nana kene turun 9kg lagik. tp, nana rase LWM lagik best la. ingat nnt nak jugak pi LWM nih.

nway gud luck akak. pasni akak mesti cun melecun. ade nnt "barbie" tu org ingat adik..hehhe.

Mama Safiyyah said...

bestnye ada yg sanggup sponsor.....kita sekarang under program TRA Nuskin jek.....tu pun kakak yg sponsor hehehe

sheila said...

kalo ada duit sume bisa diatur..
kite yg xde duit ni..sebut 100 je dah menggelupur

mimie hamdan said...

alamak.. sabtu nie yer... ahad ada order cupcakes la plak... huhuhu...

Mama Azlina said...

hebat..hebat...tahap mencuba eynda sungguh tinggi...congrats..semoga dpt capai weight yg diidam-idamkan tue..mama nie...diet gak..tapi ibarat cam naik keretapi...slow sikit..hehehhe

Anonymous said...

hi eynda..
lama sha tak tepek komen kat sini..
dh seminggu sha tak dpt on9 sbb LAN rosak..huhuhuu..

tetiba baca psl eynda masukm LWM..
terkujat sat..hehhhe
RM7++k ??
mahai nyer..
daku rasa nk ting tong jap..nmpk bintang jer ni..hehhehe

kompem tak mampu..


soklan cepu emas..
eynda mmg tak pregnant lg la ye lps hannah ni??


~ashsha~

szn shaza said...

eynda,

salam... i berminat dengan cara u menjaga kecantikan dan tubuh u... tahniah! u memang cantik dan sweet sangat... no wonder hubby u nak u kurus sanggup keluarkan duitkan... alangkah bagusnya kalau i dpt gitu... but den, i kena kuarkan duit sendiri...
anyway... u, leh i tanya berapa berat dan ketinggian u... mm... selepas dan sbelum di LWM... dan seperkara lagi... berapa payment tu?..

Miss Wai said...

salam, akak, bagitahu la harga sebenar..nak jugak tahuuu :) tq

http://wawaiyus.blogspot.com/

NooR hEkmAt HasHiM said...

salam kenalan..

u dah berjaya turunkan berat badan ke dengan LWM ni?

khirthanaa khirthu said...

hye, LWM effective tak? i baru join...sebelum labur duit nak tau juga...boleh cerite sikit? thnk u

Related Posts with Thumbnails