Thursday, October 15, 2009

JusMate5......

Petang tadi eynda buat hotpants workout lagi 50 minit....pas tu sambung kayuh elliptical 20 minit.
Nasib baik la Hannah tak merengek....tapi dia demam la hari ni...buat sementara ni bagi ubat yg ada dlm fridge...esok kalau demam jugak kena bawak gi klinik la...
Lepas workout eynda minum jus ni...dah teringin sangat nak beli kann... ada depan mata takkan nak letak dlm muzium je...kena la guna....hihi...actually beli last week...dah rasa sepeket...ni baru nak minum betul2....betul ka?? Takut hangat2 tu jek :-D
Mula-mula rasa kenyang...pas tu mula la selongkar fridge...cari cakes :-p
Lepas ni dah minum berpeket-peket ok kot...boleh kontrol nafsu nak makan yg melampau nih...
Macam-macam la...hari tu beli herbalife....makan separuh jalan je...ni jusmate5 pulak...tapi takpe la sebab dah start workout...semua yg eynda gatal tangan nak beli ni hanya sebagai supplement yg membantu...kena ingat gitu le sebab dah beli banyak ni..sekali beli 3 kotak kekekek...

33 comments:

Lady of Leisure said...

nak beli jugakkkkkkk... hehehe..
akak satu kotak tu berapa ringgi ek? ada berapa peket?
lady sangat2 berminat ni..hehe

eynda said...

Nak jugakkk?? Sekotak RM200 ada 20 peket. Tapi kalau beli 3 kotak RM450, jatuh sekotak RM150. Untung RM50 utk setiap kotak ;-) Pas tu automatik jadi ahli tau...kalau nak betul2 nanti kita sembang kat ym :-)

alamaktuan / meabadi said...

kak.....sedara ME ade minum ni..turun 10kg dalam sebulan...dia ckp perut dia dah flar..pinggul dah kurang....dia dah kurus...tp babg lebihan lemak tu kan??? dia ckp mmg bagus...uwaaaa

Nana said...

nana ade sekotak lagi tak start2 lagi minum...hehhe.sebab asyik makan je. beli 2 kotak ari tu before preggy. tak tau pulak nak terpregnant :P
tapi before pregnant tu mmg jadik la. seminggu nana turun 2kg. la ni tak tau la tak cuba lagik. nnt nana try :)

sebenarnye wpun ade lagi JDM ni nana dah terpengaruh ngan Herba life...hahahha. tp sabar jek dulu

bspotgurl said...

eynda, I nampak u ni dah kurus, pesal nak kuruskan lagi ke cemane? Tapikan pasal jus mate 5 ni okay ke?

MommyCT said...

Eynda jgn kurus sangat tau..kang jadik cam I ni hah..takmau nye gemuk.

ratna said...

kak eynda.. wahh sama betul misi kita berdua nak kuruskan badan. saya pun hari tu 1st day minum Jusmate 5 ni.. mmg rasa lapar. kebulur yg amat. tp bila dah 2nd day.. kita bukan rasa tak lapar..tp terlupa nak mkn.. serius.. mcm kita leka jer.. tak teringat nak mkn.. lebih kurang gitu la.. tp saya still amik gak sampingan sikit2 mcm biskut takut tetiba rasa kebulur pulak. tp tak byk.. setakat 2-4 bijik kuih raya jer gitu. ni pulak.. rasa lapar.. tp nafsu utk mkn kenyang2 tu tak der la.. good luck for both of us!!

Emilia said...

i nak workout pun asyik tertangguh2, last week dah selongkar CD2 aerobick dgn yoga kat rumah tapi tak tau nak startnye bile...huhu..
i pun pernah beli herbalife tapi separuh jalan je minumnye....jus mate 5 belum cuba lagi...nanti eynda bagi review banyak sikit ok? :)

eynda said...

Me...10kg?? Itu sudah bagus...10kg masih ok dgn akak hehe...cuba je la mana tau menjadi kan... :-)

eynda said...

Nana...akak pulak dah ada herbalife tapi teringin JDM ni....JDM ni lebih simple pada pendapat akak la...

mama-iris said...

mahal.....hahahah....nurul mmg berkire sket bab2 duit neh...haha...padahal nak turunkan about 7kg...banyak tu....

eynda said...

bspotgurl...org memang selalu cakap macam tu...nampak macam dah ok...tapi yg sebenarnyer banyak lemak tersembunyi di sebalik baju ni tau... :-p

eynda said...

MommyCT...bertuah la kalau dapat body yg susah naik berat badan....eynda ni jenis cepat naik berat la...kalau tak diet & workout, makan banyak 2-3 hari pun dah naik berkilo-kilo....

eynda said...

Ratna...jom together-gether kita berJDM hehe...akak tak sabar nak rasa tak hirau kat makanan tuh...tapi akak pun tetap ambik makanan gak macam biasa 5 kali sehari kalau boleh...sebab tak mau metabolisme jadi slow kalau tak makan apa....lagipun akak workout kan...memang akan lapar la lepas workout hihi...

eynda said...

Emilia...nak start tu yg payah kan...bila dah start ok je nanti....eynda akan update selalu pasal JDM ni kat blog...try habiskan 3 kotak ni & tengok resultnyer :-)

eynda said...

Nurul...mahal la skit...herbalife lagi mahal kot :-p Tak makan semua ni pun takpe....exercise & jaga makan...dah cukup...tapi eynda ni je gatal nak try macam2....sebab geram pun ada...bayangkan diet & workout giler2 dlm masa 6 bulan sebelum ni cuma turun 3kg je...hhmm...tu yg nak try macam2 tu...kasi aktif dalaman ni :-p

Chik Na said...

Chik Na pun minum tu jugak .. start sebelum puasa, dah turun 5kg, tu pun kadang minum kadang tak... Chik Na ni jenis yg tak ikut arahan kekekek..Tapi yang pasti pants dan kain semua dah longgar :D

zlan said...

hehehe my wife pun baru jer try benda ni..just mate5 ni.malam jer ngadu lapor...hehehe macam mana nak kurus...pompuan..3x.heheehh

zarin said...

nanti jangan lupa bg review lebih sikit ye! i teringin nk suh my hubby try..i nak suh dia kurus sikit hahaha...:D

Ella said...

Eynda..
nk kurus camna lg ni?
badan eynda dh ok je kita tgk..
dahler eynda rajin workout, pastu makan suplement lg..

i skrg tgh membina badan..
mmg tak fikir langsung psl diet2 ni..

eynda said...

Chik Na...bestnya!!! Tahniah 5kg banyak tuuuu...kalau eynda dapat turun 5kg tu dah puas hati :-D

eynda said...

zlan....betul la rasa lapar je hehe...awal2 ambik memang gitu kot...hubby eynda pun selalu usik...eynda selalu makan lebih dari dia :-p

eynda said...

Zarin..insyaallah eynda citer kalau ada perubahan :-)

eynda said...

Ella...eynda pernah duduk kat 50kg lepas bersalinkan adam tau....sekarang ni dah terlebih 8-10kg nih...kalau boleh nak dapat berat macam dulu...55kg pun dah ok....ella takpe...membina badan bersebab hehe....

Softtouch [Hanim] said...

SY gud luck kak eynda..sy igt nk cube nnti lepas bersalin...hu hu hu

m@ said...

kak..ma dh pernah amik jus ni..lame dh dulu..tp lepas stop bdn ma naik..:( maybe tak maintain kut lah..x workout pulak.

eynda said...

Hanim...tq...relaks dulu sekarang kan...nanti boleh la try guna :-)

m@ said...

ha..ingt lg dlu beli herbalife,,sampai sekarang x habis2 minum...:-p
xcited beli bkn main..sekerat jln je.

eynda said...

Ma...biasa la tu...kalau workout & diet, pas tu stop pun akan naik jugak walau tak ambik apa-apa produk hihi...contohnyer akak la :-D

eynda said...

Ma...sama la kita pasal herbalife tu hihi...macam malas skit sebab kena guna banyak benda...JDM ni sepeket je sekali guna :-)

sab said...

kak..nnt brth la perkembangan mkn JDM ni erk..saya pun penah try yg trial pack dia..5 peket..ok la turun 3kg
tp pastu beli lg 10 peket cam tak de kesan lak
nape erk..huhu

shabiela said...

Kak, sha igt nk try gak la.. tgk akak try, nak gak.. he he..

Mama Azlina said...

eynda: JDM nie sedap tak? apa rasanya?herbalfe mama dah rasa dulu dah...bagusla..cuma byk rencahnya..itula..ini la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails