Thursday, October 15, 2009

Brape Lama Mau Tunggu???

Nak buat pagi...tunggu petang...ehh petang tak sempat..esok pagi la...
Hari-hari macam tu...sampai bila pun tak tau...
Last2 petang semalam paksa gak diri workout :-p
Last eynda workout minggu pertama puasa....bangun 3am kayuh elliptical....
Masa tu nak start batuk2....3 minggu eynda batuk teruk sampai keluar darah masa buang kahak...so takde workout....diet of coz la ke lautan pasifik terusss....
Petang semalam macam kena pukau eynda sarung kasut workout, pasang cd hotpants workout 50 minit.... fuhh berpeluh giler....lepas tu rasa bertenaga je....rasa seronok sebab dah lama tak workout kan... nak target 55kg nih...berat sekarang macam takut nak tengok hihi....tak naik penimbang pun...ngeriii....
Cuma bab makan eynda masih takleh kontrol balik...sebab sekarang tengah "bercuti" kannnnn....tengah mengidam makanan yg manis2...aduuhhh...kejap2 cake coklat...kejap2 cupcakes (ada hati nak order cupcakes lagi nih)...harap2 stop la perangai buruk ni lepas habis period....
Yang Hannah pulak haruuu betul...lepas 30 minit eynda workout dia dah melalak...."mamaaaa...habih daahhhh....habih daaahhh...." dok ulang yg tu la sampai terbaring-baring.....eynda malas nak layan...kalau eynda stop, stop terus la workout....tak dapat hasil, tak puas hati...terpaksa la pujuk dia sambil gelek-gelek, goyang-goyang, lompat-lompat tu kannnn....haaiihhh...dugaan betul....naper la hannah ni...nampak sangat la eynda lama tak workout kan...sebab dulu Hannah relaks je...dia pun join lompat2 gak...lama-lama nanti dia biasa balik la agaknyer....isskkk....mama depan mata je...takyah la merengek..... :-D
Ruang tamu dah luas macam ni....harus la eynda guna peluang utk workout depan tu kannn...
Jap lagi pun nak goyang2 badan....dancing2....keluar peluh...syiokkk tau ;-)

15 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

Eynda dah start workout...syabasss!!

yeahh..makan jgn sekat sgt..rugi taww..hehe

nona said...

heee...kak eynda goyang jgn xgoyang!

Mr PenyuBiru said...

biasanya nak start tu yg payah.tapi bila dah mula buat, lepas tu jadik biasalah. teruskan yer..

ratna said...

sama2 la kita menjalankan misi mengurangkan berat badan. PERANGGGGGGG..!!!!

Willie said...

Wah...ruang dah luas tu boleh lah goleng goleng kat lantai.

Lady of Leisure said...

wah syoknya dapat workout..
lady nak workout susah skit..melainkan pakai elliptical tu la.. sbb kalau workout kat tengah2 ruang tamu, arri n molly mesti hairan..kenapa dengan mommy dorand ni, lagi satu dorang suka datang dari belakang senyap2, takut terpijak.. hehehe..

shabiela said...

Wah, bestnya dh start workout.. sha x tau bila leh wat.. anak sedara hb dok smpai bln 6.. malunya nk workout.. dia lak ader umah sokmo.. aiyarkkk...

zarin said...

bagus la eynda nih...rajin workout...
keep up the good work:)

neezareef said...

sy brani skit naik penimbang...pstu tgk seb baik maintain..kekekek...wpn rasa mkn x control time raya..cuma x workout mmg rasa cam lesu skit arr kan..best nye enyda...isk..nk workout gak lah..

Mia-Ina said...

hehe..mia ni pun same kak\


mula2 workout...lama2 lps raya dok tunggu2 x workout

next week akn mula workout juga

tahniah kak dh bermula

::i.e.r.a:: said...

eynda,, iera pun sama asyik dok tagak jer bila nak excersice nih.. bila p gym asyik dok ikut class yg dlm studio jer.. yogalah, belly dancinglah.. yg machine punya mcm malas jer lepas raya nih..tp dah janji dah habis syawal (next week) mesti nak disiplin balik mcm sblm raya.. x leh jadi nih kan.. :)
workout tau eynda.. :)

paulinevoon said...

bagus2.. keep it up eyn :)

Ayu said...

Alhamdulillah, teruskan sis...jgn sparuh jln tau..:-)

Chik Na said...

Baca citer Eynda dah start buat workout, nampak gaya nak kena g FF balik nih, sejak sebelum puasa lagi dah cuti

Azmiezas said...

he..he..macam same jer..ngan kita..selalu workout kat depan tv..sambil workout..boleh tengok tv sekali kan???...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails