Saturday, October 24, 2009

Hadiah Dari London.

Hari tu sampai je rumah MIL nampak MIL tengah agih-agihkan benda2 nih...
Adik ipar eynda balik bercuti dari study kat London...beli buah tangan utk MIL & biras-birasnyer yg tersayang ni hihi...terima kasih daun keladi....balik Malaysia nanti bawak buah tangan lagi :-D
Eynda ni tak reti bab-bab pinggan mangkuk...takde koleksi tertentu pun...
Ok la dah dapat benda2 ni boleh guna bila masuk rumah baru nanti...
Biras eynda yg arif pasal pinggan mangkuk cakap kat Malaysia benda2 ni mahal...eynda tak tahu pun :-)
Adik ipar beli murah je tapi dah lupa la harga brape sebab dia pegi ke kilang terus...nak pegi lagi ke?? Nak pesan suruh beli lagi la :-p
Sekarang kat rumah pakai pinggan mangkuk cawan gelas caca merba je...tak sabar nak masuk rumah baru sebab nak beli pinggan mangkuk yg serba putih...suci & murni ahaksss....
Tak tau la pasai apa lately mata ni tertarik dgn kaler putih...kalau nak beli kete baru pun nak kaler putih...(savvy jangan kecik hati naaaa....)

13 comments:

Adrina Adi said...

sama la mcm ed. kurang arif bab2 pinggan mangkuk ni. tp ingat masa ayah ed pergi london dulu, ramai pesan suruh beli queen anne ke apa. quite famous la dulu.

skrg tak dah kot..

eynda said...

Ed...queen anne la tu...eynda baru tau je pasal brand ni...kalau org tak belikan sampai bila pun tak tau agaknyer...malu jek :-p

MommyCT said...

queen anne cantik2..suka.

Mama Azlina said...

wah cantik la bekas tue...mahal tue..
den tak mampu nak beli..mahal sgt..

Chik Na said...

wah..best la eynda dapat hadiah mahal dari adik ipar tersayang...

Lady of Leisure said...

betul kak eynda... beli kat obesi untung, menda tu kalau kat sini mahal..
sama kisahnya ngan swiss knife.. kalau pi swiss mesti nak beli swiss knife.. tajam ya rabbi...

Just Call Me Bitt said...

is it queen anne? bitt pon tak tau sgt brand ni pasal dah terjebak dengan buat hamper tahun lepas tu baru kenal ;) sini kalo tempat letak tisu tu jek satu dah rm150 tak silap...lucky u ;)

eynda said...

Mommyct...cantik kan...eynda macam jakun je dapat benda tu :-p

eynda said...

Mama...kalau kat malaysia ni rasanyer eynda pun tak beli kot...mahal...

eynda said...

Chik Na...adik ipar eynda tu memang baik hati :-)

eynda said...

Lady...ha'ah kan...akak pun kalau adik ipar or anak SIL nak balik Malaysia mesti pesan barangan kat sana...cuma kali ni tak pesan apa-apa...dia pulak yg hadiahkan..

eynda said...

Bitt...ha'ah queen anne...yg bekas letak tisu tu adik ipar hadiah kat sedara mara yg datang kenduri tahlil hari tu...sini RM150?? Mak oiii...mahalnyer...

ME said...

.. my queen anne dah more than 15 years still okay.. tapi cerewet sket nak jaga .. stgh org just buat display set ..but me mmg pakai kalau function.
If you plan nak beli set bagus .. ask him to buy Royal Albert .. berbaloi2 kalau beli kat sana esp kalau ada factory outlet sale .. untuk daily I prefer Corelle (mesra kanak2-jatuh sikit2 tu tak pecah tapi jgn hempas lak).. pun murah kat sana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails