Wednesday, October 28, 2009

Cara Buat Sticky Entry.

Ni cara eynda la...paling mudah utk buat sticky entry...
Cara lain eynda tak tawuuuuu....
Mula-mula buat entry cam biasa....
Dah save entry tu, pegi kat post options di sebelah kiri bawah sekali...
Seperti dalam gambar di bawah...
Klik Post Options tu...
Nanti akan nampak Post date and time di sebelah kanan....
Tukar aje date tu ke masa akan datang...
Contoh entry today 10/28/09...
Korang tukar tahun tu ke zaman kete boleh terbang nanti ker....hehe...
Letak aje kat tahun tu 20 (tahun 2020)
Pas tu publish post...
Entry itu akan tetap berada di atas selagi tak cecah tahun 2020 ;-)
Selamat mencuba....

6 comments:

BULLET said...

kak, kalau nak post ke zaman hang tuah leh x? ingt nak kem salam kat dia

eynda said...

Bullet..hehe...nanti akak buat kajian dulu ek...

ana said...

eynda.....baru hari ni sempat masuk baca sungguh blog eynda....

so excited dengan mcm2 citer dalam blog eynda....so hari ni tak buat keje apa sepetang...tgk blog aja...eheh

esok outstation lagi....cemuih oooo..

bye eynda....

eynda said...

Neisya...amboi sibuk nooooo....thanks sempat jugak masuk blog eynda :-)

Mimie Hamdan said...

waaa... tk jadi plak... dia letak kat situ scheduled....

Abrahyn said...

oooo cenggitu, tapi nape i buat tak menjadik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails