Wednesday, October 28, 2009

99 Hari Tanpa Nasi.

~ googled ~
Perbualan last night dgn hubby....
eynda : Rasa-rasa boleh ke saya tak makan nasi 99 hari??
hubby : bolehhh...nak seribu daya...
eynda : tak le...nanti raya haji haaa...melopong tengok orang makan nasi sedap2....
hubby : terpulang kat awak la...
eynda : hhmm..boleh kot...makan je la lauk dgn roti *alamak*....nasi je takleh makan...bukan semua benda takleh makan kann...99 hari je....
hubby: hhmm...tau punnn....
*bila baca balik macam hubbyku malas nak layan jek haha*
So dgn itu eynda ambik keputusan utk meneruskan cabaran 99 hari tanpa nasi yg dianjurkan oleh ZEL .
Hari tu baca je entry dia pasal cabaran tu kemain lagi...amboi....cepat je jawab nak joinnnn...
Lepas tu dah kecut perut...
Sebab tak yakin boleh bertahan tanpa nasi....
Eynda diet cemana pun weekend tetap ambik nasi...tapi kalau terima cabaran ni 99 hari tanpa nasi walau sebutir!!
Ok la eynda try jugak la...
Harap-harap eynda tak TERlupa pas tu TERsuap nasi anak dlm mulut hehe....
Kalau eynda makan gak nasi eynda janji akan letak gambar nasi tu kat blog ni supaya satu dunia tahu eynda telah melanggar perjanjian 99 hari tu huhu...
Nanti nak check cemana setting kamera tu nak letak date kat gambar :-p
Kenapa eynda join??
Pertama sebab padan muka tergedik-gedik nak join tanpa berpikir dulu....
Kedua...bila dah waras baru boleh dapat motif sebenar eynda join...semua dah tau kan eynda bertungkus-lumus nak turunkan berat badan....walau ada yg cakap eynda dah kurusss....eynda belum kurus yer...kalau berat eynda 50kg baru boleh eynda ngaku eynda dah kurus....kalau bukan berat turun banyak pun eynda nak ukurlilit eynda mengecik dgn jayanyer.....kes ni hanya orang2 tertentu je paham hehe....
Kejap je 99 hari tu *ye ker*
Lepas tu boleh makan nasi balik...
So...update seterusnyer tunggu 1st November 2009 ;-)

30 comments:

myranaqi said...

wah2 akak bleh ke 99hri tnpa ns ni..
gud luck akak..
myra pun nk cbe ar seminggu tnpa ns..
hha bleh ke tdk...nasi 2 dh jd menu utama utk myra dh...

eynda said...

Kita lihat nanti hehe...setakat ini dari hari isnin, baru sekali makan nasi...lunch semalam :-D

Lady of Leisure said...

all the best untuk kak eynda..
akak mesti boleh... sbb lady tgk dalam diet2 ni akak sangat konsisten dari segi pemakanan n workout..
lady baru je lepas makan nasi ni.. hihi..

sweets said...

bole ke eynda?lama tu..mmg bole mkn benda lain..tapi bg sweet x sama ngan nasi,sweet pun mkn nasi x bnyk sekali sehari tu mesti...
gud luck ye...

eynda said...

Lady...akak tak kuat semangat sebenarnyer...nampak je macam relaks buat semua tu tapi kekadang rasa nak nangis pun ada hehe...kalau dibiarkan layan selera ni...jenuh cari baju size XXL la lepas ni hihi...

eynda said...

Sweets...eynda cuba...takpe hubby support kat rumah so rasa konfiden skit....

illa said...

hai kak..99 hari tanpa nasi!! xper2..sy sokong akak k..kalu sy jgn harap tu ler semakin tembam..haha..yakin boleh kak!!

Mrs. Zuki said...

Salam Eynda...Salam perkenalan...Eynda mesti boleh punye...saya dah buat..mmg dapat kurus kalau tak makan nasik..pegang pada prinsip..tak rugi tak makan nasik,tapi kalau tak makan lauk yg rugi..;)

monreo said...

haha eynda sahut gak cabaran yer.. ku tak berani lak.. tp skang ni pun jarang amik nasi.. kalau hby takder lg tak mkn nasi.. masak utk aqil jer.. ku lebih suka mkn mee/mihun

Nana said...

kak eynda confirm boleh!!! gud luck ok, kalau pi slimming programme biase dorang akan advise jgn amik nasi/ famili mee besar2. mihun takpe. so, akak replace nasi ngan mihun :D

sisdee said...

wah sgt gigih..i tak makan nasi masa pose tat day lemah lutut..kena makan gak wpun scubit hahahah (ni alasan org gemuk)kikiki

good luck dear!! :D

Emilia said...

go eynda go! i x bole ler tak makan nasi sehari nanti pening kepala..dah cuba dah...huhu...

zarin said...

kagum ngan eynda...good luck ye!
i boleh ler kalau 2-3 hari tanpa nasi tp benda lain akan i makan dengan jayanya..so serupa mkn nasi jugakla hahaha :)

apa2 pun all the best ok!

ArELeEz said...

nak kurus gak.. hu3..

Faizah_Haris said...

insyaallah bolehhh.....hehehe pegang pd kata2..'nak seribu daya'....hehe

shabiela said...

sha x berani.. wajib mkn 1 kali sehari.. dh try x mkn ns, tp tetap x boleh, cmner nk kurus ni.. hu hu..

Softtouch [Hanim] said...

kak eynda boleh punya..ala sis stakat nasi jer..:)

kalu raye aji mkn nasi impit / roti..tp nasi impit tu karegori nasi kan...ape2 pun gud luck

Aida Narina said...

hye darling :) it was a great idea act. sebab tak nak makan nasi, i tak beli beras so nak tak nak, i need to eat other types of carbo to eat. a friend of mine who is studying medicine said that potatoes are good for dieting - lupa kenapa. u go girl! :)

eynda said...

illa...thanks...ye yakin boleh :-)

eynda said...

Mrs.Zuki...Salam perkenalan...thanks sebab bagi semangat kat eynda...kalau org lain boleh kenapa eynda tak boleh kan.. :-)

eynda said...

Monreo...ni mama aqil ker...awat nick lain hehe...awak dah kurus....takpe tak diet pun :-D

eynda said...

Nana...tq...kat LWM diaorg bagi ambik nasi tapi sikit je la...tapi nanti2 la akak makan hehe....puasa nasi dulu :-p

eynda said...

sisdee....eynda dulu2 memang macam tu...hidup tak tentu arah kalau tak makan nasi...lepas2 tu dah ok skit...cuma sekarang ni takut datang mood GIAN/NGIDAM nasi la...jenuh eynda....kita cuba dulu :-)

eynda said...

Emilia....eynda pernah tak makan nasi & jadi marah2...moody...pas tu eynda perasan kena ambik gak karbo jenis lain...baru mood ok...so takde nasi pun boleh dah :-)

eynda said...

Zarin...haha...eynda pun cam tu gak la...tak makan nasi tapi benda lain makan lagi teruk dari ambik nasi....cuma sekarang nak waraskan diri skit :-p

eynda said...

Areleez...dah kurus dah tu :-)

eynda said...

Faizah....ha'ah mendalam kata-kata hubby tu :-p

eynda said...

Shabiela....takpe jangan paksa diri :-)

eynda said...

Hanim...nasi impit tu nasi gak hehe...takpe..akak makan lauk cicah roti je la....uwaaaa....

eynda said...

Hai aida narina....thanks yer...ikutkan hati tak nak beli beras gak tapi nanti hubby & anak2 cari nasik kikiki....so eynda la kena kuat semangat kan...insyaallah boleh..just gantikan dgn karbo lain...potato pun ok :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails