Friday, September 4, 2009

Ubat-ubatan......

Lepas buat entry pagi tadi eynda bersiap-siap utk ke klinik.
Nasib baik la klinik yg kami pegi ni jarang ada pesakit....eynda pegi tadi terus boleh jumpa doktor.
Dapat 5 ubat....utk batuk...sakit tekak....selsema...demam....antibiotik.....
Bila cek suhu badan tak demam punnnnn....tapi citer jugak la kat doktor apa yg eynda alami semalam.
Kejap lagi nak makan ubat....batuk memang lambat nak hilang....rasa seram sejuk tu kalau cuaca sejuk je...selsema pun takde hingus tapi kalau cuaca sejuk, hidung macam tersumbat...haiii...dugaan betul...
Doktor kata ubat2 dia akan bagi eynda mengantuk...so better eynda settle keje2 dulu baru eynda makan ubat2 tu....
Hari ni tak buat keje rumah langsung siang tadi....semak betul rumah....asyik baring2 je...nasib baik Hannah pandai bawak diri.....kekadang je dia datang kat eynda nak gesel2 badan...eynda cakap jangan dekat dgn mama...mama batuk....
Hannah mesti cakap....mama...makan ubat...
Hehe...
Nasib baik hubby berbuka dgn kawan2 dia hari ni...actually dia takmo pegi sebab semalam dah berbuka kat luar....tapi eynda pun today tak larat masak....nak beli kat restoran pun malas....eynda nak order kat cafe je....better dia berbuka dgn kawan-kawan....boleh dia makan sedap skit kan :-)
Ok la...takde apa nak citer lagi....harap sehari dua lagi eynda dah sembuh...aminnn...
Thanks utk kawan-kawan yg mendoakan eynda yer...muaahhhsss... :-)

15 comments:

comey_lote said...

semoga kak eynda cpt sembuh...
minum ribena byk2 tau! InsyaAllah it helps!
byk kan ubat doktor kat msia kasik...saya dulu pun kalau demam je mesti dpt byk ubat...sini plak lain ceritanya, mmg takde ubat melainkan paracetemol...pastu doktor cuma ckp "take it easy, relax, minum byk air, makan buah byk2"...tiga minggu tak kebah baru dia kasi ubat lain n antibiotik. sbb tu sini org dia kalau sakit pun tak mcm sakit, boleh naik beskal gi klinik sbb antibodi kuat pasal tak pakai antibiotik sgt...

Mama Azlina said...

hi eynda..semoga cepat sembuh..take care n have gud rest ya...

iNa said...

moga cpt sembuh kak...
mkn ubat tau...
dh elok nti leh main kuiz kt FB..rest ya...

Aktif Mama (Sal) said...

kena rehat secukupnye...Jaga diri elok2....nak raya nie...

Some1...somewhere...somehow... said...

moga cepat sembuh...selagi x sembuh x leh finale shopping...ehhee

vee said...

Eynda..have a good rest..keja2 umah tu biar je dulu..yg penting kesihatan u diutamakan..moga cepat sembuh ya!!blh smbg shpg lg!! hee..

Dilla said...

take a good rest....get well soon...musim demam sama...

Softtouch [Hanim] said...

semoga cpt sembuh kak eynda....rehat byk2 ok..

eynda said...

Mrs...ribena ek...nanti akak beli ..thanks :-) Dulu2 doktor pernah cakap kat akak jugak..kalau boleh makan ubat tanpa antibiotik...coz demam selsema ni selalunyer dlm masa 5 hari akan baik sendiri walau tanpa ubat...betul macam mrs cakap tu...terlalu banyak antibiotik tak bagus...tapi sekarang ni pegi klinik mana pun mesti dapat antibiotik....tambah2 virus bahaya banyak sekarang ni...macam H1N1 tu kalau kita tengok yg kena dlm masa 5 hari mesti meninggal (plus berisiko) so takleh ambik mudah sekarang ni kan...akak terpaksa ambik antibiotik sebab nak baik cepat...tak larat la sakit2 ni...nak kena jafa family lagik...aduhhh...rasanyer dah bertahun akak tak demam tau...

eynda said...

Mama azlina...thanks yer :-)



Ina...ha'ah nanti akak boleh berkuiz semula hehe...rindu betul :-p




Aktif mama...thanks..tu la nak sihatkan diri b4 raya ni ..insyaallah...



Yra...nasib baik la kami dah habis shopping raya....tinggal nak berbuffet je tak sempat lagi..plannyer minggu ni tapi dah akak tak sihat...kiv dulu la :-)




Vee...nasib baik la hubby memahami hehe...rumah semak :-p Tapi malam tadi dah kemas skit2 sebab dah rasa ok skit...walaupun dok pening2 lalat akibat makan ubat :-D




Kak dilla...thanks :-)




Hanim....thanks yer :-)

Anonymous said...

hi eynda..
semoga cepat sembuh yer..
sha ni pun dok la sakit tekak tak hilang..
hari2 mkn ubat sakit tekak..
sib baik rasa mcm gula2..hehheh

~ashsha~

Lybeau said...

ler sakit ya.... take care ok... makan ubat... InshaAllah I doakan cepat sembuh...xxoo

Abrahyn said...

take care eynda...if tak sembuh2 juga cepat2 dapatkan rawatan lanjut ye...

CintaKu Iman said...

eynda..semoga cepat sembuh k.......take care...

snowiffy said...

moga cepat sembuh ya! dr ikhwan clinic mesra pilihan saya juga ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails