Sunday, September 13, 2009

Saturday At KLCC.......

Today lepas solat zohor kami pegi ke KLCC.
Kat ruang legar tu kali ni ada lukisan LAT sempena nak raya...
Ramai la orang bergambar kat situ...termasuk la kami :-D
Kalau nak tahu....dress tu eynda beli lama dah.....tapi baru sekarang pakai...sebab macam tak konfiden nak pakai...malu....lagipun Hannah masih nyusu badan...dlm kete payah la nak nyusukan dia...hari ni hentam jugak la pakai dari jadi bahan muzium dalam lemari tu kan hihi...
Dialog dgn hubby kat rumah tadi masa tengah bersiap :
eynda : hari ni saya nak pakai maxi dress!!
hubby : tu nak nenen cemana?? (sambil muncung mulut kat hannah)
eynda : pakai je la...nanti pikir lain....rugi la tak pakai...dah beli lama...orang lain dah berkurun pakai maxi dress....saya baru nak pakai hihi...
hubby : kita tengok nanti haaa...
Pas tu kan...dlm kete encik hubby ku tak habis2 kutuk sebab eynda pakai maxi dress huhu....
Dia kata eynda overdressed laaa...pi KLCC pakai la ranggi-ranggi...ni macam nak pi dinner laaaa....
HELLOOOO....memang nak pi dinner pun...pi buffet ramadhan kannnn.....kira supan la ur wife pakai cam ni....ala-ala jubah la jugak...jubah modern kikiki....
Nasib baik la eynda ni dlm mood yg baik....kutuk la apa pun...
eynda jawab:
" Hidup kita ni terlalu singkat....so kita enjoy!!"
Ala-ala Nora Danish cakap tu kan hahaha....nak pakai apa pun pakai la kan...esok dah tua terbongkok-bongkok mana boleh pakai maxi dress dah?? Hehehe....
Pas tu hubby dok argue lagi...dia nak beli BMW la....jam tangan 10K laa...sebab eynda kata hidup terlalu singkat :-p
Haiiihhhh...sabar je la hubby ku ini :-D
Hari ni eynda pakai tudung syria...
Tapi bukan yg satu set...eynda gabungkan...anak tudung coklat gelap.....tudung hitam ada bling bling macam nak pegi beraya dah kekekek....
Sampai2 kat KLCC tu sebelum shopping2 kami buat reservation kat Al-Marjan....restoran kegemaran kami kalau ke KLCC....makanan arab :-)
Lega sangat nih...akhirnyer Hannah nak jugak tukar botol air baru....
So sekarang dia ada "air juk baru barbie"
(Air sejuk baru Barbie)
Air sejuk baru = sebab dia suka cakap cam tu kalau air dia dah habis.
Barbie = sebab kaler lebih kurang macam pink... pink = barbie la :-D
Adam tak sabar nak berbuka puasa....dia makan nasi briyani kosong je....
Pas tu eynda paksa dia makan ayam jugak...dah le bayar mahal2...makan briyani kosong je??
Pas tu ada le makan buah tembikai skit....
Berat adam sebelum puasa 19kg....now 16kg!!
Haiihh...Hannah pun dah 11kg tau!!
Raya nanti paksa dia makan banyak2 hehe...
Eynda snap gambar apa yg eynda makan je....
Briyani & ayam-ayaman...
Mushroom soup...anak2 takmo sebab rasa tak macam mushroom soup Pizza Hut...
Agar2...baklava...cookies...
Cream caramel...paling eynda suka...ambik sepinggan...tambah lagi sepinggan tau hahaha...rakusss... :-p
Lorrr...juice & kopi lupa snap gambar :-D
Paksa Adam bergambar lagi sekali sebab baru perasan kat belakang Adam tu pelakon citer Legasi 43 Karat yg sekarang ni sedang ditayangkan kat TV3 malam2 tu...Rebeca Nur Islam....dia dah ada anak ek?
Lepas makan anak dara ni terlepas dari baby chair ...punya la tak duduk diam...
Sambil-sambil tu eynda menerai jam tangan baru hubby....
Haaahhh....cakap lagi nak beli jam tangan depan eynda...eynda ada magic tau hahaha....i dream of Jeannie :-p
Takpe la hubbyku....awak layak dapat apa pun sebab penat bekerja kais pagi makan pagi...kais petang makan petang.... :-)
Lagi sekali Adam kena buli jadi model...sebab mama malu nak snap gambar iklan buffet tu semata-mata....ada Adam boleh jadi alasan nak ambik gambar anak :-p
Ok...citer pasal shopping handbag *wink wink*
Masuk ISETAN terus sebab tahu kat situ banyak la jugak handbag kan....tak larat la nak tawaf satu KLCC cari handbag...tuju 1 tempat jek...
Banyak tak berkenan la....last2 pilih GUESS jugak.....eynda suka GUESS sebab nampak awet mudaaaaa kekekek....design ranggi2 skit kan....lain orang lain taste.....tapi takde la nak beli yg bling bling TERover pulak....bukannyer muda sangat pun nak pakai macam tu :-p
Tadaaaa.....
My new handbag from GUESS.
Tak dapat ALI, dapat Mademoiselle pun jadi la....ciri-ciri macam ALI jugak...
TQ hubby...raya tahun depan beli lagi :-p Balik rumah terus hubby offer tolong buangkan tag harga....sebab dia tau eynda takkan buang tag tu sampai la bag tu lunyai nanti hehe....
Ini gaya cross shoulder.....
Ini gaya ala-ala mak datin wanabe kekekeke...
Dapat free beg kecik ni...utk letak kad skit2 & duit syiling kot....nasib baik kaler pink...hubby takleh curik...tapi nanti dapat kat hannah la..."bag barbie" :-D
Nak balik tadi lalu depan Butik Coach...
Ya Allah eynda jadi meroyan kat luar butik tu!!
Tergedik-gedik nak cari boyfriend aka ALI laaa kekeke....
Malu je SA dlm coach tu tengok minah mana la ni macam jakun terjumpa butik coach tu ...
Hubby try nak tenangkan eynda kan...dia kata...
" Jangan pikir pasal brand...pikir pasal design yg kita suka..."
Betoi...betoi...eynda suka GUESS yg eynda beli tu....actually tak dapat ALI dah pun tak kesah...ye ker??
Dalam hati masih ada simpan hati utk ALI ..or maybe nama lain la pulak!!

54 comments:

IxoR@ said...

cantik beg baru tu sis...

sesuai digayakan di hari raya...kasual pun okey....

Umi Ayu said...

lawak la bc entry akak ni...ok gak beg tu, mmg nmpk ranggi..tkpe, lenkali leh la dpt Ali sis tu..;-)

Lady of Leisure said...

hehe.. suka baca entri kak eynda kali ni..
lady baru beli long dress cam kak enda pakai tu.. tapi tatau la nak pakai ke mana.. baru last thursday beli.. tapi nak kene pakai ngan heels la plak sbb lady tak setinggi kak eynda..
:)
lawa beg baru tu kak eynda..
:)

Abrahyn said...

eeeeeeee........cantik aaarrr beg tuuu....i mmg minat ngan dual function punyer handbag!!! worth buying kan....btw, dress u pun cantik...ehem, kat ne beli?

ibuayu said...

semua cantik: eynda cantik ,maxi dress cantik,handbag tu pun cantik.

berkenan lak tudung syria,lagi2 yang eynda publish semalam.

nona said...

kak eynda cun!

Mama Shaqeer Wife Khairul said...

askum...
salam lebaran...
ada kad raya untuk akak kat blogged saye yea...
sudi2lah amik...thanks...
askum..
~bye~

alamaktuan / meabadi said...

kak eynda..entry ni lucu..tergelak ME baca sorang2 kat sini....

lawa bag tu kak..warna dia pun menarikkkssssss..

k eynda..kasut raya??? nak tgk....!!!!

baju bajan adam hannah??? nak mamarazzi gak...kkekee

dianaibrahimali said...

eynda....
cun la beg guess tuh...sama jer mcm ali gak...betul ckp hb eynda...brand x penting...yg penting practical...

eynda cun la pakai tdg mcm tuh....diana x try lg....hrs try nih.....

Annazmee said...

salam eynda.
mmg cantik beg tu.. kena dgn tone kulit eynda. beg kaler coklat sesuai sgt.. eynda pon cun..

Adam nampak cengkung and kurus sgt. sebab demam or puasa?

sahira said...

cantik beg eynda..nk wat camne hbku xkenan style guess..ira dh abis seksa aisya bf..eynda dh kena stop tuh.. nanti hannah akan mkn byk pas stop bf..bole pakai baju ketat2..kalu x susah nk selak..

Dilla said...

okey pa dress tu...nampak kuruih....yang penting slim kan....

sahira said...

eynda sama la hb kita..die pun xbrp suka ira pakai dress..mmg asyik dok kutuk je..over la..kdg2 bole bodoh je..nih nasib baik peknen bole la pakai ngan senang je..rugi la beli dok terperap kan

eynda said...

Ixora...yess..beli pun sebab praktikal...boleh guna pelbagai occasion :-)

eynda said...

Umi ayu....nak tunggu Ali turun harga sampai RM600 boleh la beli kot hehe...

eynda said...

Lady....pakai raya nanti la dress tu ... :-)

eynda said...

Aida....kan...dual function...actually ada satu lagi berkenan tapi kecik skit..harga sama jugak...hubby suruh ambik yg ni coz dia pun rasa yg kecik tu tak berbaloi dgn harga :-) Dress tu beli kat kedai dlm IKANO...RM59.90 jek :-)

eynda said...

ibuayu..thanks :-) Try la pakai syria :-)

eynda said...

Nona...terima kasih :-)

eynda said...

Mama Shaqeer...insyaallah nanti eynda ambik..thanks yer :-)

eynda said...

ME...hehe....semua nak tengok ekkk...Me tepek la dulu kat blog? Ke dah tepek akak tak jenguk lagi...kalau rajin akak tepek la...hari tu tepek beg plastik shopping jek :-p

eynda said...

Diana....eynda dok berdoa je supaya jumpa alternatif selain ALI tu..alhamdulillah dapat jugak :-) Try la pakai syria...kalau terkelepek diana try tetas anak tudung skit....atau macam eynda, eynda pakai yg bahagian jahitan tu kat tepi telinga...baru la muncung skit...hubby bagi pakai tudung syria...nasib baikkkk....siap pesan raya ni jangan beli tudung bini mawi..haiyaaa...

eynda said...

Annazmee....tq dear... :-) Adam turun berat badan sebab puasa...cian dia ..

vee said...

Cantik Eynda pki maxi dress tu..handbag guess tu pon cantik!! suma2 la cantik..termasuk orgnya sekali cantik!! hee...

eynda said...

Kak dilla...ntah la hubby eynda tu...banyak komplen...hehe...eynda tutup telinga je...janji eynda pakai tak menjolok mata ;-) Dia kata tak pernah tengok org pakai cam tu kat shopping kompleks...hambikkkk...semalam jumpa 4-5 org pakai maxi dress kat KLCC muahahaha...sengih je dia :-)

eynda said...

Ira...nasib la hubby eynda kenan beg tu..sebab nampak ranggi..tak macam makcik2 kekeke...pas tu tak overkan bling2 dia...memang plan nak stopkan hannah nyusu tahun ni...dah nak masuk 3yrs tu. Pasal maxi dress tu kan....semalam masa tengah kunci pintu rumah nak keluar, dia tanya eynda..."bila due ni cik puan??" sabar je la kan :-D

eynda said...

vee...tq dear :-)

ana said...

kak eynda ni mcm ank dara
xmcm mak org pn
huhu
kak,rsenye2 2 anak angkat rebecca nur islam
die 2 muda lg,br 23..baya sya

Nana said...

kelakar la entri nih...gelak bace. nampak cute aje kak eynda n hubby. gaduh2 manja. dan satu lagi lawak barbie=pink...hahahahha very smart la hannah.

sian adam dipaksa jadik model. nway, adam nampak hensem la bulan2 pose nih. cahaya ramadhan ek?

td, nana g kondo sri alam jumpe yanti. kak eynda block mane ek?

Dilla said...

eynda, bila tengok guess eynda, teringat kemarin kak dilla nyaris2 nak ambik cam tu...tapi nak ambik kaler cream tu...nasib baikkkk...kalau idak boria...kekekeke tapi ingat nak ambik juga kaler cream tu...tapi kena tunggu balik dari Sabah dulu la...takut terover budget kat Sabah...naya.... Elle, tak der yang berkenan plak....aper2 pun kita sama taste la..

NURA said...

salam sobat
wah senangnya shopping mba,,,

ada AWARD sederhana untuk mba EYDA,,mohon diterima ya,,di blog NURANURANIKU,sahabat di ALJUBAIL.S.A.
trims.

shabiela said...

tdg syria sesuai sungguh ngn akak.. kalo sha, cm makcik2 kot.. he he.. kak, ayu ape pkai maxi dress.. lg2 bulan posa.. akak pkai brtmbah ayu..

Deanni said...

wahhh cantekk seyh beg guess tuu (:
Antie pun cantekkk masa amek pic kat cermin (:

Real Woman said...

cantik lah beg tu...i suka beg dual function jugak! and i suka tali yg bergayut-gayut kat my bags. anyway, cantiklah u pakai maxi. org slim mcm u pakai apa pun ok...i nak pakai maxi..kirim salam je lah, amat tak sesuaiiii!!

Just Call Me Bitt said...

hb ghaye...peeewww...hehehehe kak bebudak cepatkan turun naik berat dia....abg is pon gitu...ismeth jek tak maintain kenkadang membulat...awat ek besau2 bleh kurang berat...

Anonymous said...

hi eynda..
wahhh cunnya gi buka posa + shopping..

eynda pakai tudung & baju apa pun tetap maintain cunnn...
sha ni ada 3 helai syria,bila pakai tak sesuwaiii la..
eynda nk tak??hehheh

yg baby dgn Rebecca al islam tu anak angkat dia..dia ada bgtau kat paper/majalah yg dia amek anak angkat..

adam makin hensem sejak posa ni..
:-))


~ashsha~

eynda said...

Ana...macam anak dara ker? Alhamdulillah la cam tu...tengah berusaha nak jadi awet muda hihi...owwhh...anak angkat yer..ingat anak dia :-)



Nana...akak & hubby gitu la...gaduh2 pun dlm lawak..so far alhamdulillah takde gaduh2 masam muka :-D Hannah tu kalau bercakap pun mesti selit perkataan BARBIE hehe....Adam nampak hensem ke...sebab rambut dia dah panjang skit kot....plan takmo gunting rambut dia sampai buka sekolah tahun depan :-D Yanti tu akak kenal tak? Akak duduk blok C :-)

eynda said...

Kak dilla...kaler cream eynda tak tengok hari tu...yg display kaler itam & brown tu jek...beli la kak...taste kita memang sama kan :-)




Salam NURA...insyaallah nanti eynda ambil ya...trimas :-)




Shabiela....so far akak tengok yg pakai tudung syria takde nampak macam makcik2 pun hehe...try la pakai pas tu posing ka blog...mesti nampak ayu je muka :-)




Deanni...thanks :-)

eynda said...

Real woman....eynda takde la kurus sangat....tapi pakai jugak la dah beli kan hehe...eynda pun memang suka handbag macam tu...pas tu size besar...hubby kata berbaloi dgn harga...kalau kecik & mahal dia tak approve selalunyer :-p




Bitt....baby selalu sihat-sihat badan kan...bila dah besar turun skit berat sebab diaorg dah lasak...makan banyak mana pun susah nak naik berat sebab aktif...metabolisme pun tinggi....bila dah dewasa macam kita ni...makan la apa pun....mesti badan cepat naik..gitu la pulak kekeke...




Ashsha....ye ke tak sesuai?? Meh nak tengok gambar sha pakai tudung syria :-)Eynda ni tak brape tau hal dunia artis sekarang...tak tau pun dia ada anak angkat :-D

M said...

wahhhhhhhh cantiknya!!! suka suka :)
handbag sgt cantik ok.

mmm eynda nak ah tutorial nak tukar skin blog tapi tunggu lepas raya kepala sekarang tengah sibuk nak urus last minit preparation hehehe.

suka sgt gambar eynda kat banner tu so cun.

kikin said...

eynda, LAWA sungguh..ada ye tudung syria yg itam plain? tak jumpa pun...bape rm ye?

-iLLa- said...

wahh akk eynda dh dpt henbaggg...ekekee

Ray said...

Haii...

Kita pagi2 Sabtu tu dah menempel kat KLCC tu hahhaha...Tp gi kejap je sbb nak deliver brg kat kastemer. Tp lepas tu nyempat2 gak berposing2 depan Lat & geng2 kat concourse tu...Best kann???Nasib baik time tu awal lagi, so KLCC pun xle sesak sgt..:DCuma x sempat nak bershopping je wakk..

adha said...

eynda
wahh da beli hbeg raya la.. heeh


** kat kluang neh pun ada sabri hoi itik panggang... femes ke sabri hoi neh? hik2.. i tak makn itik.. ada bit geli.. tak tau napa,,hik3

CintaKu Iman said...

hye enyda..eynda pakai apa pun nampak cantik maklumlah orgnyer pun cantik.....huhuhu......

::i.e.r.a:: said...

tomeynyer.... eynda pun dah nampak mcm org timur tengah dah bila pakai tudung camtuh... :)
cantik2.... iera x sesuai la bila pakai tudung jenis tuh (tudung ikin ker or syria).. muka x sesuai kot... tudung bawal jugak yg iera pakai biler pegi opis.. opis jer lah.. heheheee...

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya sis pakai maxi..serius cun...

n beg tu cantik jugak..raye sakanlah akak tahun nie yer...

I'M REAL!! said...

Eynda, cun la pakai tudung camtue:).
Berat Adam tu sama cam berat Ain, Ain tu sebaya Hannah jer(thn 2006)...skrg dia kuat minum susu botol:P...stop BF ms pregnant semula(tp lebih 2 thn jugak la umur ms tu)

Nana said...

Yanti tu blogger jugak kak. die dok block A.

Nana said...

silap la...bukan yanti, it's yanie..hohoho. silap3, sorry

eynda said...

M...thanks...ok nanti lepas raya free2 kita sembang pasal layout tu :-)




ikin...tq...ada yang...tapi payah betul nak dapat sebab laku sangat...cari kat online...kalau cepat boleh dapat ;-)




iLLa...yeayyy...dah dapat hehe...



Ray...pegi pagi yer....kalau kiat terjumpa kat sana boleh posing sama-sama kan :-)

eynda said...

Adha...akak pun tak tau la sabri hoi tu femes ke tak..kira dia ada cawangan la ye...memang ada setengah org tak makan itik...akak pun baru belajar makan :-)




Nanie...thanks dear...eynda ni biasa je...selalu rasa ramai lagi yg lebih cantik.. :-)

eynda said...

iera...thanks...eynda pun takleh pakai tudung ekin...nasib baik la yg ni ok skit..kalau tak berbawal je la eynda... :-)




Hanim...tq...sederhana je tahun ni.. :-)

eynda said...

Leena...thanks yer....tu la..adam ni senang sangat nak turun berat badan dia...harap raya nanti naik balik berat dia...dah cengkung sangat...






Nana...owwhhh yanie...akak kenal jugak thru blog tapi tak pernah jumpa padahal satu kondo hihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails