Saturday, September 12, 2009

Menu Berbuka/Sahur Ramadhan Ke-21

Alahai....eynda sudah konpius brape hari dah kita berpuasa??
Hari Jumaat malam ke 21 kan??
Setiap kali tiba bulan Ramadhan hubby la yg akan selalu mengidam nak makan macam-macam...eynda ikut je hehe...
Semalam hubby teringin nak makan itik panggang buat kali ke2 dlm Ramadhan tahun ni...sebelum ni beli kat bazaar ramadhan dekat stadium Shah Alam.
Kali ni eynda pegi beli kat Sempeneh, Seksyen 13 Shah Alam.
Start dijual pada pukul 5 petang.
Location??
Berjiran dgn Pelaga Park Cafe...Pelaga Park Cafe tu ada buat buffet Ramadhan tau...dewasa RM20....kanak-kanak RM10.
Itik Panggang di sini mahal RM2 dari yg dijual kat bazaar ramadhan.
Di Sempeneh :
Seekor RM40
1/2 ekor RM22
Di bazaar ramadhan:
Seekor RM38
1/2 ekor RM20
Itik2 panggang yg sudah tergantung tunggu utk dimakan :-)
Anak dara ni siap bawak kaum kerabat.
Adam tak ikut sebab pegi rumah cousin dia.
So malam tadi kami berbuka dgn....
Goreng pisang....goreng sendirian berhad...
Itik panggang seekor...ratah saje tanpa nasi & lauk pauk lain hehe...
Actually eynda beli 1 setengah ekor....lagi setengah ekor tu eynda bagi kat jiran yg teringin nak makan itik panggang *wink wink*
Lega dia sefamily suka dgn itik panggang tu :-)
Guava juice beli yg siap dlm botol...tuang & minum :-D
Ni itik panggang kat bazaar ramadhan stadium shah alam...
Perbezaan??
Itik panggang di bazaar akan digoreng semula sebelum di bungkus utk pelanggan....digoreng seekor-seekor...baru dipotong kecil2....so isinyer lebih lembut....juicy....tapi sos yg diberi terlalu sedikit...better sediakan sos cili thai sendiri...
Itik panggang di Sempeneh pun digoreng semula tapi dipotong kecil2 sebelum di goreng. So isinyer kurang juicy tapi keseluruhan rasa crunchy....sos pun tak banyak jugak....
Pendapat hubby eynda yg mengajar eynda makan itik panggang ni....dia prefer itik panggang di bazaar ramadhan....coz rasa itik tu masih ada...(huh??)
Korang pernah makan tak itik panggang? :-)
Oh yer....malam tadi lepas solat terawih hubby gi minum teh tarik dgn member dia....pas tu tapau kueteow goreng utk sahur :-D
Sekian.

8 comments:

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mknlah sis...sedap yer..nnti sy cube

sahira said...

itik panggang xpernah mkn..bole try nih..tp suka giler gulai itik..sama la semlm hb ira pun tapau keuteow sekali hampeh xsedap langsung..sedih dok terbyg keuteow yg basah2..

Deanni said...

wahh , sedap nyeee . Itik panggang tuu sedapp (:

ME said...

pernah makan gulai itik, tapi itik panggang belum pernah. Macam sedapt jer

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Chik Mas pun tak pernah makan itik.. isinya macam ayam jugak ke? Nak kena try nih..

shabiela said...

sha pon pernah mkn gulai itik, tp tgk itik panggang ni nmpk cam ayam golek.. cm sedap.. tp mana nk cr? hu hu..

Amelia Khalik said...

Eynda..i suka makan itik tapi hubby tak berminat..hehehe. Tq sebab bagi tau mana nak beli cos susah nak dpt itik halal..tol tak?

Nana said...

dah terjawab soklan di fesbuk hahhaha. tp, still xconfident nak try :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails