Thursday, September 10, 2009

Netbook

~googled~
Well...pisces memang seorang yg suka berangan :-p
So far wishlist eynda satu pun belum menjadi hehe...
Nanti nak letak kat sidebar tu la my wishlists (banyak ker?)
Sekarang tengah berangan nak dapatkan sebuah netbook pulak....tak cukup ke dgn iMac yg hubby hadiahkan ni??
Owwhh...syukur....eynda sayang sangat dgn iMac eynda.
Tapi kalau pegi jalan-jalan bercuti atau balik kampung, eynda takleh bawak iMac bersama :-(
Dulu pernah pujuk hubby belikan laptop sebelum dia belikan iMac....dekat 2 tahun jugak la pujuk....tiap kali besday eynda, hubby cepat2 cakap " mintak apa saje tapi bukan laptop.." haiyaaa....tak aci la cam tu kan hehe....tapi eynda bukan la seorang yg pendesak....eynda seorang yg suka buat org rasa bersalah bila eynda nakkan sesuatu ( sama erti kah itu?)...maknanyer suka buat muka kesian la muahahaha....
Actually eynda pujuk2 hubby, eynda nak Nokia N97...cehhh....ngada-ngada kan...tapi hubby kata baik beli netbook....harga pun lebih kurang nokia tu jugak...siap bawak eynda gi tunjuk netbook tu cemana...orang ni sudah semestinyer la jatuh chenta tengok benda2 macam tu....benda-benda yg berkenaan dgn dunia internet kan hehe....
Nakkkkk......
Tapi tak beli pun kat kita....hhmm...kumpul duit sendiri la kot....
ALI pun belum dapat...hampir2 nak beli utk raya...tapi mulut ni begitu baik hati cakap kat hubby...."next time la belikan saya coach tu...mahal sangat...kita pi KLCC je beli handbag yg murah..."
Hubby pun apa lagi bagai mimpi jadi kenyataan la duit dia tak melayang habis kat ALI :-p
Nyesal pulak dah....
Pagi tadi tengah baring2 kat sofa akibat lali dgn ubat batuk tetiba terdengar suara hubby...
"Mama nak blackberry kaaaa?? "
"huh???" Itu je ke yg eynda jawab?? Kenapa eynda tak jawab "Nakkkkk..." ????
Yg eynda pasti pagi tadi eynda cuma tersenyum ala-ala kambing belum mandi pagi je dgn jawapan eynda tu...
Hhmm...
Adakah eynda tak reti mengambil peluang keemasan yg selalu dioffer atau eynda terlalu baik hati????

16 comments:

Lady of Leisure said...

kak eynda,
lady pun minat n97
serius best sbb dah try my sis punya.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
nak jugekkkkkk...

Softtouch [Hanim] said...

kak eynda sgt baik hati..untung hubby kak eynda...sukalah sy ngan kak eynda ni

Umi Ayu said...

mmg baik hati..org dh pelawa jgn tolak sis..hihi..bkn senang nk dpt peluang mcm tu..

Ella said...

eynda..

kalau dia offer iyekan saja..
dulu i pun selalu baik hati.
tp bila baik hati, kita menolak, sure dia akan beli benda harta2 dia yg lain.

so skrg i dh pandai ..pantang dia offer, cepat2 i iyakan. haha

eynda said...

Lady....sekarang macam2 henpon ada kan...masing2 pakat lawan sape paling advance....kita ni jadi rambang mata hehe....




Hanim....akak tak sampai hati... :-)




Umi Ayu....kalau la eynda boleh buat macam tu :-)




ella....selalu kalau jadi macam tu kan...eynda jadi penyokong kuat dia utk dia beli tau...sebab tahu dia layak beli apa saje utk diri sendiri sebab penat keje...pas tu diri sendiri nganga melopong haha....

::i.e.r.a:: said...

eynda... kalau pendapat iera plak, hubby eynda sure ada laptop, so lebey baik beli ALI.... heheheee
kalau ierakan,,,, iera nak ALI dari henpon.. sentimental value...

eynda said...

iera.....laptop hubby tu company punya....jarang dia bawak kalau pegi mana-mana....eynda nak guna pun tak selesa sebab bukan hak peribadi kita kan...nak lenjan cemana pun takleh kikiki....pas tu eynda ni kira minah gajet yg sengkek jugak la hehe...so masih boleh tolak ansur antara ALI & henpon.... :-p Kena decide betul2 mana yg nak dulu ni hehe....poning kepala :-p

Yatts said...

Blackberry??not recommended la...esp bb storm...payah....pastu kena subscribe service dia plak tuh.....
My 2 cents....

shabiela said...

bestnya hb tawarkan.. kalo sha cpt jer.. nakkkkkk.........he he..

Deanni said...

wahh n97 . Kiterr pun minatt tapi my dad dah belikan utk diri dyerr sendiri plakkk aiyoo . Blackberry ? wahhhhh bestnyeee (:

liana said...

kekek.. nsb baik tak minat hp sgt..
jd ku pilih netbook.. hby baru belikan sempena bukak online shop..kekek poyokan.. ku beli brand HP

eynda said...

Yatts....ye ker...hubby eynda usik je tu....takde dia beli pun kat eynda hehe...




shabiela....akak ni cepat rasa bersalah...tu yg payah :-)




Deanni...ur dad dah dapat dulu ek :-D




liana....jeles la...eynda pun nak sebijik...kena buat bisnes jugak baru dapat kot hehe (hubby dah cakap...iMac dah ada naper tak buat bisnes...ku tak sampai seru nak buat la hehehe)

Nana said...

Nana pon kdg2 dapat offer best2 jugak dr hubby tp tah kenapa mesti cakap tak payah la...me b next time. Nana ni type yang sayang duit sket. Gadget2 ni nana tak berapa minat sangat. ada sekadar ada aje sudah, tade la nak yg paling latest.

Hphone pon nana pakai Sony K530i ajerk heheh...tu pon murah aje hubby kasi bday last year. Laptop nana sama la mcm hubby kak eynda company bagi, tp mmg malas nak bawak balik umah. sbb malas nak bawak kje balik rumah. hehhe..so, pinjam hubby punye ajek.

Tp serious tingin nak pakai bag coach ali tu, tp bile duit dah ade mesti tak jadi beli...hahah.kedekut gile. Now, nana tgh aim nak beli laptop tp hubby bising tak kasi. siap offer amik la cik Dell dia :P

~ Shariz ~ said...

hahaha....next time Linda kena alert waktu dia tanya. kalau dia tak tanya pun ckp je "ya, saya nak apa2x gadget yg hubby nak belikan utk saya"...hehehehe...gerenti dia tak tanya dah...hahahaha....

Emma Maria said...

eynda,
sama ngan maria kadang2 tu..bila asben tak offer beriya maria kata nak itu ini,..semalam kat OU dia dah offer kasut cocs yg maria idam..tetia tak sampai hati pulokkk...takpe baik kita ni tak reti ketuk suami lebih2 hahahha

sahira said...

eynda best nyer kalu semua wishlists hb tunaikan..xpun xyah kita mtk beriya..die nk beli sendiri coz syg bini..ira nk camtuh..cam sian lak nk mtk lebih..isteri yg baik la konon padahal dlm hati nk sgt2.. ira lagi suka nk paw abah sendiri..psl tau mesti die beli punyerrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails